Leos sida

Välkommen till min värld!

Min dag!

Kategori: Allmänt

Förresten, kom ju på att jag har namnsdag idag! Hurra för mig!

Järnäsklubb

Kategori: Utflykter

I fredagskväll kom vi till stugan i Järnäsklubb. Vi möttes av mormor, morfar, morbror Jens och mina kusiner Rasmus, Hannah och Moa. Igår var det ganska varmt och vi var ute hela dagen. Jag tittade på fiskmåsarna, kände på havsvattnet, sprang naken i gräset och busade med Rasmus. Idag är det ÄNNU varmare så jag och Ramus fick bada i en uppblåsbar båt som vi tagit med oss. Skönt! Tyvärr så har vi glömt överföringskabeln till kameran så bilder från vår minisemester här kommer senare!

Mammas idol

Kategori: Allmänt

Mammas stora barndomsidol Michael Jackson finns inte med oss längre. Hon tyckte jättemycket om honom när hon var yngre (och även när hon blev äldre) och samlade på precis varenda liten bild hon hittade i tidningar. Hon spelade in alla videor på VHS (typ av videobandspelare som fanns på stenåldern) och köpte givetvis varenda skiva, film och bok om honom hon kunde komma över. Hon hade även en klurig idé att skicka sig själv i en låda för att få träffa honom :) Knasiga mamma! Hon hade även en dröm att åka till London och se någon av hans många avskedskonserter som skulle ta sin början i sommar. Men det blev ett tidigare avsked...

Den här videon (del av 13 minuter lång video) såg mamma för första gången 1983, då var hon fem år. Han inspirerade henne redan då och väckte hennes intresse för dans och sång.



Det här uppträdandet på Motowns 25-årsjubileum 1983 satte igång Michaels solokarriär. Resten är, som det heter, historia.

Maria och My!

Kategori: Besök

Idag har det varit supervarmt! Mamma åkte till jobbet i morse så jag har varit med pappa idag. Vi klippte gräset tillsammans. Eller rättare sagt så klippte pappa och jag styrde gräsklipparen när den var avstängd. Senare på dagen kom Maria och My från Stockholm och hälsade på. Jag är ju väldigt förtjust i tjejer och My var inget undantag. Så hon fick många pussar och kramar av mig. Hon tyckte även att jag hade en tjusig kalufs och tog ett rejält tag om mitt hår... Det gjorde lite ont men avskräckte mig inte från att pussa henne ännu mer! Hoppas att vi ses snart igen!




Puss snygging!

Varmt!

Kategori: Allmänt

Idag har det varit väldigt varmt vilket resulterade i att jag svettades en hel del. Pappa klädde till slut av mig och stoppade mig i minipoolen ute på gräsmattan. Men jag kände mig lite instängd där och satte av mot lekparken. Tyvärr så har vi ett staket mellan oss och lekparken men det tog inte många sekunder förrän jag kom på att det fanns en öppning lite längre bort som jag kunde gå igenom. Pappa hann dock fånga mig innan jag traskade iväg allt för lång. Typiskt.

Flaggan i topp, det blev en med snopp!

Kategori: Allmänt

Äntligen har Sara och Per i Piteå fått sin lille Dante! Han vägde 4154g och var 54 cm lång! Vilken ståtlig kille det måste vara! Längtar tills jag får träffa honom. Då ska jag pussa honom och välkomna honom till världen. Han skulle bara veta hur roligt det kommer att bli! Stort grattis och lycka till från oss!

GRATTIS!!

Kategori: Allmänt

Idag fyller farmor år! Hipp hipp hurra! Vi ses snart! Stor kram från mig!

Första dagen

Kategori: Allmänt

Första dagen för mamma på nya jobbet. Och första dagen som pappa var hemma med mig en hel dag! Det gick jättebra, både för mamma och pappa! Mamma har fått ett eget arbetsrum. Tror att hon var lite mallig över det för hon ringde hem till pappa och berättade det. Sen att arbetsrummet och resten av lokalen ligger mitt i centrala Skellefteå gör ju inte saken sämre. I eftermiddags fick vi även besök av Lilian, dagmamman som kommer att ha hand om mig i höst. Hon var snäll och pratsam så vi kommer nog att komma bra överens.

Söndag

Kategori: Allmänt

Dagen började med att min tremening Nellie och hennes mamma Erika kom och hälsade på! Det var förstås jätteroligt och jag ville gärna krama Nellie men hon var tyvärr inte lika pigg på det. Sen åkte vi till stugan i Granbergsträsk där farmor och farfar väntade! Där fick jag även träffa fler tremeningar och en hund. Den ville jag också gosa med men den blev lite irriterad och satte sig under bordet. Jag fick också prova att åka båt för första gången. Jag var dock lite trött så det blev mest gnäll och gråt. Men nu har jag i alla fall provat!

Trädgården

Kategori: Huset

Här kommer bilder som mamma tagit på några av blommorna i vår trädgård!



Midsommarafton

Kategori: Fest

 
På förmiddagen gick vi och hälsade på hästen igen och det var lika roligt den här gången!


Senare kom Maria och Markus för att fira midsommar med oss! Maria tycker jag jättemycket om så jag ville komma upp i hennes knä så fort hon kom innanför dörren. Eftersom midsommar tydligen är lite speciellt fick jag vara uppe lite extra länge (mest beroende på att jag sovit i flera omgångar under dagen och inte var så trött). Men jag somnade 20.30 och sov enda till 08.30, vilket gladde mamma och pappa som tydligen var lite less på mina 05.00-uppstigningar. 

GLAD MIDSOMMAR!

Kategori: Allmänt

Det önskar jag, mamma och pappa till er alla! Hoppas det blir sol och att ni får äta mycket jordgubbar. Det ska jag göra!

Working girl!

Kategori: Allmänt

Mamma har fått jobb! Roligt va!? Arbetsförmedlingen tyckte att hon skulle passa för det här jobbet och skickade hennes papper till arbetsgivaren. Hon blev sen kallad till intervju igår och idag fick hon veta att hon fått jobbet som börjar på måndag! Snabba ryck alltså. Hon ska vara coach/lärare/handledare för en grupp invandrarelever som ska få hjälp och stöd att hitta jobb. De ska få vägledning hur de ska uppnå sina drömyrken, sätta upp delmål, lära sig hur man skriver ett CV, hur man hittar och söker jobb osv. Mamma kommer att bli den enda läraren så hon är nog lite nervös. Men hon klarar det säkert galant! Ni kan kika in på www.miroi.se. Det är mammas nya arbetsgivare!

På landet

Kategori: Allmänt

Idag gick jag och mamma en liten promenad. Eftersom vi bor i utkanten av Kåge är det väldigt nära till både skogen och landsbygden så vi behövde inte gå långt för att träffa en av de många hästarna som finns här. Den kom fram till mig och jag klappade den på nosen. Det var jättespännande och typiskt nog hade mamma glömt kameran. Men det blir nog fler besök dit. Jag har alltid sovit när vi promenerat förbi där tidigare men idag så var jag vaken. Vilken tur!

Borta...

Kategori: Allmänt

Min storebror är försvunnen. Zorro har varit borta sen i lördags och vi saknar honom jättemycket! Pappa ska ut och sätta upp lappar nu så då får vi se om någon kanske har sett honom. Hoppas att han kommer hem snart.

Jag och Rasmus

Kategori: Allmänt

När jag var hos mormor och morfar så var även min kusin Rasmus där, som är 7 månader äldre än jag. Vi har så roligt ihop och jag skrattar högt så fort han gör nåt. Här rockar vi loss på pianot!

 

Middag och bio

Kategori: Allmänt

I söndags erbjöd sig mormor och morfar att ta hand om mig så att mamma och pappa skulle få lite tid för sig själva. Kan inte förstå varför de skulle behöva det? De var väldigt veliga hit och dit vad de skulle hitta på men tillslut blev det middag på en thairestaurang där de träffade pappas kusin Erika och hennes man Fredrik. De var också utan barn för kvällen och skulle gå på bio efter middagen. Då bestämde sig mamma och pappa också för att göra det. De såg denna:
terminator-salvation-poster2
                                                  bild från www.viralblog.com
Usch! Tur att jag fick vara hos mormor och morfar!

Köket

Kategori: Huset

På begäran kommer här en bild på köket med det nya köksbordet! Visar en före-bild också...




Hungrig redan då

Kategori: Allmänt

I det här klippet är jag ungefär fem månader och tydligen helt utsvulten. Aptiten har det i alla fall aldrig varit fel på.

Skolavslutning

Kategori: Allmänt

Igår var vi på skolavslutning för mina kusiner Moa och Hannah. Det var varmt och soligt, precis som det ska vara på skolavslutningar. Det säger i alla fall mamma. Efter själva avslutningen i Morö Backe kyrka blev vi bjudna på jordgubbar och glass. Det var väldigt mumsigt! Sen fick jag springa omkring naken på deras gård. Härligt härligt!



Varning för gående

Kategori: Stora händelser

Man skulle nog kunna påstå att jag kan gå nu för nu föredrar jag lodrätt läge då jag tar mig fram! Vingligt, jovisst, men upprätt!

Mormor och morfar!

Kategori: Besök

Idag åkte mamma till en farbror som heter Naprapat. Konstigt namn... Hur som helst så fick jag stanna hemma. Men inte ensam förstås. Mormor och morfar som kommit hem från sommarstugan för några dagar stannade med mig. Oj vad vi busade! Jag kände mig väldigt uppmärksammad och visade mig från min allra bästa sida. Jag gick jättelångt, jag läste för dem, jag spelade på läpparna och en massa annat. Så de fick verkligen se vad de har gått miste om under de veckor de varit borta. Vi ska nog kanske ses i morgon igen. Mamma ska kolla på köksbord och sånt och då kanske jag kan vara hos mormor och morfar. Tycker inte att det låter så roligt att titta på bord. Vi har ett hemma i köket och det är inte särskilt intressant att titta på.

Aja baja!

Kategori: Allmänt

Jag har kommit på hur jag ska avväpna mamma när hon säger åt mig. Någon enstaka gång har hon sagt "nej, ajaj" och även viftat med pekfingret när jag gjort nånting dumt. Nu när hon säger "nej" så viftar jag med mitt lilla pekfinger och skakar på huvet samtidigt som jag försöker se så gullig ut som möjligt. Då vänder sig mamma bort och jag tror att hon skrattar men jag är inte säker...

En riktig gubbe

Kategori: Allmänt

 Jordgubbar är väldigt gott.

 Och väldigt roligt!

Konst och kladd

Kategori: Allmänt

Idag fick jag måla med fingerfärger. Det var längesen jag gjorde det nu så det var väldigt skoj. Lite kladdigt, men skoj!

 Det började rent och snyggt.
 Smakade lite på färgen... 
...och blev tillslut väldigt färgglad!


Och här är resultatet! Ganska tjusigt va!?

Rekord!

Kategori: Allmänt

Jag har satt nytt rekord i längd! Alltså i antal meter jag kan gå! 4 meter är det nya rekordet och självklart är man lite mallig.

Lycka till!!

Kategori: Allmänt

Mammas kompis Sara väntar en liten bebis. Snart är det dags och vi önskar henne och Per all lycka till! Hälsa bebisen när den pluppar ut att han/hon kommer att glömma den lite jobbiga delen med att födas så fort man får komma till mamma och pappas varma famn! Mamman kommer nog också att glömma det jobbiga när hon får se den fina lilla! Det är tur att det funkar så! Pussar och kramar från oss!

Kusinbus!

Kategori: Besök

Idag har det varit ganska lugnt här hemma. Mamma åkte på loppis i Bureå, Skellefteå och Kåge och fyndade en hel del. Bland annat en leksak till mig som jag tyckte var jätterolig! Sen har mamma och pappa sålt iväg en del grejer på Blocket. Bland annat den gamla köksfläkten, staketet som stod på framsidan och den gamla diskhon. Allt såldes på två dagar!Pengarna de fick ska gå till ett nytt köksbord!

På eftermiddagen kom mina kusiner, morbror Jens och moster Laila. Det var jätteskoj att busa med dem och jag storskrattade så fort Rasmus körde med min Bobbycar så att jag fick jaga honom. Sen så hände en annan mindre rolig grej. Jag har ju börjat klättra upp på diverse grejer och idag så fick jag för mig att klättra upp på bordet som står i mitt rum. På väg dit, via stolen, så föll jag och drog med mig blomkrukan som stod i fönstret. Ajajaj i huvet!! Men det gick över när mamma kom och pussade mig. Ska kanske ta det lite lugnt med klättrandet ett tag...


Fin pojke

Kategori: Allmänt

Min mamma och pappa tycker förstås att jag är fin. Men ibland så låter de lite irriterade. Som till exempel när jag:

  • envisas med att stoppa fjärrkontrollen i munnen.
  • kryper omkring och stoppar allt jag hittar på golvet i munnen.
  • kniper ihop munnen då de ska borsta tänderna på mig.
  • badar och slår av och på bubbelbadkaret.
  • jagar Zorro och samtidigt småtjuter.
  • kliver upp på grejer jag inte kan kliva ner ifrån.
  • ställer mig i vedkorgen och hivar ut varenda liten barkbit på rumsgolvet.
  • sparkar dem i magen då de ska byta blöja på mig.
  • slår av datorn preciiiiis när de har skrivit ett mail färdigt.

Men de tycker nog att jag är ganska fin ändå.

Ändrade planer

Kategori: Allmänt

I helgen var det egentligen tänkt att min tjej Ingrid skulle komma hit med sin mamma och pappa. Men pappa Erik hade jobbat så mycket och var väldigt trött så det bestämdes (ovanför mitt och Ingrids huvuden ska tilläggas) att besöket blir en annan helg. Jag som så gärna ville pussa lite på Ingrid. Jaja, den som väntar på nåt gott...

Istället har det pysslats på här hemma (ovanligt?) Mest av mamma dock. Även min pappa var lite trött efter en hård vecka så han sov samtidigt som jag. Men innan han somnade skruvade han ihop ett databord som mamma fyndade på Rondellen (second-handgrejer). Det blev väldigt bra och det ryms en massa grejer där som jag kan riva ut!

Re-la-la-laxa

Kategori: Huset

Nu har mamma pysslat färdigt för denna gången. Känner jag henne rätt så dröjer det nog inte så länge förrän hon har något nytt att pyssla med. Här kommer i alla fall en bild på hur vår lilla myshörna blev.  (Det ska dit en matta, ett bord och nån liten hylla att ha ljuslyktor på också)

Tack!!!

Kategori: Allmänt

Jag har ju glömt att tacka alla som hjälpt oss med huset så att vi kunde flytta in så snabbt. Här kommer en lista.

Mormor: skötte om mig, gjorde middag åt mig och mamma, tapetserade
Morfar: La golv, skruvade gips,  rev väggar, tapetserade, rev kök, skruvade nytt kök,mm mm mm
Farfar: Målade tak, rev kök, rensade väggar från mosaik, målade lister, skruvade kök mm mm mm
Morbror Jens: Skruvade taklister, la golv
Moster Martina: Skötte mig, målade, tapetserade
Pappas kusin Andreas: Målade tak, skruvade gips
Kusin Moa: Målade lister, klippte skyddsplast till kökslådorna
Kusin Hannah: Målade lister, klippte skyddsplast till kökslådorna


Tack allihop för en strålande insats! Inflyttningsfest utlovas och kommer inom en snar framtid!

AF

Kategori: Allmänt

Idag har jag och mamma än en gång varit in till stan. Den här gången skulle mamma träffa en tant på arbetsförmedlingen. För nu är det snart dags för mamma att börja jobba. Tyvärr så har hon ju inget jobb att komma tillbaka till men hon kommer säkert att hitta nåt. Mamma tycker det är otroligt inhumant av AF att begära att man ska flytta från barn och familj för att få ett jobb. För att slippa det måste man i stort sett vara ensamstående med ett barn som kräver ens tillsyn dygnet runt (typ funktionshinder). Vi får sannerligen hoppas att mamma hittar ett jobb här. Hon får ju inte flytta ifrån mig...Hur som helst så var det väldigt tråkigt på det där stället men jag belönades efteråt med lunch på restaurang. Mums!

Senare började mamma pyssla igen (ovanligt...) och den här gången sydde hon sängkappor till två nyinköpta sängar som ska tjäna som dagbäddar ute på altanen. Det ska tydligen bli någon slags relaxhörna i ena hörnet av den gigantiska altanen. Det blir nog bra, då kan jag ligga där och titta i alla mina böcker!

Helgen som gick

Kategori: Allmänt

Det var ju otroligt varmt här i helgen, särskilt söndagen då vi tydligen hade varmast i hela landet. Vår termometer visade i alla fall 30+ på vår altan. Jag fick svalka av mig i badet medan pappa svettades och klöv ved. Vem tror ni hade det bäst?



Mamma!!

Kategori: Allmänt

Det var ju morsdag i söndags och givetvis uppvaktade jag lilla mamma med en blomma, ett fint kort som pappa hjälpte mig att skriva och sen fick hon jättemumsigt fika! På kortet stod:

HURRA! säger lilla jag till världens bästa mamma. Tusen pussar önskar jag dig på din dag. Älskar dig! Leo (pappa tycker som ovan också)

Tror att hon blev väldigt glad för både jag och pappa fick en massa pussar!



Här har mamma blivit mamma för bara några minuter sedan.

Äntligen!!!!

Kategori: Allmänt

Nu har vi tillslut fått internet till huset! Så nu blir det nog lite tätare mellan inläggen!