Leos sida

Välkommen till min värld!

Sjukling

Kategori: Allmänt

Idag var jag lite olik mig redan på morgonen. Ville bara vara i mammas famn och när hon lämnade mig hos Lilian grinade jag för första gången. Efter en halvtimme ringde Lilian till mamma och sa att hon måste hämta mig eftersom jag bara grinade och grinade. Så när vi kom hem la vi oss i soffan och låg där praktiskt taget tills pappa kom hem. Fick lite alvedon och sen blev jag lite piggare. Så pigg att jag kunde spela lite apa för mormor och morfar som svängde förbi.

Kockskola

Kategori: Allmänt

Igår lagade jag och mamma färsbiffar. Jag stod för kryddningen och det blev faktiskt jättegott!

Bilder

Kategori: Allmänt


I väntan på mina kusiner kollade jag in alla flygplan som landade och startade


I Vännäsby blev det många skratt för jag roas enormt av "barna" som jag kallar alla andra barn.


Finn ett fel.


Äntligen kom mamma tillbaka! Men jag tror att hon hade längtat mer än jag...


Är det min tur att åka flygplan nu eller?

Nu får vi skämmas...

Kategori: Allmänt

...igen. Min kusin Jesper fyllde år i lördags och självklart ska även han få en gratulation här på bloggen. Grattiskramar från oss alla här i Kåge! Vi kommer hemskt gärna och äter tårta!

Mina kusiner Jonas och Jesper

Borta bra...

Kategori: Allmänt

Nu är vi äntligen hemma allihop! Jag och pappa från Vännäsby och mamma från Stockholm och Åbo. Jag måste bara passa på att tacka mina fina kusiner från Stockholm som jag har fått träffa i helgen. Av dem har jag fått en massa saker. Bland annat: en trehjuling, en praktiskt taget ny barncykel, en flytväst, en simdyna och en liten leksaksfyrhjuling. Tidigare har jag fått böcker, leksaker och sängkläder. Tack så mycket!! Ni är bäst! Bilder från helgen kommer nog i morgon för idag är alla helt slutkörda... Sov gott!

Förresten

Kategori: Allmänt

Måste ju bara berätta att jag börjat prata i tvåordsmeningar. "Sitta potta" "Titta måne" "Mamma koo" =mammas skor...

Paus

Kategori: Allmänt

Nu blir det ett litet uppehåll på bloggen eftersom mamma åker till Åbo på kryssning och sen ska hon sova på hotell i Stockholm, gå på stan och sen hälsa på Maria, Thudor, Mats och My. Jag och pappa åker till Vännäsby. Glamour va? Men det blir nog skoj, jag ska ju få träffa mina kusiner från Stockholm som kommer upp alldeles själva. Men vi återkommer på söndag med lite uppdateringar! Ha det så bra så länge!

Stolta som tuppar!

Kategori: Allmänt

Det sägs ju att föräldrar alltid blir så stolta om deras barn får beröm och mina föräldrar är inget undantag. Idag när mamma hämtade mig hos Lilian så sa både hon och Kurt (hennes man) att jag är så långt före i utvecklingen och att jag är så duktig. Jag pratar mycket och jag förstår nästan allt som folk säger till mig. Jag säger "bajs" och sen sätter jag mig på pottan och bajsar. Klart att mamma och pappa blev lite stolta då!

Mitt lekland

Kategori: Allmänt

Har ni hört att jag ska få ett eget lekland här i Skellefteå? Det blir ju grymt skoj! Jag har besökt leklandet i Umeå men då var jag knappt krypduglig. Men nu blir det fart ska ni se. Förresten tycker jag att alla som heter Leo borde få gå in gratis. Vi är ju liksom levande reklampelare. Eller hur?!


Besök

Kategori: Besök

Igår lördag hade vi främmande hela dagen. Först kom pappas faster Birgitta och hon hade med sig ett jättefint blomsterarrangemang till mamma och pappa. Och jag fick två fina böcker som jag genast började bläddra i pekade och berättade var månen och apan fanns (bland annat). När hon skulle åka hem kom mormor, morfar och moster på besök! Mormor hade tagit med sig lingon som jag älskar och som jag sen glatt satt och mumsade i mig medan jag sa "mmmm, namnam".

Lite bilder

Kategori: Allmänt


Ute och tittar på månen och inviger samtidigt min nya snygga overall!


Åker linbana med pappa. Hur kul som helst!

Mamma försöker också...
 Nybadad!

Grattis Moa!!

Kategori: Allmänt

Idag fyller min kusin Moa 13 år! Hon är alltså en tonåring nu, vad nu det innebär. Hur som helst så åkte vi dit idag för att uppvakta henne. Till hennes stora förtjusning fick hon en hel del grejer med hennes favoriter Edward och Bella från filmen Twilight och kommande filmen New Moon. Moa sträckläste böckerna i somras vilket gjorde mamma nyfiken som då gick och köpte böckerna. Och även hon sträckläste alla fyra böckerna så fort hon hade öppnat första sidan... Så idag fick Moa en T-shirt, en affisch, en biobiljett och en tidning med sina favoritvampyrer. Än en gång, puss och grattiskram från mig!


bild från http://pgteenspace.files.wordpress.com/2009/05/new-moon.jpg

Jag blir så arg!

Kategori: Allmänt

För nån dag sedan så var vi på ICA här i Kåge och skulle handla. Där har de sånna där små kundvagnar för barn och mina föräldrar tänkte att jag skulle få prova styra en sån. Vi börjar gå runt i butiken och givetvis stoppar jag ner lite grejer som ser roliga ut. Kaviartub, en ost... Men då får helt plötsligt mamma och pappa för sig att jag inte får köra som jag vill (jag råkade köra in i några hyllor men so what?) så de försöker styra litegrann åt mig. Men jag säger bara: Rör inte min kundvagn! Hur bara kan dom?? Jag skrek så jag nästan slutade andas och la mig ner på golvet. Skrek hela vägen genom butiken, i kassan, på vägen till bilen och i bilen på väg hem. Tror inte jag får köra vagn nån fler gång.

Men jag lovar, jag kan hantera det bättre nästa gång.

P-böter

Kategori: Allmänt

För någon vecka sedan fick mamma parkeringsböter. Hon hade inte betalat tillräckligt med pengar och dessutom glömt bort hur länge hon fick stå. Men nån gång ska man ju ha tur. När hon kom hem och började granska p-lappen så har de glömt att skriva dit regnumret. Och hur ska de då veta var de ska skicka påminnelsen om man inte betalar? Klart man struntar i att betala då. Man är ju inte dum.

Trött

Kategori: Allmänt

Idag när mamma var ute med mig i lekparken så ville jag gunga. Så hon satte mig i gungan och efter ett tag så kände jag bara hur skönt det var att gunga så där fram och tillbaka, fram och tillbaka. Och tillslut så somnade jag. Där. Sittande. I gungan. Mamma hade tyvärr inte med sig kameran men man kan väl kanske säga att jag var lite trött. Trots att jag sov till 06:30 i morse.

Mer ord

Kategori: Allmänt

aat=mat
amm=varm
long=ballong
anna=panda
apa
bil
lylaan(samtidigt som jag pekar upp mot himlen)=flygplan
ocka=docka
too=stol
åt=båt
lomma=blomma

och många fler...Mamma och pappa bara gapar åt alla ord som fullkomligen forsar ur mig varje dag.

Astrid

Kategori: Besök

Idag fick vi besök av Astrid och hennes föräldrar Hanna och Henrik. Hanna är pappas kusin så jag och Astrid blir alltså tremeningar. Hon var livrädd för mamma av nån anledning. Skrek ut över sig så fort hon kom i närheten. Kanske för att mamma har en annan färg än hennes mamma. Men jag lovar, min mamma är inte farlig för det.

En dag hos Lilian

Kategori: Allmänt

Så här ser dagarna ut när jag är hos min dagmamma Lilian.

07:45 Mamma lämnar mig
08:00 Frukost
08:30 Bus och lek utomhus
11:00 Lunch
11:45 Sovstund
14:00 Väckning
14:15 Bus och lek inne
15:00 Fika
15:30 Bus och lek utomhus
16:30 Mamma eller pappa hämtar

På tisdagarna brukar vi gå till öppna förskolan så att vi får träffa de andra barnen som har dagmamma (vi är ju bara tre barn hos Lilian). På torsdagarna brukar vi ha gymnastik i skolans gympasal.

Hockeynörd

Kategori: Allmänt

Och det är inte mig själv jag pratar om utan min älskade pappa! Han var på hockeymatch igår och i sitt exalterade tillstånd efter en bra match köpte han en liten klubba och en skumgummipuck till mig. Han fick till och med klubban signerad av två spelare. Jag fattar dock inte grejen och svingar den där klubban som ett basebollträ så det kanske dröjer tills jag får använda den... Men tanken var ju god.
Klicka för att stänga bilden
Klicka för att stänga bilden

TV-bänken

Kategori: Pyssel/Inredning

Nu är TV-bänken färdig så när som på en liten grej som ska dölja sladdarna från TV:n.

Leo the Lion

Kategori: Pyssel/Inredning

Idag har jag fått en passande utsmyckning på min dörr. Ett stort lejonhuvud! Inte ett riktigt alltså men ändå! Mamma tyckte att det skulle passa så bra till mig och mitt djungelrum som sakta men säkert växer fram. Bokstäverna under är bara provisoriska. Mamma ska göra riktiga i trä och klä med sånt där djurmönstrat tyg. Vill förövrigt pussa lejonet så fort jag går in i mitt rum så mamma och pappa får allt lyfta upp mig eftersom den sitter så högt!

Kalas!

Kategori: Allmänt

Nu har vi varit på storkalas hos morbror Jens med mycket folk och god mat! Jag fick en ny kompis som bor granne med morbror. Han var jätteskojig och vi busade massor!

Grattis Morbror Jens!

Kategori: Allmänt

Idag fyller min morbror 40 år! Undrar om han minns när han var lika gammal som jag? Antagligen inte, det är ju typ hundra år sen... Vi ska dit idag och uppvakta honom och då ska jag passa på att busa lite med Rasmus.


Star for Life - A touch of Africa

Kategori: Allmänt

Igår var det dags för den stora konserten Star for Life! Tillsammans med Triple & Touch och en kör från Sydafrika + ca 100 körsångare från Skellefteå med omnejd (inkl mammas kör) blev kvällen helt fantastisk (Jag låg i och för sig hemma och sov...) Men enligt pappa så var det grymt bra! Afrikanska rytmer blandat med moderna sånger! Och en sak är säker, svenskar är tråkiga och tillknäppta i jämförelse med dessa energiknippen som dansade och tjoade på scenen! Men publiken (och även den svenska kören) kom igång riktigt bra tillslut! Klicka på bilden så kommer ni till artikeln i Norra Västerbotten. Och klickar ni här så får ni se (och framför allt lyssna) på en av sångerna som sjöngs under kvällen! Intäkterna från kvällen gick oavkortat till organisationen Star for Life som jobbar för att stoppa spridningen av HIV/AIDS i Sydafrika och att ge ungdomar ett hopp om en framtid.

Vill ni göra en insats och bidra till detta arbete, klicka här!

Musikalisk kamp mot hiv och aids