Leos sida

Välkommen till min värld!

Lika som bär?

Kategori: Allmänt

Tror inte att mamma kan förneka att jag är hennes son. Faktiskt. Eller vad tycker ni? Jag ser lite allvarlig ut på bilderna (för ovanlighetens skull). Men bortsett från det så tycker jag nog att vi är ganska lika!


 
  

Kattsnack

Kategori: Allmänt

Jag har ju en hårig storebror som heter Zorro. Han har inte brytt sig så mycket om mig men nu börjar han faktiskt visa lite intresse. Tror att han är lite skeptisk till människor i min storlek eftersom han blev lite...tuktad, av mina kusiner när de var mindre. Igår fick jag i alla fall stryka honom och han satt alldeles stilla. Han borde ju ha sagt ifrån till mina kusiner. För katter kan prata. Kolla här bara. Han är faktiskt lite lik Zorro också...


Berättelsen om när jag kom till världen!

Kategori: Stora händelser

Min resa mot jordelivet började några veckor innan mamma åkte till Malta för att jobba. Väl där så gjorde hon ett graviditetstest som visade att jag bodde i hennes mage. Hon blev jätteglad och började gråta, sen ringde hon hem till pappa som knappt kunde tro att det var sant. När mamma kom hem till Sverige började hon må jättedåligt. Hon kräktes och kräktes och kunde inte äta eller dricka.
 Positivt besked!

I vecka 7 åkte mamma och pappa in akut på lasarettet för mamma hade blivit yr och kunde knappt gå för att hon var så svag. Där gjorde de ett ultraljud och mamma och pappa fick se mig för första gången. Trots att jag bara var några millimeter lång så såg de mitt hjärta som slog! Sen fick mamma ligga på sjukhuset med dropp för att få i sig vätska. Hon var jätteuttorkad! Där fick hon ligga ganska länge. Först i vecka 18 började hon må bättre och tur var väl det. Då hade hon gått ner 6 kilo eftersom jag tog all mat som hon fick i sig. Jag var ju också hungrig!
 
Ultraljud i vecka 13 och 20

Sen gick resten av graviditeten jättebra. Mamma jobbade fram till vecka 37 men då blev hon beordrad av sin barnmorska att vila eftersom  jag inte hade vuxit tillräckligt under tiden hon jobbade.
  Vecka 35

Jag hade planerat att komma ut den 23 mars men det var så mysigt i mammas mage att jag bestämde mig för att vänta lite grann. Natten till onsdagen den 26 mars började jag känna att det nog var dags att sätta igång det hela för att komma ut så mamma fick lite kraftigare förvärkar och kunde inte sova på hela natten. Hon sa inget till pappa, ville väl kanske inte jaga upp honom i onödan. Typiskt mamma...

På onsdagen hade vi tid på MVC och då kände barnmorskan att mamma hade öppnat sig litegrann så nu var det kanske dags. Senare på eftermiddagen startade värkarna ordentligt. Mamma andades och körde Tens (elstimulering som är smärtstillande) och höll ut ända till kl. 21 då värkarna kom med två minuters mellanrum. Då åkte de in till förlossningen. Där möttes de av en otrevlig och socialt inkompetent sköterska som gjorde en förundersökning. Till mammas glädje kom hon inte tillbaka. Trots att värkarna hållit på ett tag så hade mamma inte öppnat sig så mycket och värkarna började avta. Så mamma och pappa erbjöds att sova på förlossningsavdelningen. Mamma fick värkstillande och en sovdos så att hon kunde somna.

Morgonen den 27e mars började värkarna igen men inte alls i samma kaliber som dagen innan. Kl 9 blev vi hemskickade till mamma och pappas stora besvikelse. De ville nog att allt skulle starta nu. Väl hemma så tog det inte länge innan värkarna satte igång igen och den här gången var de jättestarka. Nu ville jag komma ut! Pappa masserade och andades med mamma men hon kände att hon inte klarade av att vara hemma så kl 12 bar det av till förlossningen igen. Vi blev direkt skickade till ett förlossningsrum där de spände mätare på mammas mage. En värkmätare och en pulsmätare för att visa mina hjärtslag.
 

Vid varje värk tryckte pappa på mammas knän. Det tyckte hon var jätteskönt! Hon fick också ta ett varmt bad som lindrade litegrann. Mellan värkarna försökte hon äta och dricka för att vara extra laddad inför det som skulle komma. Men tillslut så så ville mamma ha lustgas och det fick hon. Hon tyckte det kändes lite roligt och blev lite snurrig i skallen. Mamma hade tänkt ta ryggbedövning men hon och barnmorskan resonerade som så att nu var det värsta över och hade mamma klarat sig utan så här länge så klarade hon resten också. Kl 16, alltså efter fyra timmars värkarbete var mamma öppen 10 cm så nu kunde jag snart komma ut. Då skruvar barnmorskan in en grej i huvet på mig! AJ! Den skulle tydligen mäta min puls.

Två timmar senare, kl 18, hade mamma krystat i en halvtimme och barnmorskan sa att jag snart skulle komma ut. Mamma trodde att hon inte skulle orka men pappa lugnade henne och sa att hon var duktig och stark! Så när barnmorskan sa: "Vid nästa värk kommer bebisen" kunde mamma och pappa knappt tro att det var sant. Och så....
Kl 18.18 kommer jag ut, alldeles underbar och perfekt! Jag hade dock en liten extra "plupp" vid vänster öra men det var ingen fara sa barnmorskan. Jag vägde 3300g och var 51cm lång!
 

Borta bra...

Kategori: Allmänt

...men pappa bäst! Nu är vi hemma igen och pappa kan inte sluta pussa mig. Han har nog längtat efter mig. Jag har i alla fall längtat jättemycket efter honom. Jag måste förresten rätta mamma och pappa; jag låter inte alls som en pirat när jag gör mitt nya ljud. Jag ryter ju som ett lejon fattar ni väl!

Idag när jag vaknade i stugan så skrattade mamma åt mig. Mormor hade tagit på mig en mössa och mamma sa att jag liknade Fantomen. Vet inte vem det är men han är säkert en cool kille.

Gröt är gott!

Kategori: Mat

Behöver inte säga så mycket mer...


Herr Leo

Kategori: Högtidsdagar

Borde man kanske kalla mig nu. För idag blir jag fem månader! Oj, tänk vad mycket som har hänt under fem månader. Jag har vuxit typ hur mycket som helst. Sen så kan jag ju nästan sitta själv och jag skrattar högt åt allt bus som alla gör med mig. Jag gör olika ljud med munnen och jag kan lyfta huvet jättehögt när jag ligger på mage. Jag har börjat äta annan mat än från mamma och jag kan stå jättestadigt på mina ben!

Tänk om lika mycket skulle hända med mamma eller pappa på bara fem månader. Att de skulle växa 15 centimeter, gå upp fem kilo i vikt, lära sig ett nytt språk, nya rörelser och dessutom bo tillsammans med två till en början helt främmande människor. Tror att de skulle bli ganska stressade och trötta...

1 dag gammal

Arrrhh!

Kategori: Allmänt

Jag har hittat ett nytt ljud som jag kan göra. Mamma och pappa säger att jag låter som en pirat. Vet inte riktigt vad det är för något men jag låter i alla fall väldigt tuff när jag gör det nya ljudet. Tror nog att jag kan skrämma en och annan... Vi är förresten i Järnäsklubb jag och mamma. Det blir därför inte så många bilder på ett tag. Mormor och morfar har tydligen inte ett sånt där brett band till datorn så det går lite saktare här när bilderna ska krypa genom sladden...

Grattis kusin!

Kategori: Allmänt

Idag fyller min minsta kusin Rasmus 1 år! Stor grattispuss från mig. Mamma och pappa gratulerar givetvis också! Tänk nästa sommar, då ska vi ha kul och busa så att våra mammor och pappor blir alldeles svettiga! Hihihi!

Pappa och jag

Kategori: Allmänt

Eftersom pappa jobbar på vardagarna hinner han inte få så mycket tid med mig. Så på helgerna blir det till stora delar pappa som tar hand om mig, med varierande resultat. Han gav mig gröt igår. Jag har ätit gröt tidigare och det har aldrig blivit sådär kladdigt. Tror att mamma får göra det hädanefter... Fast han kanske bara behöver öva lite.

Innan jag lägger mig för natten brukar pappa ge mig ersättning och sen är det så skönt att ligga och mysa i hans famn. Tror att han tycker att det är ganska mysigt han också. Puss till dig, pappa!


 
Hmm...kanske mamma kan mata mig istället? 

 
Mysigt hos pappa

Hårfager

Kategori: Allmänt

Ända sen jag föddes har alla sagt att jag har så fint hår och så MYCKET hår och det måste jag ju hålla med om. Har ju träffat bebisar i min ålder som mest liknar biljardbollar (söta ändå givetvis!) Nu är saken den att alla har börjat påpeka nånting därbak i nacken. Vet inte riktigt vad de menar, men tydligen så har jag lite mindre hår där. Vet inte varför... Det kanske har något att göra med att jag alltid ligger på rygg och gnuggar huvudet fram och tillbaka bara därför att det känns så skojigt. Måste kanske sluta med det...


Bild på biljardboll.Jag i framtiden?

Ella och jag!

Kategori: Besök

Igår fick vi besök av mammas kompis Linnéa (som har en bebis i magen) och hennes dotter Ella. De bor i Skellefteå men kom för att hälsa på oss då Ellas pappa skulle på kurs här i Umeå. Vi (eller rättare sagt mamma och Linnéa) bestämde sig för att gå på stan. Varken jag eller Ella tyckte att det var ett särskilt roligt förslag. Men vad gör man... Mamma shoppade som vanligt och Linnéa köpte tre (!) par skor! Sen åt vi på Kafe Station och där var det MASSOR av bebisar. Vi rymdes knappt! Men trevligt var det i alla fall. Hopps att vi ses snart igen! Då kanske Ella har hunnit bli storasyster!

Drömhuset

Kategori: Allmänt

Det blev inget hus för oss den här gången. Mamma och pappa kämpade tappert i budgivningen men tyckte att det till slut blev för dyrt. Huset skulle kräva en hel del arbete (i princip totalrenovering invändigt) och då skulle de ju inte ha så mycket tid för att vara med mig så det var nog tur att de inte fick köpa det. Det kommer nog fler... Och så länge jag får bo med mamma och pappa är jag nöjd. Då kvittar det faktiskt var vi bor!


Mammas och pappas dröm?
Dr�mhus

Kalas för pappa!

Kategori: Besök

Pappa har ju fyllt år, vet inte riktigt hur många men det var nog en del... För att fira det så bjöd mamma och pappa in lite kompisar på fika och kan ni tänka er, jag blev också uppvaktad! Jag fick nya kläder av Jonas och Maria. Det är förresten de kläderna som jag har på kortet längst ner. På den bilden skrattar jag även åt mamma som leker "Titt-ut" med mig. Det är så himla skoj! Blir aldrig less den leken! I morgon ska vi hälsa på Sara och Ingrid. Det ska bli trevligt att se hur dom har det och så får mamma och Sara utbyta lite idéer eftersom Ingrid snart ska döpas!
Titt-ut mamma!

Har du sett Herr Kantarell?

Kategori: Utflykter

Idag har vi varit i Järnäsklubb där farmor och farfar hälsade på mormor och morfar så jag blev förstås extra uppassad! Fick till och med ligga på bordet! Det får jag aldrig göra hemma... Mamma och pappa gick en sväng i skogen för att kolla om de skulle hitta kantareller (vet inte riktigt vad det är men det verkar som att mamma gillar det) och visst, de kom hem med ganska mycket. Antar att jag kommer att få följa med på en så kallad "Kantarellsväng" när jag blir större som mamma gjorde när hon var liten tillsammans med mormor.

Konstiga matvanor

Kategori: Allmänt

Jag förstår inte att mamma och pappa alltid ska äta så konstiga saker. Stinkande fisk och annat som man måste tugga.  Och igår, då fick de för sig att de skulle äta konstiga röda djur som såg helt förskräckliga ut! Klor och tentakler och utstickande ögon... USCH! Men de sörplade och åt som de inte hade sett mat på evigheter. Markus och Maria var också här och de såg också ut att tycka att det var gott. Tack gode gud för mammas mat!
  

Nyekiperad

Kategori: Shopping

Mamma, pappa och jag var ju och tittade på hus i Skellefteå igår och nu är de helt tossiga! Tror att de längtar ut från "akvariet" som pappa brukar kalla lägenheten... Idag har mormor varit på besök och vi gjorde en liten sväng på stan. Jag fick supertjusiga kläder! En ny pyjamas, byxor, sockar, byxor och tröja från "Ida T" och en filt av märket "Klippan". Den kommer att bli jättevarm och skön i vagnen! När vi kom hem igen blev vi så trötta att jag och mormor däckade i sängen. Mysigt!


Farbröder...

Kategori: Allmänt

Mamma och jag var ute på promenad idag (jag åkte i och för sig i vagnen) i det fina vädret. Nere vid älven passerade vi tre äldre herrar som ropade till mamma att hon var vacker. Hmm...hoppas att inte pappa får veta det. Han (och jag) har ju faktiskt ensamrätt på henne.

Hurra!

Kategori: Allmänt

Pappa fyller år idag! Puss till dig från mig (och mamma också förstås!) Tänk, att jag också kommer att bli lika gammal som pappa och mamma är nu. Låter ju helt osannolikt. Jag kommer förmodligen att vara bebis för evigt. Det är ju så himla bra. Kolla bara:
  • Jag får mat utan att behöva laga den själv
  • Nån väljer kläder och klär på mig varje dag
  • Någon annan betalar dessutom mina kläder
  • Jag blir buren eller skjutsad överallt, behöver inte anstränga mig ett dyft
  • Om jag skriker kommer någon och pussar och tröstar mig
  • När jag blir nödig är det liksom bara att göra det, var jag än befinner mig
  • Vad jag än gör så är det alltid någon som tycker att jag är superduktig och söt, även när jag inte gör nåt speciellt.  
  • Alla försöker få mig att skratta       

Kan inte tänka mig att livet är så enkelt när man blir äldre...

Första, andra, tredje!

Kategori: Utflykter

Idag åkte jag och mamma till Stöcksjö på auktion. Där mötte vi mormor och morfar som hade gett oss tipset att åka dit. Det fanns inte så mycket grejer till mig men mamma ropade in en jättetjusig spegel. Bild kommer nog senare. Hon och pappa har ju börjat kika på hus så hon lär väl börja hamstra grejer nu! Vi ska förresten på visning i Skellefteå på onsdag. Vi får väl se vad som händer efter det. Kanske lämnar vi "storstan" och flyttar lite norrut. Då kommer jag ju närmare mormor, morfar, moster och morbror och alla kusiner! Men då hamnar jag i och för sig längre ifrån farmor och farfar... Hmm... Men det löser sig nog!

Storpartaj!

Kategori: Fest

Nu var det ett tag sen jag skrev och det beror mest på att jag varit lite upptagen med diverse saker. Igår var vi på ett sånt där stort kalas igen. Linda och Christer gifte sig ute i Skeppsvik, en fin liten ö utanför Umeå. Linda gick lärarutbildningen med mamma och Christer har känt pappa sen de gick i förskolan. Vigseln var utomhus och det hela var jättevackert. Såg en liten tår i mammas öga... Det såg ut att bli regn men som tur var så klarade vi oss! I vanlig ordning så charmade jag varenda tant på stället, till och med bruden! Hehe, passa dig Christer!

Jag var uppe jättesent men gnällde faktiskt inte nämnvärt. Vi var inte hemma förrän vid 01.30! Så sent har jag aldrig varit uppe! Men eftersom jag är som en klocka så vaknade jag ändå 05.30 för att äta. Somnade dock om ganska snabbt, ända till klockan tio!
Tack Linda och Christer för att jag (mamma och pappa också förstås) fick dela denna dag med er!


Huvudpersonerna för dagen!
 
  Tanter igen!

  Notera den coola kepsen!

Här är Linda tillsammans med några av sina klasskompisar från utbildningen.
(Fr v. Ida, mamma, Maria, Linda, Hampus och Linn)


 Hihi! Bruden tyckte att jag var söt! Och hon var ju supersnygg!

Tid är pengar. Eller mat...

Kategori: Allmänt

Igår kväll var mamma borta på möhippa så pappa tog hand om mig. När mamma kom hem utbrast han: Men gud, man hinner ju knappt äta när man ska ta hand om honom! Vaddå? Vad menar han? Att jag tar mycket tid? Alltså, jag är så himla snäll så jag förstår då faktiskt ingenting. Jag hinner ju äta, så varför skulle inte han hinna? Förresten, nu väger jag 7175g så nog äter jag så det räcker!

Ärtan pärtan puff!

Kategori: Mat

Mamma har börjat med nåt konstigt. Hon ger mig annat att äta än hennes goda mjölk. Undrar varför? Jag skulle ju kunna äta hennes mat hela livet. Igår fick jag nån grön sörja. Det såg inte så gott ut men smakade faktiskt helt okej. Det var tydligen ärtor. Jag har fått lite gul sörja också. Banan hette det visst. Det var också gott! Men inte lika gott som mammas mat.

Uppvaknande

Kategori: Allmänt

Ofta när jag har sovit så vaknar jag på helt andra ställen än där jag somnade vilket gör mig lite förvirrad. Som idag, då somnade jag så skönt i vagnen men vaknade i blåbärsskogen! Mamma och pappa får tydligen aldrig nog av blåbär så de tog mig med ut för att plocka ännu mer. Vilka skogsmullar!

 Pappa?

Tips!

Kategori: Allmänt

Ni som vill se bilderna från mitt dop (eller andra äldre bilder), klicka under rubriken "Arkiv" till höger på den här sidan. Klicka vidare på den månad du vill titta på. Då kommer ett nytt fönster upp med hela den månadens inlägg och bilder!

Sover som en kung!

Kategori: Allmänt

Jag har ju blivit stora killen nu så mamma och pappa har tagit bort vaggan och ersatt den med en spjälsäng som mamma målade när hon var höggravid (många i mammas familj har sovit i den så den var ganska sliten). Från mina kusiner i Stockholm har jag fått ärva sängkläder och ett spjälskydd med Lejonkungen på! Kan det passa bättre!? Sen så har mamma och pappa införskaffat världens bästa uppfinning: Brios sängfötter som gör att spjälsängen kan gunga så där skönt, precis som en vagga! Den som har kommit på den idén måste få en stor blöt puss av mig!

            Vyssan Lull

Gott och blandat

Kategori: Allmänt

Här kommer ett litet collage från de senaste veckorna!

     
Har upptäckt mina fötter.
                      Blåbär och Åkerbär som mamma och pappa plockat
 
Min kusin Rasmus vill alltid pussa mig!

  
Mina tremeningar                                   Hos farmor och farfar!
(nästkusiner som de säger)
från Skåne, Alfred och Markus.
 

Nytt schema

Kategori: Allmänt

Mina dagliga aktiviteter såg för några månader sen ut så här:

04.00 Vaknar, ammas
04.45 Somnar
08.00 Vaknar, ammas, uppstigning
10.30 Ammas, somnar
13.00 Vaknar, ammas
14.00 Somnar
16.00 Vaknar, ammas
19.00 Ammas, somnar
22.00 Vaknar, ammas
23.00 Somnar

Det har nu förändrats till dessa ungefärliga hålltider:

05.30 Vaknar, ammas
05.45 Somnar
09.00 Vaknar, ammas, uppstigning
09.30-11.00 Aktiviteter*
11.00 Somnar
12.30 Vaknar, ammas, aktiviteter
15.00 Somnar
17.00 Vaknar, ammas
18.00 Börjar tröttna på aktiviteter
19.00 Somnar
20.30 Vaknar
21.30 Ammas + tillägg, gonattsaga, vaggvisor
22.00-22.30 Somnar

* Gymmar, badar, jollrar, skrattar, leker, dreglar, pratar med mamma och pappa, sjunger, åker barnvagn, mm mm mm

Egentligen inte så stor skillnad. Jag har ju, enligt mamma och pappa, varit världens bästa bebis i fråga om sov- och mattider!

Framsteg!

Kategori: Stora händelser

Ojojoj ni kan aldrig gissa vad som hände igår! Jag vände mig från rygg till mage! Mamma och pappa blev alldeles tossiga! Jag har ju övat och övat men aldrig riktigt kommit hela vägen. Och nu så bara funkade allt. Men jag blev lite sur när jag inte kunde göra om bedriften på en gång.