Leos sida

Välkommen till min värld!

Spännare

Kategori: Allmänt

Jag kan spänna mina enorma muskler! Kolla! Eller ja...jag spänner mest halsen och ansiktet. Men det finns ju muskler där också.

Senaste dagarna

Kategori: Allmänt

Dagarna efter julafton har varit allt annat än lugna. På juldagen åkte vi till Klutmark för att äta jullunch hos Marianne och Herbert. Annandagen åkte vi till morfar och mormor för att äta kalkon (som vi gör varje år). Det var riktigt mumsigt och jag och Rasmus busade så vi blev alldeles svettiga.

Vi hade även en liten julklappsutdelning där och jag bland annat fick en bad/morgonrock och en T-shirt med ett lejon och mitt namn på. Det första jag sa när jag såg tröjan var: Coolt!

Igår åkte vi till Byske för att träffa mammas kompisar från den tiden hon bodde i Byske. Själva träffen var på badhuset vilket var väldigt lyckat eftersom jag älskar att bada. Vi blev även bjudna på världens godaste kycklingsallad som jag glufsade i mig i ett huj. Hemfärden blev dock spännande eftersom vi knappt tog oss ut från parkeringen på grund av all snö och tillråga på allt så hade ena framhjulet frusit fast. Men det lossnade tillslut som tur var!Julklappar

Kategori: Allmänt+
kläder och böcker. Har ju dessutom fått paket hela december så någon nöd på mig går det då inte!


Julen 2009

Kategori: Allmänt

Julaftonen 2009 har jag tillbringat på följande sätt:

 
Pyntat (och slitit) i granen


Lyssnat på mamma när hon sjöng i Byske Kyrka på julafton. Men jag var i ärlighetens namn mer intresserad av att springa runt i kyrkan.


Träffat och känt på nyfödda lilla Alma Sommar Löwgren.


Ätit massor med mat och druckit massor av julmust. Eller massor och massor, hade inte riktigt tid att äta och julmusten drack jag mest för att det kittlar så skönt i munnen.


Träffat tomten som inte läste tillräckligt snabbt. "Kom igen, ge mig. Det är till mig, jag lovar"


Pussade tomten för att han var så snäll!


På juldagens morgon "hittade" mamma och pappa några paket som "glömts bort". Det var bland annat en tågbana! Tror mamma tyckte att det var minst lika roligt som jag. Jag började direkt att kalla tåget för Tomas (från barnprogrammet Tomas Tåget)

Andra julklappar som varit extremt intressanta var alla böckerna med ljudeffekter. Den med traktorerna var ju bara för bra!

Sammanfattningsvis: Julaftonen 2009 var en succé!

GOD JUL!

Kategori: Allmänt

Önskar jag er, mina läsare! Ta hand om er och kör försiktigt!
jultomte

Tomten på berget

Kategori: Utflykter

Idag har jag varit med om ett äventyr ska ni veta. Vi åkte först till Herberth och Marianne (pappas moster) i Klutmark för att äta middag. Marianne ska sitta barnvakt åt mig i morgon så mamma och pappa hade tänkt att jag skulle få bekanta mig lite mer med henne. Vi kom ju väldigt bra överens redan i somras så mamma och pappa är inte ett dugg oroliga.

Efter middagen och ett antal besök till deras akvarium var det dags. Jag skulle få träffa tomten. Så jag, pappa, mamma och Marianne (Herberth hade försvunnit konstigt nog) åkte iväg. Högt upp på ett berg skulle han sitta och ta emot önskelistor från byns alla barn och nu fick även jag möjligheten att säga vad jag önskar mig. Till slut, sist av alla, blev det min tur. "Hej! Tonte!" Sa jag utan att blinka och pappa agerade tolk och berättade för tomten att jag önskade mig en tågbana. Sen fick jag till och med sitta i hans knä. Det fick inga andra barn...
Jag fick även en skumtomte av tomten att knapra på (den var lite frusen) men det hindrade inte mig från att säga "maka, maka, maka" (smaka) ungefär 50 gånger innan vi hunnit till bilen...

Julkort

Kategori: Allmänt

Här är årets julkort! Om jag råkar visa det för någon som inte har hunnit få det än så ber jag om ursäkt för att jag förstör överraskningen...


Lärdomar och funderingar

Kategori: Allmänt


Mamma och pappa tycker inte om att diska. Det gör jag! Särskilt när jag "får" hälla ut vatten över hela mig och duscha huvudet under kranen.

Zorro tycker inte om mig. Kan kanske ha något att göra med att jag skriker i ultraljudsvolym och springer efter honom så fort jag ser honom.

Att sitta stilla på pottan, sitta stilla när jag äter och att äta upp maten är saker jag gör hos dagmamman. När jag kommer hem måste man ju testa gränserna lite.

Tomten är världens snällaste farbror som smyger in på nätterna och ger mig små "kaket" varje morgon!

Tjejer är mysiga!

Man kan använda vad som helst till att spika med.

Böcker kan man använda som: tuggleksak, hammare, skateboard, konfetti, slagträ, fotboll, frisbee.

Att säga "tacke maten" innebär tydligen inte att jag får gå från bordet.

Om jag säger samma ord 75 gånger på raken, betyder det då att mamma och pappa har förstått vad jag menar?

Vem har kommit på idén med snor? Det är ju helt värdelöst och utan mening. Det enda man kan göra är att torka av sig på soffan...

Helgen

Kategori: Allmänt

I går åkte vi upp till Piteå för att leka på Nimbys värld! Det var förstås superskoj och jag lekte och klättrade och busade som aldrig förr! Nimbys värld är litegrann som Leos Lekland men är uppbyggt som en undervattensvärld. Där fanns rutschkanor, studsmattor, bollhav, klätterväggar och en massa annat roligt. Efter vi varit där så åkte vi till mammas kompis Sara och hennes son Dante. Där fick vi fika och sen busade jag och Dante litegrann. Han fick även pussar och kramar av mig för att han var så söt!

Nimbys PresentationsbildLusse lelle...

Kategori: Allmänt

I helgen är det något som kallas Lucia. Vet inte riktigt vad det innebär men jag ska i alla fall baka ännu mer pepparkakor i morgon (eller snarare äta deg). Den här bilden hade vi tänkt ha som julkort i år men vi ångrade oss... Ha en trevlig helg allihop!

Förra årets julkort!

Kategori: Allmänt

Förra året den här tiden såg jag ut så här. Dräkten har sedan dess tjänat som pyjamas. Årets julkort går mer i röda färger om jag säger så... Det får bli en överraskning för er men ska visa bilden här på bloggen när alla julkort har postats!

Andra advent

Kategori: Besök

På fredagskvällen kom min tremening Nellie och hälsade på tillsammans med sina föräldrar. Jag och Nellie rockade loss på mitt munspel och min blockflöjt som jag fått av tomten i paketkalendern. Våra föräldrar tyckte förstås att vi var tidernas mest musikaliska barn! Självklart så kopplade jag på storcharmen och fick faktiskt både en kram och en puss när de skulle gå hem. Hoppas vi ses snart igen!

På lördagskvällen kom "moffa" och "morro" och hälsade på. Mormor vet precis vad jag gillar och hade därför med sig en liten burk med lingon. Mums!!!

Nu på morgonen gick vi ut och åkte lite pulka! Det är ju alltid lika skojigt! Är helt orädd och åker ensam hela vägen nerför backen!

Snart kommer Peter och Mia, kompisar till mamma och pappa. Mia har en bebis i magen. Kanske ska jag spela en trudelutt på munspelet så att bebisen får något fint att lyssna på...

Hmmm

Kategori: Allmänt

Det har kommit till min kännedom att hos vissa ser det ut som det regnar bokstäver här på bloggen. Det är tänkt att det ska vara snöflingor. På min dator är det snöflingor men tydligen inte på allas. Men det är i alla fall förklaringen, ni som ser bokstäver. Så byt webbläsare eller uppdatera den ni har så kanske det ser bättre ut :)

Paketkalender

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma med feber och snorig näsa. För att muntra upp mig fick jag ett paket i en så kallad paketkalender. Kalendern har min mormor gjort och mamma hade den när hon var liten. Hon minns hur roligt det var och blev nog lite nostalgisk i morse! Det ska tydligen hänga paket i alla de små ringarna men av någon anledning så tror inte mamma att jag har tålamod nog att vänta till nästa dag... Idag fick jag i alla fall ett leksaksfår som jag genast satte igång att spika med...