Leos sida

Välkommen till min värld!

Gissa vem...

Kategori: Allmänt

Gissa vem som är tillbaka efter att ha varit borta sen i mitten på juni!!! ZORRO!!! Morfar satt barnvakt till mig ikväll medan mamma sjöng i Skellefteå. Han hörde en katt ute på altanen men vågade inte släppa in den eftersom det kunde ju vara vilken katt som helst. Men när mamma och pappa kom hem öppnade de dörren och... Visst var det Zorro! Mamma kände igen honom direkt! Och han kände igen dem också! Han var i bra skick, inga skador och inte särskilt mager heller. Men HUNGRIG! Som tur var hade vi sparat lite kattmat. Vi hade ju gett upp hoppet om honom... Men nu är han alltså tillbaka!!!

GRATTIS nr 2!!

Kategori: Allmänt

Nu är det officiellt så då kan vi gratulera här på bloggen också! Mammas kompis Matilda ska få en liten bebis i april! Stort grattis från oss!

Grattis farfar!

Kategori: Allmänt

Idag fyller min farfar år (vet inte riktigt hur många men jag tror att det är fler än två). Hoppas att du har haft en bra dag och att du ätit mycket tårta! Kram från oss i Kåge!

Återvinning

Kategori: Allmänt

Eftersom jag har väldigt kloka mor- och farföräldrar som sparat grejer har jag många saker som min mamma och pappa hade när de var små. Den här dockvagnen från Brio hade mamma när hon var liten och den är nästan i nyskick! Nu styr jag runt den mest hela tiden! Har även en gammal skolbänk (ungefär en sån som på bilden) som väntar på mig hos farmor och farfar i Vännäsby. Och det är ju tydligen väldigt inne nu (och framför allt miljövänligt) att återanvända gamla saker. Så detta är mitt bidrag! (Min spjälsäng och bordet i mitt rum är ju förresten också återanvänt!)

gammeldags-skolbänk-i-trä-1
 

IKEA

Kategori: Allmänt

Igår åkte mamma och pappa iväg till IKEA medan jag stannade hos mormor och morfar. Det gick förstås jättebra! Sov dock lite oroligt... Mamma och pappa shoppade ganska sansat och kom inte hem med en massa krimskrams som det annars väldigt lätt blir när man åker till IKEA. Lite leksaker till mig, klädsel till soffan i vardagsrummet och lite annat. Pappa håller just på med att montera upp ett av inköpen. Det ska nämligen bli slut med att jag själv slår på tv:n. Nu ska en vägghängd hylla upp nedanför teven så nu når jag inte längre. Skit också.
 
Det ska givetvis vara luckor på skåpet men så långt har vi inte hunnit.

18 månader!

Kategori: Allmänt

Idag blir jag 1 ½ år! Kan ni tänka er så fort tiden har gått! Mamma och pappa blir alldeles svimfärdiga när de ser tillbaka på tiden som bara svischat förbi! Så här såg jag ut för ett år sedan!


Och så här ser jag ut idag!

Nya färdigheter

Kategori: Allmänt

Jag lär mig hela tiden nya ord och mamma och pappa tycker förstås att jag är världens smartaste barn :)

gagga= flagga
aj
iss=kiss
eja=Vera (hos dagmamman)
kutt=Kurt (dagmammans man)
mååe=måne
boo=bok

Sånger jag tycker om (en del gör jag rörelser till)

En kulen natt natt natt...
Bäbä vita lamm
I ett hus i skogens slut
Blinka lilla stjärna
Imse vimse
Kalle Anka satt på en planka

Tycker om att göra just nu:
Krypa på köksbordet
Springa iväg
Protestera högljutt om jag inte får som jag vill
Spotta ut mat (vill hellre ha bröd eller kex)
Stå i barnstolen
Slå på TV:n
Snurra runt runt
Leka med nycklar
Bygga med klossar
Testa mamma och pappas tålamod

Star for life

Kategori: Allmänt

Om ni är intresserade av att komma på konserten "Star for life" som mamma är med i den 30/9 så finns info här.

Djungeldjuren

Kategori: Allmänt

Nu är tre av djuren färdiga!


Youtube-babies!

Kategori: Allmänt

Här är några favoritklipp på glada bebisar! Snacka om smittsam glädje!

4245

Kategori: Allmänt

Så många bilder har mamma och pappa av mig sen jag föddes. Oj.

Myshörnan

Kategori: Pyssel/Inredning

Nu har myshörnan som var ute på altanen flyttat in i vardagsrummet. Här får jag höra sagor varje kväll och det är förstås jättemysigt. Och om man inte riktigt vet vad man ska göra där i hörnan så står det på väggen.

BVC och Besök

Kategori: BVC

Idag kom mormor och morfar och hälsade på. Det var ju ett tag sen nu och de kunde inte åka tillbaka till stugan utan att ha fått pussa på mig först! Så de kom hit före lunch och busade med mig. När mormor tog upp mig för att krama mig la jag min kind mot hennes och höll så i säkert en halvminut. Det var ju så mysigt.


I morse var vi på BVC för 18-månaderskontroll och vaccination. Jag är nu 85 ståtliga centimeter och 12,2 maffiga kilon! Sprutan jag fick var inga som helst problem. Skrek inte ens. Man är ju ingen mes som mamma är...

Kvällens pyssel

Kategori: Allmänt


Djungeldjur utsågade i MDF. Ska bli en elefant, en giraff och en flodhäst så småningom och som målas i några härliga färger.


Ett ord som passar rätt bra så här i hösttider.

Humörsvängningar

Kategori: Allmänt

Pappa säger att jag har mammas humör. Blir blixtrande arg om något inte går som jag vill. Eller om jag blir fråntagen något. Eller om jag blir hindrad att krypa på exempelvis köksbordet. Eftersom jag inte kan prata riktigt ordentligt än så måste jag ju visa hur arg jag blir. Jag slänger mig på golvet och gråter, viftar med armarna, sparkar med benen och slänger grejer i golvet. Mamma gör kanske inte riktigt så men arg kan hon bli hon också.
 

Mindre vackert på Tradera

Kategori: Allmänt

Men allvarligt. Hur tänker man när man lägger ut sånna här grejer? "Hmm, den här gulblåa urtvättade byxdressen från åttitalet är ju käck. Den vill säkert någon ha!" Skänk bort grejerna eller ännu hellre, bränn upp dem.

Cool gul&blå overall/byxdress/pantsuit vintage/retro/80-taljumpsvit kort overall blommig viskos  80 -tal retroGrön hårsnodd i glansigt tygSKINNVÄST JERNBERGS MALUNG STRL 44 (K1610)

En helg i Robinson-anda

Kategori: Allmänt

I tron att vi skulle få fisk och hitta svamp hade vi (läs pappa) inte tagit med oss så mycket mat. Mamma ansvarade för kläder och annat medan pappa fick ansvaret för maten. Det ansvaret får han aldrig igen. För i sjön fanns ingen fisk och i skogen fanns ingen svamp så vi levde på falukorv i stort sett hela helgen. Jag hade i och för sig turen att få en barnmatsburk då och då, men ändå! Med sju mil till närmaste affär fick vi helt enkelt nöja oss med korv. Nu ska vi inte äta korv på väldigt, väldigt, väldigt länge. Kan tilläggas att vi är lite sura för att vi varken har fått fisk eller hittat svamp men helgen har ändå varit rätt mysig!

Usch!

Fjälläventyr

Kategori: Allmänt


Utsikten från stugan. Inte helt pjåkig.


Fisketur på Riebnessjön. Riebneskaise i bakgrunden. 1136 m ö h. Vi gick upp på kalfjället längs Kungsleden som går till vänster om berget.

Jag somnade i vanlig ordning varenda gång vi var ute med båten. Mamma hade en teori att det kändes som jag låg i magen igen. Gungande med lite kluckande vatten runt om kring...
 Lunch på Kungsleden.


Efter en hård dag på fjället var det skönt att värma upp sig i bastun med en kall öl.
(Nää ni behöver inte ringa soc. Burken är oöppnad.)
 

Vi drar till fjällen!

Kategori: Allmänt

Så nu blir det inga inlägg här förrän eventuellt på söndag! Ha en trevlig helg!

Dagens fundering

Kategori: Allmänt

Hur kan det vara tillåtet att importera kläder med extremt höga halter av NFE när ämnet är förbjudet i Sverige? Korkat tycker vi.

Varning!

Kategori: Allmänt

Gå aldrig till Wikströms sadelmakeri/skoaffär i Skellefteå. Vi var där igår och skulle prova skor till mig och tanten som jobbar där var jätteotrevlig mot mamma. En riktigt socialt inkompetent översittare som absolut inte ska arbeta i affär. Mamma var så arg så arg när hon gick därifrån att hon knappt kunde prata. Själv så var jag mest nöjd över att ha fått nya Kuoma-skor från det dumma stället och en Reimaoverall + mössa (se bilden) från Asplunds barnkläder. Rättare sagt så fick mamma låna hem(!) overallen så att pappa skulle få se den. Och väl hemma bestämdes det att den skulle köpas.

 Bild från skokupolen.se

Vinteroverall

Kategori: Allmänt

Som jag skrivit tidigare hittade mamma en overall på Tradera från Polarn och Pyret. Senare upptäckte mamma att overallen saknade huva och eftersom detta inte stod i annonsen gick köpet tillbaka. Nu har mamma (och pappa) bestämt sig för att köpa en Reima-overall till mig. Dels för att de fått Bäst i test flera år i rad och för att de innehåller så lite Nonylfenoletoxylater (miljögift). H&M:s overall innehåller 1200mg/kg, P.OP 580mg/kg och Reima 2mg/kg (kolla test av vinteroveraller här)Det tycker vi är bra! Klicka här för ett annat test av overaller gjort av Testfakta 2008.

Blandat

Kategori: Allmänt


Fokus på diskning.


Michelingubben ringde. Han vill ha tillbaka sitt huvud.


Kolla brudar! Stegring med Bobbycar.

Fotoboken!

Kategori: Allmänt

Nu har vi fått den där fotoboken som jag har skrivit om tidigare. Den som inte kostade något. Och titta vad fint det blev. 24 sidor bara med mig! "Leos bok - ett år i bilder" har mamma döpt den till.


Träning

Kategori: Allmänt

Eftersom vi ska upp och vandra i fjällen nästa helg tänkte vi att det skulle vara bra att träna lite innan. Så idag begav vi oss ut på en promenad där jag fick prova bärstolen som vi köpt. Det gick alldeles utmärkt men pappa klagade på att jag var lite tung. Det kan jag väl aldrig tro.

Min ordlista

Kategori: Allmänt

Aaoo = Katt
Baj = Bajs. Behövs ingen närmare förklaring
Bam = Pang. Används när jag tappar/slänger nåt i golvet eller om jag ramlar utan att att slå mig
Brrmmbrrm = Bil och allt annat med motor
= Där
Gugu = Gunggung. Används om gungor, gunghäst och annat man kan gunga på.
Hoho = humla och hur ugglan låter
Iihhh = Häst
Kahhh = Gräsklipparen
Kaakåå = Pappa tror att jag säger AIK. Han får fortsätta tro det.
Koko = Sko
Mamma
Namnam =
god mat
Nänänä = Nej
Pappa
Tutte
Vovov
= Hund

Pygmé?

Kategori: Allmänt

Mamma tror tydligen att jag är mindre än vad jag är och köpte för små vinterkängor... Men det är ju bara att lägga ut dem på Tradera igen för i det fina skicket blir det garanterat sålda! Nästa helg åker vi till Rebnis som ligger lite nordöst om Jäkkvik. Skellefteå Kraft har en stuga där som de anställda får hyra så vi slipper i alla fall tälta. Då ska vi förhoppningsvis plocka kantareller, fiska och vandra lite. Så då måste jag ju ha bra skor! Som sagt, mamma kände sig lite dum då hon inte mätt min fot innan hon köpte skorna, men nu har hon ju lärt sig det i alla fall!

Pappa!

Kategori: Allmänt

Pappa har klagat litegrann på att det sällan står här på bloggen vad han pysslar med här hemma. Det kan ju bero på att mamma liksom är den drivande kraften bakom denna blogg. Men pappa är absolut ingen slöfock som degar i TV-soffan medan mamma pysslar med lampor och sånt. Här är lite av vad han har gjort den senaste tiden:

* Fixat hängrännorna på huset (målat och lagat)
* Byggt en ny lucka till vinden
* Klippt gräset typ en miljon gånger
* Fixat kanten på grusgången
* Satt fast takstegen (som hängde i spännband...)
* Klippt häcken
* + mycket annat.


Körsång!

Kategori: Allmänt

Ikväll åkte mamma iväg för att sjunga. Hon har tidigare sjungit i Byske ungdomskör i flera, flera, flera år men eftersom hon inte är någon ungdom längre (och kören inte existerar) så började hon idag att sjunga i kören New Voices, även denna i Byske. Ledare är Malcolm Chambers (se nedan). Den 30 september är det en konsert i Skellefteå som heter "Star for life". Pengarna går till ett projekt i Sydafrika som ska förebygga spridningen av HIV/AIDS. En stor kör med ungefär 100 sångare (inkl mammas kör) + en kör från Sydafrika och Triple and touch medverkar! Kom dit!

Klåfingrig

Kategori: Allmänt

I söndags hälsade vi på mina kusiner Hannah, Moa och Rasmus som fyllde två år i onsdags. Vi busade som aldrig förr och han är ju så rolig så man kan ju inte låta bli att gapskratta! Mamma åkte iväg för att köpa pizza till hela högen och under tiden passade jag på att smaka på en klortablett som fanns i deras reningsfilter till den uppblåsbara poolen... Det var tydligen inte så nyttigt för moster Laila ringde till Giftinformationscentralen men de sa att så länge jag inte kliar mig i munnen och äter och dricker ordentligt så ska det inte vara någon fara. Tänk vad fort det kan gå när man är nyfiken... Men allt gick ju bra och jag mår prima!