Leos sida

Välkommen till min värld!

Dagens traderafynd!

Kategori: Allmänt

Kavatkängor i bra begagnat skick!

Kavat vinterkänga sko stl. 21

Napp!

Kategori: Allmänt

Pappa och mamma har köpt nya haspelspön och idag invigde pappa sitt i Kågeälven. Första nappet han fick (en stor öring på minst 60cm) släppte tyvärr precis vid stranden. Men sen fick han flera napp och bland annat denna öring på 45cm. Tyvärr ska öringarna vara 50cm långa för att få tas upp så denna fick återvända till älvens vatten. Pappa blev väldigt exalterad och gick tillbaka för att fiska senare på kvällen men fick då "bara" några gäddor och ett par abborrar. Har en känsla av att han nu kommer att spendera ett antal timmar med spöet i handen...och drömma om den där öringen som slapp.

Grattis i efterskott!

Kategori: Allmänt

Har ju alldeles glömt bort... Min yngsta kusin Rasmus fyllde ju 2 år i onsdags!!! STORT grattis från mig i alla fall (och mamma och pappa förstås) Vi ses i morgon!

Piteborna!

Kategori: Besök

Vi fick besök idag av Per, Sara och Dante. Dante var förstås en söt liten filur och han fick en hel del pussar. Kollade även så att han hade ögon, näsa, mun och öron på rätt plats och jag var så försiktig. Det var i alla fall jätteskoj att få träffa familjen Sundqvist/Lindberg och hoppas att vi ses snart igen!Nyklippt!

Kategori: Allmänt

Idag efter jag hade ätit middag började pappa gå loss med saxen i mitt tjocka fina hår. Blev hyfsat störd över att inte få vara ifred men vande mig efter ett tag. Mamma tog över och samarbetet slutade i en riktigt snygg frisyr. Eller vad tycker ni?


 Före  Efter!

Tradera

Kategori: Allmänt

Känns som om det är ett bra tag bort tills vintern är här. Men enligt mamma så tar alla vinterkläder slut så fort det blir det minsta kallt. Idag när vi var på stan tittade vi på overaller till mig men det blev inget inköp eftersom mamma vet att det finns knappt använda på Tradera. Sagt och gjort. Senare på kvällen budade hon hem denna för 410:- från Polarn och pyret. Nypris 895:- . Det måste man väl säga är en bra affär!

Klicka för att visa Megabild! Riktigt fin Po.p Overall!!!

Matfestligt!

Kategori: Allmänt

Pappa var hemma med mig idag och det kommer han att vara varenda fredag framöver. Ganska skönt att inte vara hos dagmamman varje dag även om det är jätteskoj där. Hur som helst så har dagen varit som de flesta andra dagar. Ätit, sovit och busat. Och gått på pottan förstås!

På eftermiddagen efter min sovstund åkte vi in till Skellefteå för att möta mamma som jobbat. Vi gick på stan en sväng och det inhandlades vantar och mössa till mig av en farbror som aldrig slutade prata... Sen bar det av till Matfesten på Nordanåområdet. Där fanns det en massa mat att välja mellan och mamma velpanna blev förstås alldeles förvirrad av det stora utbudet så det tog ett tag innan hon fick nåt i magen. Jag smaskade dock i mig en stor portion pannkaka i en faslig fart! Mums!

Pott-träning

Kategori: Allmänt

Igår kissade jag på pottan typ sex gånger hos Lilian. Så mamma blev ju bara tvungen att inhandla en potta till mig som jag invigde direkt vi kom hem!

Klart!

Kategori: Pyssel/Inredning

Nu är lampan färdig så när som på fästen för att hänga upp den! Blev väl ganska bra tror jag. Äntligen får mamma och pappa lite ljus! Eftersom det börjar bli mörkare nu så börjar det behövas lampor. Hittills har vi ju inte behövt så många.

På pottan!

Kategori: Stora händelser

Det här är kanske inte en så stor grej och kanske är det typiskt föräldrar att bli helt exalterade över en sån här sak. Men tänkte bara berätta att jag gick på pottan för första gången idag! Lilian tänkte att hon skulle prova sätta mig där och där satt jag. I typ fem minuter. Och jag blev nog lika överraskad som hon när jag både kissade och bajsade! Det är ju inte säkert att jag gör om det, kanske var det bara en lyckträff. Men ändå!

Halvvägs

Kategori: Pyssel/Inredning

Nu är "lampträdet" målat två varv. I morgon inhandlas ljusslang och fästen. När mamma lika var i farten med sticksågen sågade hon ut bokstäver (första bokstaven i våra förnamn) som också kommer att pryda nån vägg här hemma.Första dagen!

Kategori: Allmänt

Idag var det dags! Första heldagen hos min dagmamma Lilian. Det var så spännande att jag bestämde mig för att stiga upp klockan 04.00 (!) Mamma och pappa delade dock inte min entusiasm. Mamma lämnade mig på morgonen och hämtade mig på eftermiddagen. Lilian berättade att jag bara skrattat hela dagen och sovit som en stock (konstigt va?)Inga problem alltså! Efter middagen fick jag en glass för att fira att första dagen gick så bra!
 

Pyssel (igen)

Kategori: Pyssel/Inredning

När vi kom hem (efter middag, rensning av bär och sänggående för min del) så började mamma med ett litet pysselprojekt. Hon ska tillverka en lampa.


Mamma och sticksågen.


Så här blev det.

"Trädet" ska målas svart (eller vitt) och sen få en slanglampa på baksidan. Trädet kommer sen att pryda någon av våra väggar.

En dag i skogen

Kategori: Allmänt

Vi åkte iväg en sväng för att plocka lite blåbär. Här i närheten är skogarna länsade så vi tog bilen och körde bort mot Kusmark. Mamma och pappa hade planerat så att jag skulle somna i bilen så de kunde plocka utan mig av nån anledning. HA! Vad tror de egentligen? Klart att jag vaknar så att jag får vara med i skogen!

Jag har en pinne och jag är vindögd. Passa dig morsan!


Hur låter ugglan? Hoho!

Dagens inköp!

Kategori: Allmänt

Den här ska jag ha mina grejer i när jag ska till dagmamman! Och så ska vi fjällvandra nån gång i höst och då passar den ju utmärkt!

Bild från www.urbanliving.se

Mammas ordlista

Kategori: Allmänt

BABY: Pappa när han är förkyld.
DRÄGLANDE: Hur barn som får tänder tvättar sig om hakan.
ENERGI: Något som barn men inte föräldrar har i överflöd.
FAMILJEPLANERING: Konsten att sprida ut barnens ålder så du håller dig på kanten till ekonomisk ruin hela tiden.
FLASKMATNING: Ett tillfälle för pappa att också gå upp två på natten.
FLYGPLAN: Något mamma härmar för att få mig att äta något som jag egentligen inte gillar.
FÖRE FÖDSELN: När mammas liv fortfarande var något sånär hennes eget.
FÖRNAMN: Vad mamma kallar mig när hon är arg på mig.
HEMBAKAT BRÖD: Se ÖNSKETÄNKANDE.
HÄNDER: En sorts avtryck som dyker upp överallt.
MATTA: Dyrt, exklusivt golvskydd som används till att förvara smulor i
OCEAN: Hur badrumsgolvet ser ut efter mitt kvällsbad. Inkluderar gummiankor, högar med våta handdukar samt vispar.
SKRYT: Ett barn som är mer talangfullt än jag.
VUXNA: En slags människor som mamma längtar efter att tala med efter att ha tillbringat otaliga timmar med att ha talat med mig.
VÄGGAR: Fast anordning för test av vaxkritor och pennor.
XYLOFON: Litet musikinstrument, designat för att underhålla oss småbarn som äger en förmåga att koppla bort hörseln. Detta trick behärskas dock inte av föräldrar.
ÄPPLE: Näringsrikt mellanmål eller dessert som jag gärna byter bort mot kakor.

Längesen sist

Kategori: Allmänt

Nu har jag inte skrivit nåt på ett tag. Här kommer i alla fall en kort resumé av vad vi har gjort de sista dagarna. Mamma har jobbat tis, ons, tors och då har jag varit hemma med pappa ftersom inskolningen inte är färdig än.

På tisdagen åkte vi till Medle där Elin, en av pappas många kusiner, bor med sin familj. Han skulle kolla hur han kunde hjälpa dem med eldragning i ett rum medan jag fick busa med familjens tre barn. Det var förstås jätteskoj!

På onsdagen var jag hos Lilian några timmar och på torsdagen var jag och pappa på ett litet äventyr vid älven. Gick längs älvspromenaden och plockade lite bär. Annars har det inte hänt så mycket. På måndag börjar jag på riktigt hos Lilian men det blir nog inga problem!

Dagmamma

Kategori: Allmänt

Idag var tredje dagen hos Lilian, min dagmamma. Mamma lämnade mig där sovandes och när jag vaknade sken jag upp i världens léende då jag såg Lilian. Mamma hämtade mig några timmar senare och allt hade förstås gått jättebra! Lilian skvallrade och berättade att jag kallat henne "mamma". Hoppas inte riktiga mamman blir sur då... Men hon vet ju att jag inte kan säga så många andra ord så hon förstår säkert.

Vilken helg!!

Kategori: Besök

Igår kom äntligen familjen Burman/Eriksson på besök! Som vi har längtat! Solen sken och vi började med att ta en liten promenad till hästen som jag brukar hälsa på ibland. Promenaden avslutades i blåbärsskogen där både jag och Ingrid käkade friskt! Sen var det dags för middag och föräldrarna käkade sånna där röda gräsliga saker och sörplade som om de aldrig sett mat tidigare. Jag och Ingrid gick och la oss men de bara fortsatte att äta.

På söndagen vaknade vi och busade i vanlig ordning. Sen bestämdes det att vi alla skulle åka till Bureå och besöka den stora loppisen som finns där. Väl där så fyndade mamma en sån där leksaksspis till mig och Ingrids mamma hittade en fin lampa. Efter det åkte Ingrid mot Umeå och vi vände tillbaka till Kåge. Tack för en otroligt trevlig helg! Alltid lika roligt att ses! Och tack för den fina iittalaskålen!

 Fin present!


Hejdå, nu går jag.


Gott med blåbär!


Odjuren.

Hipp hipp hurra!

Kategori: Allmänt

Det är pappas födelsedag idag! Grattis pappa! Du har ju fått en hälsning i Norran också! Hoppas du får en bra dag och att vi får äta mycket tårta! Puss puss!


November 2008

Kram

Kategori: Allmänt

Gratis fotobok!

Kategori: Allmänt

Ett litet tips till alla er med bloggar. På http://www.fujidirekt.se/blogga/ får man en gratis fotobok om man skriver om detta i bloggen. Alltså precis som jag gör nu! En fotobok är ju ett väldigt bra alternativ om man inte vill sitta och klippa och klistra sina bilder i ett vanligt album. Ett minne för livet och så mycket enklare! Så ta chansen och registrera dig på sidan så får du instruktioner i din mail sen. Hur bra som helst!
Semesterlycka

Inskolning

Kategori: Allmänt

Idag var det dags att hälsa på Lilian, min dagmamma. Vi ska börja med nåt som kallas inskolning den här veckan och idag var första besöket. Det var två andra killar där också (en åkte hem när jag kom) men Alexander, han som var kvar, ni ska tro att jag tyckte att han var rolig! Jag skrattade så jag nästan svimmade! Mamma har nog aldrig hört mig skratta så mycket. Brydde mig förresten inte alls om mamma, förstod direkt att i det där huset bestämmer Lilian. Kröp upp i hennes famn utan att ens fundera.

När vi kom hem igen fortsatte vi att busa och jag fick prova mammas glasögon som hon hade för typ 100 år sen. (Hon har inte glasögon längre) Mamma och pappa kallade mig mini-Harry Potter. Vet inte vem det är men han måste ju vara snygg.


Harry?

Bröllop!

Kategori: Allmänt

Igår var mamma och pappa bjudna på bröllop! Jag fick dock stanna hemma med moster så jag berättar bara vad mamma och pappa har berättat för mig. Johanna och Mikael (de som har gift sig) bor i en vacker västerbottensgård som de har renoverat och festen var på deras gård. Vädret kunde dessutom inte ha varit bättre! Maten var jättegod, en norrländsk buffé med alla möjliga läckerheter. Och tårtan var ju bara oslagbar! Det var inte så många inbjudna så mamma och pappa kände sig väldigt utvalda som fick komma och fira Johanna och Mikaels kärlek! Vi önskar er all lycka!!

 Det vackra brudparet!
Den vackra (och goda) tårtan!

Fördelar med att inte ha barn

Kategori: Allmänt

  • Du blir inte nerkräkt, nerbajsad eller nerkissad.
  • Du slipper torka mat från väggarna och bli väckt 06:00 av att någon kör en nappflaska i örat på dig.
  • Saker och ting ligger där du lagt dem och du slipper fundera på om nycklarna som nyss låg på bordet nu kan tänkas ligga i tvättkorgen, i någon kökslåda eller i hinken med begagnade blöjor.
  • Du kan tala i telefon utan att någon får för sig att sladden till luren i själva verket är en lian i Tarzans djungel, varpå luren lämnar ditt öra och far iväg in i närmaste vägg.
  • Ingen matar din DVD med ostmackor eller popcorn.
  • Du slipper krafsa i bajsfyllda blöjor med en gaffel för att se om femtioöringen eller den lilla muttern återvänt till verkligheten igen.
  • Du kan äta middag och se på teve utan att det ackompanjeras av en liten enmansorkester på kastrullock, soppslev, rivjärn och tom potta.
  • Du kan läsa en bok utan att sakna sidan 78 eller hitta en teckning med kulspetspenna av en trolig kanin eller möjlig katt på sidan 54.

Men mamma och pappa skulle inte vilja ha det på något annat sätt än så här för jag är förstås bäst och finast i hela världen och de älskar mig!

En förälders bön

Kategori: Allmänt

Gud som haver oss så kär
Se till mig som sliten är.
Låt mitt barn få somna nu
och inte vakna före sju.
Men om han vaknar före tre
och skriker vill jag särskilt be...
att partnern vaknar ur sin lur
och glömmer att det är min tur.
AMEN

Stugan vid havet

Kategori: Allmänt

Är än en gång i Järnäsklubb! Jag och mamma åkte ner i söndags via ett besök på Nolia tillsammans med pappa som tog bussen hem efteråt. Gårdagen spenderades utomhus eftersom vädret var fantastiskt. En båttur till hamnen på Fårskäret, lek på stranden, bad i havet och allmänt bus.

Idag kommer kanske Sara och Ingrid och hälsar på! Det var så längesen vi sågs nu så det blir verkligen roligt om det blir av!

Imorgon kommer mammas kompis Maria hit och henne tycker jag ju så mycket om så det ska också bli roligt! Bilder kommer senare!

Blåbärsplock och kvartersfest

Kategori: Allmänt


Blev lite sur när jag inte fick äta blåbär ur pappas hink...


På kvartersfesten fick vi träffa en av grannarnas ara som heter Lisa. Tjusig va?!