Leos sida

Välkommen till min värld!

Gitarrgalningar

Kategori: Allmänt

Mamma och pappa är då för tokiga! När de var i Skellefteå och hälsade på min morbror Jens så provade de att spela "Guitar Hero". De blev helt frälsta och har nu köpt ett eget TV-spel och sitter och spelar låtsasgitarr framför TV:n. Jag säger då det. Trodde att mina föräldrar hade passerat tonåren...


Guitar Hero 3: Legend Rock Wallpapers

Ljus i vårt hus

Kategori: Allmänt

Idag medan pappa såg på hockey gjorde mamma något mystiskt. Hon började byta gardiner och ställde fram en massa konstiga lampor med lustiga former. Vet inte vad det var för fel på de andra men tydligen så när det närmar sig jul så ska man göra så. Det blev i alla fall väldigt mysigt. Jag börjar faktiskt längta till julafton nu. Om det är så här mysigt redan nu, hur blir det då när den stora dagen kommer?

 

8 månader

Kategori: Högtidsdagar

Idag är det bara 4 månader kvar tills jag blir ett år. Mamma och pappa tycker att det känns jättekonstigt. Ett helt år sen som jag föddes. Men än är det ju ett tag kvar tills dess! Nu får de njuta av mig medans jag än så länge är någorlunda stillsam. Men vänta ni bara...

Tvillingar?

Kategori: Allmänt

Mamma och pappa säger att jag är lik nån som heter Nicke Nyfiken. Jag såg honom på TV för nån dag sen och jag tycker inte vi är så lika. Förutom frisyren kanske... och så gör vi lika mycket bus. Nästan.


Wow!

Kategori: Stora händelser

Jag har börjat masa! Detta är tydligen en stor grej för mamma blev alldeles tjollrig och tyckte att jag var jätteduktig. Vet inte riktigt varför det är så märkvärdigt men det är i alla fall skojigt att kunna ta sig fram på egen hand! Nu gäller det för mamma och pappa att ha välstädade golv och barnsäkra alla eluttag, för nu kommer jag! 

Saker som irriterar mig

Kategori: Allmänt

 1. Att jag inte får spruta ut maten över bordet när jag äter.
 2. Då mamma eller pappa säger att jag ska sova fastän jag är jättepigg.
 3. Att alla roliga saker är så högt upp.
 4. Om maten tar för lång tid från tallriken till min mun.
 5. När vällingen tar slut i flaskan.
 6. Att Zorro inte vill umgås mer med mig.
 7. När man inte lyssnar på vad jag har att säga.
 8. Att inte få bada hur länge man vill.
                                                                                  
       Bilden är från i somras.

Snö = roligt?

Kategori: Allmänt

Jag har ju berättat tidigare att mamma och pappa verkar tycka att det är roligt med det här vita som faller från himlen. Vet inte om jag kan hålla med om det. De tog med mig ut för att jag skulle få åka lite pulka (som vi lånade av grannen). Jag tyckte att det hela var hyfsat överreklamerat och sa därför till på skarpen att jag inte ville vara med om detta! Pappa tog till slut upp mig ur pulkan men tvingade mig att gå i snön... Tyckte inte alls att det var skoj. Det är nog mina Sri Lanka-gener som säger att man inte ska vara ute när det är snöstorm... Väldigt smarta gener tycker jag.


Leonardo da Ferm

Kategori: Allmänt

Mamma gillar ju att måla tavlor och i morse fick även jag prova på att göra min egen tavla. Från början ville jag bara äta upp fingerfärgen men sen kom jag på hur jag skulle göra. Det blev härligt kladdigt och resultatet... Ja ni får bedöma själva. Tycker att det blev rätt tjusigt!

 

En sockerbagare...

Kategori: Allmänt

Idag medan mamma var på stan gjorde pappa en bulldeg. Han var jättenervös över något som kallas "jäsning" och trodde att allt skulle bli misslyckat men se så fina bullarna blev! Mamma hjälpte till med "finliret" när hon kom hem, men jag måste säga att pappa är en hejare i köket. I eftermiddag gjorde han även lax (som mamma fångade i somras) i ugnen som jag fick smaka på. Jättegott! Ikväll har Maria varit här och hälsat på och jag passade på att visa upp mig i mina nya jeans. Hon tyckte att jag var jättesnygg! Så klart! Mamma har även köpt halksockar till mig så nu går det ÄNNU fortare i gåstolen! Jippie!

Önskelista nr 2

Kategori: Allmänt

Farmor har efterlyst en ny önskelista. Trodde det var herr Jultomte som behövde den men här kommer den i alla fall.

- Pulka eller kälke
- Kläder stl 74-80
- Pekböcker, sångböcker
- Täcke till spjälsängen
- Lära-gåvagn (gärna Brio)
- Badleksaker
- Leksaker

Polaren Pugh

Kategori: Utflykter

I eftermiddag fick jag träffa min kompis Pugh! Det var ganska längesen vi sågs nu så det var väldigt trevligt! Mamma och pappa har tjatat ganska länge om att jag ska vinka. Har inte riktigt fattat varför jag ska vinka när jag inte ska gå nånstans så jag har inte brytt mig om att vinka, förrän igår. Då vi var på BVC så blev jag lite less på allt prat så jag vinkade helt sonika till tanten. Och efter det tycker jag att det är ganska trevligt att vinka och gör det därför nästan hela tiden.
 

HAHAHA

Kategori: Allmänt

Jag tycker att livet är ganska skojigt och skrattar därför väldigt ofta. Ibland mer, ibland mindre. Och som idag, extremt mycket. Mamma säger att jag spelar apa men jag är bara mig själv!


 Ååå så roligt!

Boeltest

Kategori: BVC

Vi var förresten på BVC idag och där gjorde tanten ett så kallat "boeltest"  (Blicken Orienterar Efter Ljud ) på mig. Först så höll hon upp en röd pinne framför mig och hon hade tänkt att jag skulle titta på den men hur intressant är det med en röd pinne? Jag tittade hellre på allt annat som fanns i rummet. Sen höll hon två pinglor på var sin sida av mitt huvud och när hon pinglade med dem tittade jag givetvis åt det hållet ljudet kom ifrån. Man är väl inte dum heller? Hon tyckte i alla fall att jag var ovanligt snabb och alert. Sen hade hon en liten snurra som hon förde upp och ner framför mitt ansikte och jag tittade förstås på den men sen så ville jag smaka på den och tog den av tanten, som för övrigt tyckte att jag var jättefin!

Jag väger nu 9430g och är 72,1cm lång!

Tyvärr

Kategori: Allmänt

Det blev inget hus den här gången heller. Mamma och pappa höll verkligen ut länge men när priset passerade 1,325 000 sa de tack och adjö. Känns trist när vi hade hoppats på det här och när vi bara var fem kvar igår. Men tydligen så var det nån envis typ som hade mycket pengar som hela tiden bjöd över. Det verkar som att de hus som mamma och pappa vill ha, vill många andra också ha. Tyvärr. Jaja, vi får ta nya tag och leta nya hus!

Långdraget

Kategori: Allmänt

Budgivningen drog ut på tiden så i morgon vid den här tiden hoppas vi att vi kan ge ett besked. Positivt eller negativt återstår att se... Det är i alla fall fem kvar totalt i budgivningen och om man ser till att det var över 18 som var intresserade från början så är det ju ganska positivt! Vi håller tummarna!

Spännande...

Kategori: Allmänt

Håll tummarna i morgon för då är det budgivning på drömhuset! Mamma och pappa är jättenervösa för de vill verkligen, verkligen, VERKLIGEN ha huset. För mig spelar det inte så stor roll. Som jag har sagt tidigare; så länge jag får bo med mamma och pappa är jag nöjd!

Vinter?

Kategori: Allmänt

Det har blivit alldeles vitt ute för tydligen har det kommit något från himlen som kallas "snö". Det ska tydligen vara roligt för barn med snö men fattar inte riktigt grejen. Igår gick vi en lång promenad, ca en mil,  till mammas kompis Maria. Helt plötsligt började mamma och pappa att kasta snöbollar på varann. Moget hörni! Tydligen inte bara barn som gillar snö...

Har inte fattat vitsen med att krypa heller. Varför ligga på mage och äta damm när man kan sitta? Är rätt nöjd med det och att rulla runt runt. Att "gå" med mamma eller pappa som hjälp är också väldigt trevligt!

Grattis mormor!

Kategori: Allmänt

Min mormor fyller år idag! Vet inte riktigt hur många men det är några stycken... Hon är i alla fall världens bästa mormor! Det är så roligt när hon busar med mig och väldigt mysigt att ligga i hennes säng! Puss från mig!


Här är jag två dagar gammal och mormor är... några fler dagar.

Pratkvarn

Kategori: Allmänt

Tydligen så har jag gjort något väldigt fantastiskt och bra! Jag provar ju nya ljud hela tiden och jag har hållit mig till dadada, dedede, dajdajdaj och ah-de. Idag blev det ett annat ljud: bapbapbap och mamamama. Och då tror mina tokiga föräldrar att jag har sagt "mamma" och "pappa" och blir alldeles exalterade. Jaja, de får väl tro det då...

En eftermiddagspromenad

Kategori: Allmänt

Jag och mamma tog en promenad längs älven idag och titta vad fint det var!

Roligt just nu

Kategori: Allmänt

 • Bli skrämd
 • Slita i gardinerna
 • Studsa (inte sitta) i gåstolen
 • Bita på underläppen
 • Klappa Zorro
 • Leka titt-ut
 • Bli kittlad på magen
 • Plaska i badbaljan
 • Slå saker i bordet
 • Göra ljud med munnen
 • Bli hissad högt upp i luften
 • Dra ut och slänga alla CD- och DVD-skivor på golvet.

 
 

Husdrömmar

Kategori: Allmänt

Mamma och pappa har hittat sitt drömhus! När vi var i Skellefteå så var de på visning av huset och efter det kan de knappt prata om nåt annat. Vi får hålla tummarna att det inte blir så dyrt om det blir budgivning för jag tror att jag skulle kunna ha ganska skoj där. Stor gård och många gömställen och skogen är alldeles runt knuten så då kan jag vara där och busa också! Perfekt!

Hyllning till Pappa!

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 

Pappas pappa?

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit i Vännäsby för att gratulera farfar på farsdag. Men jag fattar inte riktigt det där. Pappa är ju pappa och farfar, han är ju farfar. Inte är han väl pappa? Hur som helst så var det hela väldigt tröttsamt så jag somnade i farfars knä.


Puss Pappa!

Kategori: Allmänt

Grattis på din allra första farsdag!
Du är världsbäst och jag hade inte kunnat få en bättre pappa!

Tack för uppvaktningen!

Kategori: Allmänt

Igår tog mamma med mig på ett ställe för att träffa Peter och Mia. Peter har jag ju träffat tidigare men Mia var en ny bekantskap. De hade med sig en jättefin present till mig eller rättare sagt flera fina presenter; en röd resväska med en massa leksaker i! Jag förstod inte riktigt vad jag skulle göra med leksakerna men de var väldigt roliga att slå i bordet och bita på! Tack så mycket för uppvaktningen, Peter och Mia! Mamma har varit i Byske där hon har en massa leksaker i ett förråd. Därifrån hämtade hon en liten människa, kallas tydligen för "docka", med samma färg som henne. Den tyckte jag mycket om och jag pratar väldigt mycket med den men den säger inte så mycket tyvärr. Men den är så fin så den får pussar av mig hela tiden!


 

 

I schtaaan

Kategori: Utflykter

Jag och mamma har gjort en liten utflykt till Skellefteå. Mormor och morfar har busat med mig och jag har även fått busa med Rasmus. Jag rusade runt i gåstolen och Rasmus rusade runt alldeles på egen hand. Han fick låna gåstolen av mig (som faktiskt var hans från början) men han bar den mest för att det skulle gå fortare. Idag har vi varit och hälsat på mammas farmor som fyllde 92 år. Det är ju jättemånga år! Vi passade också på att ta ett fyra-generationers-kort. Vet inte riktigt vad det innebär men tydligen så är jag yngst i Marklunds släkt och mammas farmor är äldst. Jag tyckte att hon var väldigt intressant och ville prata med henne men hon sa inte så mycket. Sen har jag också fått bada i diskhon. Det är ju alltid lika skojigt! Jag har också börjat leka med mina fötter och de är väldigt sköna att tugga på!

  

Nya rutiner

Kategori: Allmänt

Jag har, enligt mamma och pappa, alltid haft väldigt fasta rutiner. Kan bero på den brutala start i livet som jag fick. Blev ju tvungen att väckas var tredje timme för att äta så att inte blodsockret skulle börja dala igen! Men nu har jag i alla fall utarbetat ett schema som verkar funka både för mig, mamma och pappa. Bra va?!

06.00 Vaknar, välling, somnar om
09.00 Vaknar, uppstigning, frukost
11.00 Sovstund
13.00 Lunch
15.00 Mellanmål, sovstund
17.00 Middag
20.30 Välling, gonatt

Situps

Kategori: Allmänt

Jag har ju börjat sitta själv nu men jag har fortfarande inte bemästrat konsten att sätta mig upp från liggande. Det resulterar i väldigt många försök vilket leder till ansträngande magövningar. Därav detta ansikstruttryck.