Leos sida

Välkommen till min värld!

Fin kusin

Kategori: Allmänt

Nu när jag varit hos mormor och morfar en del så har jag träffat kusin Rasmus en hel del. Han är där vissa dagar istället för att vara på dagis. Så vi har fått bekanta oss med varandra ordentligt. Problemet är att Rasmus tycker att jag är jobbig. Han gillar inte när jag försöker kramas eller när jag försöker stryka honom. Jag tycker ju om honom och vill ju visa det men han puttar bara bort mig. Hmm...vad gör jag för fel? Alla andra vill ju pussa och krama mig...

Premiär!

Kategori: Huset

Nu har jag och mamma sovit i huset första gången. Pappa jobbar sista veckan i Umeå så det är bara jag, mamma och Zorro. Vi har provat bubbelbadkaret för första gången och det var väldigt spännande. Det var en lampa som lyste i olika färger och sen så fanns det även ett litet vattenfall som man kunde leka med. Vi har även premiäreldat i öppna spisen. Mamma lät väldigt sträng när jag var på väg att ta på luckorna till kaminen så det är nog bäst att låta bli. Annars så trivs vi väldigt bra! Det är mycket yta att leka på och det känns faktiskt redan som hemma! Vi har än så länge inte fått igång bredbandet och datorn så vi lånar mormor och morfars ibland. Så det blir inte så tätt mellan inläggen nu. Måste också förbereda er på att det snart blir inflyttningsfest! :)

Glasmästaren

Kategori: Huset

Igår innan vi åkte till Umeå för att hämta de sista grejerna från lägenheten mötte vi upp med glasmästaren som satte glasskivor över tapeten i köket. Shireen undrade om tapeterna inte skulle bli fläckiga men med en glasskiva som stänkskydd så undviker man det problemet. Jag fick följa med till Umeå och blev så glad av att komma till alla välkända saker, det fanns så mycket grejer att pilla på. Sen åkte jag med mormor och morfar tillbaka till Skellefteå med det första flyttlasset medan mamma och pappa stannade kvar och packade det sista. De kommer tillbaka idag och då får jag nog följa med till huset!

Före och efter

Kategori: Huset

Här är några bilder på köket efter renoveringen. Man kan jag ju säga att det blev rätt stor skillnad.
Hungrig

Kategori: Allmänt

Jag gillar mat. Särskilt bröd. När någon äter en smörgås börjar jag genast gnälla och smacka med munnen även om jag nyss har ätit. Jag har till och med smygit till mig bröd från en brödkorg som stod på bordet men mamma kom på mig. Jag kämpade tappert och höll i smörgåsen så hårt så jag skakade. Men mamma var starkare. Det har till och med gått så långt att jag har börjat nalla brödkanter ur soppåsen. Det gillas tydligen inte och alla ropar USCH så fort jag bara öppnar dörren till soporna. Vaddå? Jag är ju hungrig. Det kan ju faktiskt hända att jag inte får någon mat. Eller kanske inte. Men ändå...utifall att liksom.

Roligt just nu

Kategori: Allmänt

Slita av folk deras glasögon
Dra i allt som finns inom räckhåll
Gå med gåvagn
Bli jagad av mamma
Rida på pappas axlar
Upptäcka andra saker man kan använda som gåvagn
Busa med mormor och morfar
Slänga ut alla grejer ur leksakslådan
Skruva på vreden till spisplattorna
Spotta
Headbanga
Dansa
Härmas

Påsken

Kategori: Utflykter

Vi behövde alla en paus i renoveringen så vi åkte till farmor och farfars stuga utanför Jörn. Där slappnade vi av och njöt av det fina vädret. Jag fick prova att åka skoter och det var superskoj! Blev till och med lite sur och skrek när den stannade. Jag har även fått träffa hela tjocka släkten på pappas sida och de är ganska många. Men jag fann mig ganska snabbt och charmade givetvis alla tanter i närheten! Jag fick även kika på min färskaste tremänning, Astrid. Oj vad hon var liten! Busade även med Agnar, min näst minsta tremänning. Han och jag kommer säkert att ha jätteskoj tillsammans när han blir lite äldre! Nu är vi tillbaka i Skellefteå och nu väntar mer renovering. Hoppas det blir klart snart. Vill bada i bubbelpoolen!

 
Fantomen i trikåer! Nytt, skönt underställ som jag fått av mormor!


Premiär på skoter!


Vi körde fast i snö upp till låren. Pappa slet och svettades...


...medan jag satt brevid och småflinade.


Blev lite trött och fick sova i en grop.

.

Kategori: Allmänt

Måste ju passa på att önska er alla en Glad Påsk

Materialval

Kategori: Huset

Här kommer ett litet smakprov på material och färger som kommer att synas i det nya köket!

Wenge block 
Bänkskiva "Wenge block" från Marbodal.

Tapet "Kyoto" från Mimou.

 Golv från Alfort & Cronholm

 
Vitlackat bord med skiva i valnöt

Mamma!

Kategori: Allmänt

Idag är mamma hemma med mig medan mormor åkte till huset som omväxling! Jag hade faktiskt börjat längta lite efter mamma (och pappa också förstås) även om jag haft jätteskoj med mormor.  De har hunnit riktigt mycket i huset. Golvet är färdigt i köket, bänkskivan monterad med underlimmad diskho, induktionshällen är monterad, fläkten monterad och snart kommer nog ugnarna på plats också. Snart kanske vi kan börja vara där! Längtar! Zorro har redan fått flytta dit. Han trivs inte riktigt här hos mormor och morfar för det är så många katter som stryker omkring. Han vågar knappt gå ut. Men nu har han det bra verkar det som!

GRATTIS!

Kategori: Allmänt

Nu har jag fått en ny tremänning! Pappas kusin Hanna födde lilla Astrid igår! Grattis från oss alla! Hoppas vi ses snart, då ska jag lära dig alla bus jag kan!

Kalas nr ...

Kategori: Fest

Jag och mamma blev ju firade ännu en gång när vi kom hit till Skellefteå. Paket, sång och tårta! Jag fick en fin body av moster och badleksaker av morbror och hans familj. Kusin Moa hade även gjort ett jättefint grattiskort till mig! Mamma fick ett generöst bidrag till huset från mormor och morfar. Vi tackar så mycket för uppvaktningen!

I huset är det full fart och golvet har börjat läggas i köket. I morgon skruvas väggskåpen upp bänkskåpen sätts på plats. På måndag kommer bänkskivan, diskhon och täcksidorna från Marbodal och då kanske köket är så gott som färdigt! Jag lägger upp bilder när det har hänt lite mer!

Igår kom pappa och farfar hit för att äta middag. De har ju sovit i huset så jag har inte sett pappa på fem dagar. Blev nästan lite generad till en början... Men sen så gosade jag med honom så att han skulle förstå att jag saknat honom!