Leos sida

Välkommen till min värld!

Uppdatering

Kategori: Utflykter

Jag har inte skrivit på några dagar nu och det beror på att vi har varit på resande fot. Mamma och pappa (rättare sagt mamma) kände att hon ville göra nåt lite annorlunda medan pappa fortfarande har semester. Så pappa överlät på henne att hitta på precis vad hon ville och han skulle stå för kalaset. Och vad väljer hon? IKEA i Sundsvall!! Okej då, det var inte helt totalt hemskt. Jag fick bland annat en gosig elefant som blev min bästa kompis direkt. Sen fick jag ju också bo på Grand Hotell vilket inte heller är helt fel! Mamma och pappa åt middag på en indisk restaurang men jag bestämde mig för att jag inte ville vara så glad och trevlig som jag brukar utan gnällde mest hela tiden. Det blev en snabb middag...

Dagen efter IKEA fick mamma gå på stan alldeles själv medan pappa och jag hängde på café. När jag blev lite less på det tittade vi på fontäner. Det var extremt spännande! Nu är vi tillbaka i Järnäsklubb och vi får se hur länge vi stannar. Farmor och farfar har börjat längta så mycket efter mig så det är bäst att vi åker för att hälsa på dem också.
 Roligt på IKEA!           

 
                     Chillar med pappa på Grand hotell.

 Fontäner är skoj!   

Latte-pappa och jag!

4 månader!

Kategori: Högtidsdagar



I dag fyller jag 4 månader! Visst har jag blivit stor!?

Pappa!

Kategori: Allmänt

Äntligen är pappa hemma från Norge och han skyndade sig att ta bussen hit till Järnäsklubb för att träffa mig. Och mamma också förstås! Det var så roligt att träffa honom så jag blev alldeles till mig. Det har ju varit väldigt varmt idag så jag blev extremt törstig. Slurpade i mig 80 ml i ett nafs! Men det var ju extra gott eftersom moster Laila hade blandat i lite pärondryck i vattnet. Mums! Nu har också mammas kusin Ulf från Skåne kommit hit med sin familj så nu har jag fått träffa ytterligare två tremeningar!

Senare på kvällen så kom grannen Janne med sin traktor för att hjälpa morfar att skotta bort en jordhög. Ojojoj vilken grej! Var liksom tvungen att utstöta några höga "ÖH" så fort jag såg traktorn! Pappa och morbror hjälpte till och de blev så svettiga att det badade i havet. Men det tog tid innan de doppade sig. Vilka fegisar. Kolla på mig, jag har ju badat ute utan protester! Men sen blev jag så trött att jag somnade på golvet medan jag lekte. Det är tröttsamt att vara på semesternöjen!



 Pappa och morbror Jens
 Mammas kusin Ulf och jag!

Härliga sommardag!

Kategori: Allmänt

Vilken dag! Varmt och skönt och härlig sol hela dagen! Jag har njutit för fullt och skrattat åt mormor och morfar som busar med mig. Fast jag blir lite rädd för morfar när han hostar. Det låter lite konstigt tycker jag. Mormor och morfar la ut nät som mamma och morfar skyndade sig att ta upp när vi såg att sälen cirkulerade i viken. Men vi fick tyvärr ingenting. Kanske hade sälen fått sig ett skrovmål? Jag har fått bada utomhus för första gången. Inte i havet men i en balja! Inte så illa de heller. Nu är det gonatt för mig och i morgon kommer mina kusiner hit tillsammans med sina föräldrar. Det ska bli trevligt! Pappa kommer hem från Norge i morgon. Kanske han kommer hit han också. Hoppas det, jag längtar ju så mycket efter honom!





                                                              

:)

Kategori: Utflykter

Då var vi alltså i Järnäsklubb igen men nu med en internetanslutning! Så nu kan jag uppdatera er med senaste nytt härifrån. I vanlig ordning var lille ekorrungen på besök. Jag hoppas att storebror Zorro låter honom vara ifred. Mamma fick förresten äran att plocka bort en fästing från honom för någon dag sen. Tror inte hon tyckte att det var så mysigt. Idag skiner solen och det är riktigt varmt, för en gång skull. Så jag kommer förmodligen att vara ute och njuta hela dagen! Kanske doppa fötterna i havet. Vi får se vad som händer helt enkelt. Mamma verkar lite sliten idag. Hon tycker kanske inte att det är roligt när jag leker mask i sömnen kl 04.00.

Här är en bild som visar att jag redan lärt mig metersystemet. Jag måste vara ett intelligent barn :)

Funderingar

Kategori: Allmänt

Eftersom jag ibland har lite tid över mellan mat och sovande så brukar jag ligga och filosofera lite grann. Detta har jag bland annat tänkt på:

  • Vad ska jag ha de där grejerna längst ner på benen till? De har lika många utväxter som mina händer men jag kan inte greppa nåt med dem och jag kan inte tugga på dem. Verkar ganska onödiga tycker jag.
  • Undrar om han som sitter inne i min speldosa blir less på att spela samma låt om och om igen?
  • Hur kommer personerna som pratar/sjunger in i det som mamma och pappa kallar radio?
  • Varför får man inte vara naken jämt, det är ju så skönt?
  • Vem beställer vädret? Det är ju helt värdelöst med regn.
  • De som hänger i mitt gym, har de ingen annanstans att ta vägen? De är alltid där, oavsett tidpunkt.

Ja vi får väl se om jag kommer fram till något nångång. Idag är det äntligen fint väder så vi får se vad jag och mamma hittar på. Pappa har åkt till Norge med några kompisar för att fiska så vi åker kanske till stugan. Där har de nyss skaffat sig internet så jag kanske kan skriva nåt därifrån också! Ha det gott så länge!


 


Grrrr

Kategori: Allmänt

Det är väldigt många som är inne och läser vad jag skriver varje dag och det är ju givetvis jättetrevligt! Men ni skriver sällan kommentarer. Det räcker bara med ett litet "hej" eller nåt. Bara så att jag vet vem som är här och kikar. Så skärpning, annars kommer jag, Leo "Lejonkungen" Ferm, och biter er i örat!!

Kusinträff

Kategori: Utflykter

Igår var jag, mamma, morfar och mormor på kusinträff, men det var varken mammas eller mina kusiner utan mormors kusiner som vi skulle träffa i Norrfors. Och i vanlig ordning charmade jag alla tanter på stället! Mormors kusin Catherine hade med sig ett par snygga byxor till mig! Tack Catherine! Hon jobbar på SVT som sminkös och när mamma var yngre så var hon där på praktik. Då fick hon vara med som statist i några avsnitt av "Rederiet". Det ni, jag har en mamma som är kändis. Typ.

Hur som helst så var kusinträffen väldigt trevlig och många sa att jag såg så gammal ut för min ålder. Kanske för att jag har så mycket hår trodde dom. Men om  man ska gå efter det måttet så måste alla farbröder jag såg vara ganska unga för de hade inte alls så mycket hår...

Efter kusinträffen åkte vi till Järnäsklubb där pappa mötte oss. Han hade varit och kört motocross. Vi grillade mackor i mackjärn över elden och hälsade även på en av ekorrungarna som tydligen gillade hårdbröd. Storebror Zorro gillade däremot bara ekorren... Till slut blev jag så trött att jag somnade hos mormor.


 Ja dessa tanter!
 

Sommar?

Kategori: Allmänt

Kan man kanske hoppas att sommaren har kommit nu, eller? Det har i alla fall varit riktigt skönt ute idag och medan mamma och pappa spelade minigolf på en bana som inte var särskilt välskött sov jag i vagnen. (Mamma vann och tur var väl det. Pappa har förvarnat mig att hon kan bli riktigt sur om hon förlorar. Hoppas att jag inte ärvt hennes tävlingsanda...) Innan dess fick vi besök av Martin, Madeleine och Molly som var på väg upp till Hemavan. Den här gången var jag lite trevligare än förra gången jag träffade dem och spydde faktiskt inte på nån. Senare på kvällen åt mamma och pappa den där äckliga fisken som luktar päck. Var tvungen att lägga nåt för näsan så att jag kunde andas.


 

Ostadigt

Kategori: Allmänt

Det har hänt något otroligt! Något som inte händer ofta... Mamma har inga bilder från igår när vi åkte ut på en liten utflykt vid älven. Det berodde i och för sig på att batteriet var slut, men ändå. Så hon tog bilder sen när vi kom hem istället. 

Pappa och mamma försöker intala sig att det faktiskt är sommar och försökte njuta av vädret igår. Men det gick inte så bra. Det blåste typ orkan och det var ganska kallt i luften så utflykten blev ganska kortvarig. Jag brydde mig inte nämnvärt utan njöt av att titta på vattnet i älven. Idag verkar det bli fint väder men man vet aldrig...
 Här visar pappa mig några jordgubbar.

 
Jag gillar att göra olika miner och ibland fastnar en del på kort...

Husmus

Kategori: Allmänt

Eftersom farmor och farfar är i deras stuga passade mamma, pappa och jag på att åka till deras hus som står tomt. Skönt med lite extra utrymme! Mamma förevigade en ros ute på gården. Visst är den vacker? Senare på kvällen åkte vi iväg till Pengfors. Pappa skulle köra lite motocross så jag och mamma hängde med. Men gud vad det levde om! Tur att pappa köpt hörselskydd till mig! Men trots allt liv så lyckades jag faktiskt somna! Hoppas det blir bättre väder i morgon, då kanske man kan ligga ute i solen! Vore skönt efter allt detta regnande...

   Va? Jag hör inte...

Borta bra...

Kategori: Allmänt

Hemma igen! Måste säga att det är ganska skönt att komma hem även om det är skoj att vara borta. Igår, innan vi åkte från Skellefteå så träffade jag och mamma hennes kompis Peter, han som spelade på dopet. Han var väldigt snäll och väldigt hårig... Han hade ju mer hår än jag ju! Vi träffade också en annan Jessica, nämligen Jessica Nordlund. Hon och mamma var jättebra kompisar när de gick i skolan men sen tappade de kontakten. Nu har hon flyttat upp hit igen efter att ha bott i Stockholm och jag hoppas att jag får träffa henne fler gånger!
 Jag och Peter

Storforsen

Kategori: Utflykter

Efter allt ståhej med dopet så behövde vi varva ner lite så därför åkte vi upp till Storforsen. Vädret var minst sagt växlande och mamma sa lite mindre fina ord på vägen upp på grund av regnet. Men när vi kom fram sken solen. Mamma och pappa var lite hungriga så innan vi begav oss ut till forsen åt de palt. Jag fick nöja mig med att sitta och titta på men det gjorde ingenting. Palt såg inte så gott ut... Sen gick vi ut till den stora forsen. Det var väldigt spännande och det brusade väldigt högt. Jag fick doppa fötterna i lite vatten, det var kallt från början men sen så blev det faktiskt ganska skönt.

På vägen hem passerade vi Piteå där mamma och pappa åt middag på Stadshotellet. Sen hälsade vi på Sara och Per. De håller på att dränera sitt hus så det var lite stökigt på deras gård men inne i huset var det jättefint. Jag längtar tills mamma och pappa köper hus! Det kommer att bli så mysigt!

Det har i alla fall varit en skön dag och nu kommer jag att slockna som ett ljus. Är supertrött och väldigt hungrig.


  Matdags!

 Fotbad!

 På besök hos Sara och Per!      


Trött och hungrig

Per Leo Napoleon är mitt namn

Kategori: Högtidsdagar

Så kom den då, dagen då jag skulle bli döpt. Mamma och pappa har planerat, fixat och donat och allt gick helt fantastiskt bra! Eftersom jag visste att de skulle klara det hela galant så kunde jag slappna av, njuta av dagen och bara vara! Dopklänningen som jag hade på mig användes första gången 1937 då min mammas moster döptes. Sen har alla i släkten döpts i den och nu var det min tur! Namnen på alla som haft den är inbroderade längst ner på klänningen. Vilken tradition att föra vidare!

I kyrkan sjöng och spelade Karin Lind och Peter Löwgren, professionella musiker. Peter är mammas kompis sen långt tillbaka. Väldigt bra med sånna kompisar tycker jag! Mamma hade valt låtarna "Handens fem fingrar" och "Circle of life" och Karin och Peter gjorde verkligen det bästa av dessa låtar! Tyckte att jag såg en tår hos en och annan... Pappa läste en tackbön och mamma läste dikten "Hjärtans allra käraste barn". Hon började gråta men det gjorde ingenting. Jag vet ju att det är tårar av glädje för att hon har fått mig, världens bästa bebis! Dopfikat hölls i caféet på Morö Backe kyrka. Jag sov största delen av tiden medan gästerna åt sig proppmätta på smörgåstårta, sommartårta och en massa kakor. Tack alla ni som kom och delade den här dagen med mig och min mamma och pappa!

 Fina jag!

 I kyrkan        
    
Här serveras kaffe och smörgåstårta.    Presentbordet

 
Här öppnar mamma och pappa MINA paket. Vilken fräckhet!

Här är alla gästerna!
Herberth, Marianne och Hanna Lundkvist (numera Burman) Pappas moster, morbror och kusin. Milan, Linnéa och Ella Oreskovic Martina, Jonas och Jesper Stenberg Ann-Kristin, Jakob och Sofia Littorin. Min faster och kusiner. Laila, Jens, Hanna, Moa och Rasmus Marklund. Min morbror, moster och mina kusiner. Kenneth Vikström (pappas kusin)  Mattias, Åsa, Tilde och Joel Hedlund. Herbert, Margareta och Birgitta Ferm.  Thyra Vikström, min farmors mor. Mormor och morfar

Bakom mina solglasögon...

Kategori: Allmänt

...är allting jättekul! Medan mamma, pappa, mormor och morfar rusar runt för att få iordning allt för mitt dop chillar jag på terassen. Jag litar på att allt kommer att bli suveränt bra i morgon! Mer foton utlovas!

Mamma firas och fångar firrar

Kategori: Fest

Nu har vi just kommit hem från en heldag med äventyr. Mamma fyllde ju 30 år en dag efter att jag föddes så hon har egentligen aldrig fått fira sin födelsedag men idag var det dags! Så hela familjen Marklund åkte norrut och mamma förstod ingenting. Vi hamnade i alla fall till slut på en båt som skulle ta oss ut i Piteå skärgård, nämligen till Pite Rönnskär, en vacker liten ö 45 minuters båtfärd från fastlandet. Där åt vi lunch (fast jag sov). Mamma och de andra gick upp i ett fyrtorn och jag tror att mamma fick lite svindel.

När vi åter kommit på fastlandet åkte vi till Jävrebodarna där mamma och mormor fick fiska. Och där kan man snacka fisk. Kolla in storleken! Den är ju större än jag! Sen blev det middag hos min morbror. Nu är vi alla ganska trötta men det har varit en härlig dag! Mamma tackar så mycket för firandet!




 

Fullspäckad dag

Kategori: Allmänt

Idag var jag, mamma och pappa på stan en sväng och jag sov, som vanligt. Sen åkte vi och hälsade på mina kusiner. Rasmus har börjat gå och rusade omkring så jag hann knappt prata med honom. Efter det åt vi middag hos mormor och morfar och jag fick sitta med vid bordet för första gången. Det var hemskt spännande! På kvällen åkte jag och mamma för att träffa Joel, en kompis till mamma. Vi gick på café och tydligen så är jag en "brudmagnet", vet inte riktigt vad det är men varenda tjej som såg mig kommenterade hur söt jag var... När jag kom hem så fick jag ligga naken ett tag och mormor kittlade mig på magen så att jag nästan kiknade av skratt! Hon är för rolig!

 
   
Till bords för första gången!                  Här sitter jag hos Joel och spanar på tjejer.

Aaaaatchi

Kategori: Allmänt

Usch då! Jag har tydligen blivit förkyld, säger dom som vet. Har inte sovit så mycket de senaste nätterna eftersom min näsa verkar sluta fungera när jag ligger ner på rygg. Mamma har använt ett slags tortyrredskap för att få ut det som finns där inne så att jag kan andas bättre. Det hjälpte faktiskt men det var inte så mysigt när hon höll på. Hoppas jag hinner bli frisk innan mitt dop... På tal om det; vi träffade min doppräst igår. Han heter Lars Jonsson och verkade vara en mysig farbror. Han bjöd i alla fall mamma och pappa på massor av fika.
 Tortyrredskapet nr 1

Hemma i schtaaan

Kategori: Utflykter

Nu har vi tillbringat några dagar i Granbergsträsk utanför Jörn där pappas familj och släkt har stugor. Vi fick tyvärr inte plats i någon av stugorna (bröllopet lockade hit alla släktingar!) så vi fick sova hos min farmors mor Tyra som bor i Jörn. Jag tyckte det var hemskt trevligt att få vara hos henne för hon är så mysig! Vi hade trevliga pratstunder hon och jag! Vi har i alla fall haft det lugnt och skönt och nu ska vi börja förbereda mitt dop. Jag börjar bli lite nervös. Har hört att man blir blöt och måste ha klänning... men det går säkert bra. Jag passar ju i det mesta har jag hört.

 Här pratar jag med Tyra!        


                 Mina kusiner Sofia och Jakob badar i sjön.

 
Ännu en tremening, Nellie, var också där!       


Hanna (som gifte sig nyss) efterlyste ett kort på mig när jag är lessen.
Här är ett. Kolla in "surläppen". Den har jag tydligen ärvt av mamma.

Bröllop = släktträff

Kategori: Fest

Oj oj oj! Igår var vi på ett stort kalas som kallas bröllop. Pappas kusin Hanna gifte sig med Henrik och de hade bjudit in alla sina släktingar. Hanna har 11 kusiner varav pappa är en av dem. De var alla bjudna och ni ska tro att det var roligt att träffa dem. Jag sov inte mycket under kvällen, dels för att det fanns så många roliga människor som ville prata med mig men också för att jag tyckte att det var så skoj att få vara med på ett så fint kalas. Då kan man ju inte sova!
 
Så här tjsuiga var vi alla tre men jag måste säga att jag faktiskt är snyggast! Kolla vad jag har på mig! Värsta kostymen med fluga och allt. Inte ens pappa var lika snygg!


   
 Här träffar jag min ena tremening, Filip, och hans mamma Maria. Han är född den 9 mars så vi är nästan lika gamla!

 Det här är min andra tremening, Bianca. Hon kunde nästan gå. Jag blev väldigt imponerad!
 Här får min faster en stor kram! Det var mysigt! Jag har ju aldrig träffat henne så hon ville så gärna hålla i mig. Det fick hon så gärna!
 Och det här är huvudpersonerna för dagen, Henrik och Hanna! Jag önskar dem all lycka och att det kanske kommer ännu en tremening snart :)

Ekorrar, sälar och smultron

Kategori: Utflykter

Så då har vi lämnat Järnäsklubb för den här gången och mycket har hänt ska ni veta. Ni minns att jag skrev om ekorrfamiljen som bodde på vinden. Mormor och morfar har gjort allt för att vräka dem men det gick inte så bra. En ekorrunge har till och med hälsat på inne i stugan. En kväll var mamma och pappa ute och fiskade på havet och då såg de tydligen en säl. Hoppas att jag får se en jag också någon gång!

 

Pappa har sågat ner en massa träd med en grej som lät jättehögt så därför har han några konstiga saker att ha på huvet. Jag fick också några och det är ingen mössa. Jag fattar inte riktigt varför jag ska ha dem, men tyst blev det.
 

Jag har även fått ligga naken på altangolvet och det var givetvis superhärligt! Nu kan jag lyfta huvet ännu högre. Kolla!

  

Jag har lärt mig klockan också! Eller åtminstone lärt mig att titta på den.

Jag fick smaka mitt allra första smultron. Visste inte riktigt hur jag skulle göra för att få ner det i magen så det mesta kom ut igen.

Mamma och pappa tog en lång promenad till hamnen i Järnäsklubb där de har ett café. De trodde nog att de skulle hinna tillbaka till stugan innan jag skulle äta men jag bestämde mig för att jag var hungrig innan dess så mamma fick mata mig på en sten i skogen. Det gick bra det också.

 

Nu är vi i Skellefteå för att gå på bröllop! Det blir nog riktigt skoj för jag kommer att få träffa hela pappas släkt! De är så många så det blir nog svårt för mig att hålla koll på vem som är vem. Jag håller mig nog till dem i min egen ålder. Jag har förresten skrattat högt för första gången! Mamma och pappa blev alldeles till sig. Fattar inte vad som var så märkvärdigt med det? Jag är ju bara glad...