Leos sida

Välkommen till min värld!

Bortrest

Kategori: Utflykter

Vi åker till Järnäsklubb idag och ska hälsa på mormor och morfar. Det ska bli riktigt skoj! En ekorre med tre ungar lever tydligen lyxliv uppe på deras vind så det ska bli roligt att få hälsa på dem. Ännu ett nytt djur att upptäcka! Det blir alltså tyst här några dagar så håll till godo med tidigare inlägg och kommentera så mycket ni bara hinner! Mamma kommer förmodligen att gå bananas med kameran så oroa er inte; det kommer att finnas bildmaterial så det räcker när vi kommer tillbaka! Ha det gott så länge!

Leo-dagen

Kategori: Allmänt

Idag har jag tydligen namnsdag. Vet inte riktigt vad det innebär men jag fick gratulationer från både mormor och farmor. Pappa tog mig med på Wheels där det visades massa coola bilar. Jag sov, till pappas stora besvikelse. Mamma och hennes kompisar gick på stan och gjorde av med pengar. Sen när vi kom hem åt de sån där fisk som luktar illa... Hur kan dom? Jag fick sitta med i babysittern ute på balkongen så stanken var inte alltför hemsk. Efter det åkte mamma och de andra iväg på bio och såg Sex and the City. Jag var hemma med pappa och skrek så att han välte ut ett vattenglas över mammas fina kort på mig. Tror att hon blev lite sur då... Men det gick att rädda dem trots allt! Så nu kan hon fortsätta klistra in alla snygga bilder på mig!
  
  
  

Finnes: charmör på 3 månader

Kategori: Högtidsdagar

Idag fyller jag 3 månader! Vi "firade" den stora dagen med att vaccinera mig. Tanten på BVC stack mig i benet med en grej som mamma inte ville titta på. Undrar varför? Det var inte ju inte alls så farligt. Var tvungen att skrika lite grann för att visa vem som bestämmer. Kom inte här och håll fast mig! Sen mättes och vägdes jag. Jag väger nu 6370 g och är 61,8 cm lång. Fatta vad stor jag är! Har snart vuxit ikapp pappa tror jag. Senare på kvällen kom mammas kompisar Sara och Matilda från Piteå och Örnsköldsvik och hälsade på. De var så roliga och tyckte att jag var världens sötaste! De har följt den här bloggen och fick äntligen träffa mig i verkligheten och jag fick äntligen träffa dem!

 

Ingrid och Sara...

Kategori: Besök

...har varit på besök idag. Vi träffades på föräldragruppen för ett tag sen. Det var hur trevligt som helst! Ingrid fick låna mitt gym och träna lite. Inte för att hon behöver det, hon kan nästan vända sig så jag får nog ta några lektioner av henne. Mamma och Sara hade väldigt mycket att prata om så de hade nästan inte tid att prata med oss men det gjorde inte så mycket. Vi var fullt upptagna ändå. Sen blev jag och mamma lite trötta så vi la oss i soffan och vilade lite.

 

Bruna är vi allihopa

Kategori: Besök

Mormor och morfar har äntligen kommit hem från Turkiet. Vad jag har längtat! Och igår hälsade de på när de var på väg till sommarstugan. De hade nästan samma färg som jag vilket är väldigt konstigt. Jag tror inte att de har en brun mamma eller pappa. Jaja jag fattar säkert när jag blir äldre. Jag hade en lång pratstund med mormor, ville bara säga att jag var glad att de är hemma igen och så tackade jag för de fina kläderna jag fick. Jag kommer att bli supertjusig!


 

Regn=pyssel

Kategori: Allmänt

Ännu en dag av dåligt väder. Jag bryr mig inte särskilt men mamma får nåt slags anfall av pyssel-iver när det är regnigt. Har även hört vad hon gjorde när hon väntade mig. Här kommer några exempel:
   
Sydde filtar och tvättlappar                     Byggde en sänggavel
 
Gipsavgjutning av magen                     Sydde ett sk Babynest till mig som jag 
                                                                   fortfarande trivs superbra i!

Nu har hon börjat med stora projektet att sätta in alla kort (typ en miljon) som mamma och pappa har tagit av mig.
 

Slö dag på energicentrum

Kategori: Utflykter

Eftersom det var regnigt och trist igår så åkte vi ut på en liten utflykt idag istället. Vi åkte till Klabböle Energicentrum där Umeå Energi har en massa aktiviteter för barn och sköna ställen att mysa på. Mamma och pappa och jag slog oss ner i gräset och jag upptäckte då hur härligt det är att bara ligga och titta upp i himlen, lyssna på träden som susar och fåglarna som kvittrar. Senare fick jag också träffa mina tremeningar och mammas kusin!


 
 Det här såg jag från där jag låg. Fint va?

Hemma hos Hedlunds

Kategori: Allmänt

Igår firades midsommar hos mammas och pappas kompisar Mattias och Åsa. De har två små barn, Tilde och Joel. De roade mig hela kvällen vilket var väldigt trevligt. Sen när vi skulle åka hem så tog mamma på mig en mössa som jag fått av Sara och Matilda. Då blev jag lite förvånad, det är ju faktiskt sommar ute. Inte behöver man väl mössa då?

Min första midsommar...

Kategori: Allmänt

...verkar bli en regnig historia men inte surar jag för det! Jag passar på att träna när det är dåligt väder. Här tar jag till exempel nacksving på min nalle. Och på nästa kort så övar jag talandets konst med pappa. Mamma klistrar kort i fotoalbum, planerar dop, städar garderober och en massa annat. Jag har hört att kvinnor kan göra flera saker samtidigt. Men jag gör faktiskt också flera saker samtidigt; skrattar och bajsar är det nog inte många som gör! 

 

Zzzzzz

Kategori: Allmänt

Jag gillar att sova. I natt sov jag från 23 till 06 vilket gjorde att mamma är extra utvilad idag och springer runt och gör en massa saker som hon har skjutit upp tidigare när hon varit för trött. Mamma och pappa tror att jag är inställd på Sri Lanka-tid = man tar det rätt lugnt, ingen stress, livet är skönt! Här kommer ett collage som kanske bevisar det...

  
       
Återvinning

Kategori: Allmänt

Mamma håller på att rensa bland sina kläder och skänker bort en hel del. Hon är riktigt duktig! Mitt i allt stök så kom hon på att hon hade ju en hel del kläder från när hon var liten som kanske skulle passa på mig nu. Och kolla, den här hade hon när hon var liten bebis och den är ju supermodern nu! Snacka om miljövänligt!

Trixigt

Kategori: Allmänt

Jag har kommit på en alldeles fantastisk grej! Eftersom blöjor begränsar min rörelsefrihet gör jag ett litet trix när mamma eller pappa ska ta på mig nya blöjor. Då spänner jag benen supermycket , då får jag liksom en extra stund utan blöja! Härligt! Men av någon anledning så tycker inte mamma och pappa samma sak...

Roliga aktiviteter

Kategori: Allmänt

Mamma och jag har varit ute på en riktig långsväng med vagnen. Vi gick först till sjukhuset där mamma skulle ta blodprov. Mamma tycker inte om att ta blodprov. Hon borde lära från mig som var värsta tuffingen redan som nyfödd då alla skulle sticka mig. Grät inte en enda gång. Sen gick vi hur som helst ner på stan där vi vandrade runt ett tag. Efter ett tag träffade vi pappa och då gick vi på cafe och åt. Även jag fick mat faktiskt! Så det har varit en rolig dag och då kom jag att tänka på alla andra saker jag tycker är roliga. Här kommer en lista:


1. Prata med mamma och pappa
2. Lyssna när mamma och pappa sjunger
3. Ligga i babygymmet
4. Titta på gardiner eller annat med fina färger
5. Ta tag i diverse saker
6. Ligga naken på köksbordet
7. Läsa böcker
8. Titta på när mamma och pappa gör nåt
9. Dra mig upp till sittande
10. Sitta i babysittern

Det är skumt...

Kategori: Allmänt

...att mamma och pappa tycker att jag är så himla fin. Jag är ju bara jag! De tycker till och med att jag är söt när jag gråter. Och när jag bajsar. Konstiga typer. Det råkade hända en liten...olycka...i byxorna idag på morgonen så mamma fick bada mig. Men det är ju bara skönt och nu var det extra mycket skum också. Härligt!


Så här blev förresten gipsavgjutningarna som mamma gjorde av mina fötter och händer.
Fina va?
 

Utflykt

Kategori: Utflykter

Mamma, pappa och jag hälsade på Martin, Madelene och hennes dotter Molly idag. De bor i Stockholm egentligen men var på besök hos Martins mamma i Kasamark utanför Umeå. Martin höll i mig ett tag och då passade jag på att kräkas på honom så att mamma fick vara ren för en gångs skull.


Mormor och morfar är i Turkiet tillsammans med mina tjejkusiner. De längtar tydligen efter mig och jag längtar efter dem med. Det var längesen vi sågs nu och de kommer nog att bli chockade över allt som jag har lärt mig under tiden de varit borta. Jag kan till exempel dra mig upp till sittande nu! Kolla!

Pyssel

Kategori: Allmänt

Mamma har kommit i nåt pyssel-il och igår gjorde hon tröjtryck till mig (se nedan). Men jag måste säga att jag faktiskt gör mer än äter, sover och bajsar. Jag skrattar, jollrar, sparkar, ler och mycket mer! Idag ska mamma göra gipsavgjutningar av mina händer och fötter. Vi får väl se hur det går...Att göra

 

 

Stor, större, Jag!

Kategori: Allmänt

Jag och mamma var på Vårdcentralen idag och där finns det ett rum där man kan väga bebisar som jag, utan att behöva träffa farbror doktorn. Trodde att mamma skulle svimma när hon såg att vågen stannade på...5800g! Nu är jag en stor kille, på riktigt. Det hade jag i och för sig redan räknat ut för mamma pustar så mycket när hon bär mig i bilstolen.

Pappa har varit och kört motocross ikväll. Vet inte riktigt vad det är för något men jag har en känsla av att pappa vill introducera mig i det när jag blir lite större. Mamma planerar mitt dop för fullt och hon verkar faktiskt ha koll på läget så jag behöver inte engagera mig så mycket. Här pussar jag förresten en nalle, som egentligen är min pappas. Men jag tror inte han använder den...

Skriet från vildmarken

Kategori: Allmänt

När vi besöker stugan i Järnäsklubb kan man vara säker på att man alltid får se något slags djur. Jag har redan hunnit vara med om Mufflonfår, Mink, Knölsvan och en massa andra sjöfåglar. Vi har spanat på hjortar och ekorrar och min hårige storebror Zorro fångade en råtta sist vi var där. Han var så stolt! Mamma var mindre road däremot.
    
  
  

Jag vill bo i en svamp...

Kategori: Allmänt

...eller i nåt annat skojigt, till exempel ett helt vanligt hus. Vi var på en husvisning idag men mamma och pappa verkar tycka att hus i Umeå är för dyrt. Så det kanske bär av någon annanstans. Än så länge bor vi ganska bra men det kommer väl en tid då jag ska börja använda mina ben och då vill jag nog springa på en härlig gård med massa saker att utforska. Nu utforskar jag mest min röst och provar olika sorters ljud. Det är väldigt spännande!

Är detta kanske drömhuset?
MushroomHouse.egg

Nacka naprapaten

Kategori: Allmänt

Mamma tog mig med till en farbror idag och han gjorde massa saker med mamma som såg ut att göra ganska ont. Han böjde och tryckte och slet, ungefär som farbror doktorn brukar göra med mig. Han sa att det var 3 cm längdskillnad på mammas ben, det var därför hon har haft så ont i ryggen efter att hon fick mig. Sen så har farbrorn mage att säga att det var mitt fel! Har ni hört vilken fräckhet! Bara för att jag måste mogna i magen i nio månader så att mamma måste bära omkring på mig och en massa extrakilon. Det är väl inte mitt fel?

Urk på burk!

Kategori: Utflykter

Nu har vi kommit tillbaka från en härlig utflykt till Järnäsklubb. Det är alltid lika skönt att vara där; sova ute i vagnen, gå på långa promenader, spana på konstiga djur och annat skoj. Men den här gången fick jag en upplevelse utöver det vanliga och den luktade URK! Mamma åt tydligen detta redan som treåring och de kan ju glömma att jag ska göra samma sak om bara tre år! Pappa försökte också ge mig mindrevärdeskomplex genom att låta mig prova hans keps. Men vem har sagt att man måste ha ett stort huvud för att vara smart?
  

Sommar sommar sommaaaaaaaaaar!

Kategori: Allmänt

Det har ju varit helt sjukt varmt nu och mamma tog på mig shorts och linne som hon har köpt på Sri Lanka. Det är tydligen ett ställe som är jättefint och jag har tydligen nån anknytning dit. Fattar inte riktigt. Men mamma vill att vi ska åka dit när jag blir lite större. Ja inte vet jag, tycker det är rätt trevligt här hemma med. Det var hur som helst väldigt skönt att få på sig nåt annat än långbyxor och tröja. Nu ska vi snart åka till stugan i Järnäsklubb och det ska bli härligt med lite havsluft!


Jag och mina polare

Kategori: Allmänt

Idag var vi på föräldragrupp igen. Det borde i och för sig kallas bebisgrupp eftersom vi är viktigast i världen! Mamma och pappa fick lära sig lite om hur viktigt språket är för oss nyfödda och att man ska sjunga tillsammans med oss. Det tycker jag lät som ett väldigt bra råd! Älskar när mamma och pappa sjunger! Och när alla sjöng "Klappa lilla magen" så kunde jag inte låta bli att jollra för den är ju så rolig!! Här ligger jag i "poolen" tillsammans med några av mina kompisar!

Vad händer?

Kategori: Allmänt

Jag har upptäckt nåt väldigt konstig. Mamma kallar dem händer. De är väldigt svårhanterade och gör litegrann som dom vill. Ibland kan jag få dem att gripa i saker men oftast så finns de bara där. Undra vad man ska ha dem till?


571665-85

Kalas x2

Kategori: Fest

Mammas kompis Maria fyllde 30 år igår och vi firade det tillsammans med henne och hennes familj. Alla tyckte att jag var så söt! Det var första gången som jag var ute så sent, nästan till 22, vilket var väldigt spännande. Så spännande att jag gjorde världens kalas i byxan... Så mamma och pappa fick bada mig när vi kom hem och det tyckte jag var väldigt skönt, förstås!

  

Polaren Pugh i parken!

Kategori: Utflykter

Jag och mamma gick till stadsparken idag och träffade Ida och Pugh. Jag sov mesta tiden men vaknade och upptäckte att mamma klätt mig för att åka på safari. Helt i beige och med nån konstig mössa på huvudet. Pugh hade däremot värsta sportkläderna och jag blev faktiskt lite sur på mamma som inte tagit på mig min snygga sportdress. Jaja trevligt var det i alla fall! 
       571665-82    571665-83

Skala banan

Kategori: Allmänt

Mamma och pappa säger att jag ser ut som en liten apa när jag sträcker på nacken. Jag skulle säga att jag liknar en ståtlig örn eller ett lejon, förstås. Kan liksom inte hjälpa att det finns så mycket roligt att titta på och för att se riktigt ordentligt måste jag sträcka på mig! Mamma och pappa är inte så snygga jämt dom heller. Så det så!571665-79

Skogsmulle

Kategori: Utflykter

Mamma och pappa fick för sig att vi skulle gå i skogen idag och plocka murklor. Jag tyckte att det hela var tämligen ointressant. Det är precis lika roligt att vara hemma och titta på gardiner.
image77

Kvällslektyr

Kategori: Allmänt

Igår kväll hade jag lite svårt att sova efter äventyret som pappa tog mig med på så mamma tog fram en bok till mig. Den prasslade väldigt trevligt när jag slog på den och helt plötsligt så gjorde min hand något helt nytt; den greppade en sida och vägrade sen släppa taget. Jag provsmakade också på boken och den var väldigt god!


571665-76