Leos sida

Välkommen till min värld!

Konsert

Kategori: Allmänt

Ville bara säga att den 2 maj kl 18:00 i Byske kyrka har mammas kör en avslutningskonsert eftersom deras körledare Malcolm Chambers slutar. Kom dit!

Längtar...

Kategori: Allmänt

Nu när det börjar bli vår så vill man kanske inte tänka på att det kommer en höst men jag längtar i alla fall. Och förmodligen även resten av familjen Marklund som ska åka till Rhodos tillsammans.

Men innan hösten kommer sommaren och mamma och pappa har stora planer. Vi ska helst hinna med följande:

* Bila till Stockholm och hälsa på alla vi känner där
* Besöka Kolmården, Lycksele djurpark och Skansen
* Vistelse i Järnäsklubb
* Vistelse i Granbergsträsk
* Fixa altanen och bron
* Ta det lugnt

De första fem punkterna går inte riktigt ihop med den sista men vi får väl se vad som händer. Just nu så är jag i alla fall på ett lite gnälligt humör och vill inte göra det som mamma eller pappa vill att jag ska göra. Till exempel:

* äta upp maten
* klä på mig kläder
* inte skrika
* inte sitta på bordet
* mm mm

Fantasi

Kategori: Allmänt

Jag har livlig fantasi och ett ordförråd utöver det vanliga, i alla fall enligt mina föräldrar. Exempel:

Idag åt vi hamburgare (händer alldeles för sällan) och helt plötsligt håller jag i en delfin (fifiiin). Tyckte att hamburgaren liknade en sådan och började leka att den simmade på tallriken. Biter sen av huvudet av delfinen och utbrister: Borta!

Mamma har några sköldpaddor i keramik på vår bro. En av dessa har jag burit till infarten till huset och varje morgon säger jag: "Hejdå sköldpaddan, ses i morron".

En morgon när mamma stod framför spegeln och gjorde sig i ordning kommer jag i full fart och pussar henne på rumpan. Säger käckt: "Mammas rumpa", pekar sen på min egen rumpa och säger: "Leos rumpa, lillrumpa".

Nya grannar!

Kategori: Allmänt

Vill ni bli våra nya grannar? Två hus är nämligen till salu och båda ligger brevid oss. Mamma och pappa började tro att vi skrämt iväg dem men så illa är det nog inte. Klicka på bilderna så kommer ni till mäklarens sida och får se fler bilder! Vi hoppas i alla fall på att det flyttar in familjer med barn i min ålder!Tapita

Kategori: Allmänt

=paprika. Det gillar jag. Provade också att äta gröna oliver häromdagen men det gillade jag inte alls. Tills pappa nämnde att det fanns paprika inuti oliven. Så nu dissekerar jag varenda oliv jag hittar och petar ut den lilla lilla paprikabiten och ger resten till pappa.

Välkommen!

Kategori: Allmänt

 
Lilla Freja har kommit till världen och jag vill ju förstås säga välkommen ut! Se nu till att äta riktigt mycket mat, rapa och bajsa. Det tycker nyblivna föräldrar är jättebra och till och med gulligt. Jo jag vet, de är lite konstiga men du vänjer dig. Hoppas vi ses!

Påskhelgen!

Kategori: Utflykter

Påsk brukar vi "fira" med att åka till Granbergsträsk och så även i år! Här kommer lite bilder från vår minisemester!


Man måste ju roa sig med nånting under den tråkiga bilfärden...


Väl där träffade jag min jämnåriga tremening Philip som hade en snowracer (pappa gjorde en grov missbedömning då han inte tog med min...) Philip körde dock in i en snödriva så att vi kraschade vilket gjorde att jag sedan vägrade att åka mer med honom under den dagen.


Den traditionella ärtsoppan intogs utomhus och jag åt med god aptit. Det var tydligen överraskande enligt många eftersom ärtsoppa inte är någon "barnmat". Jaja, jag tyckte att det var mums i alla fall!


Och under vår ärtsoppemiddag såg vi en sån här! En kungsörn alltså.


Jag och mamma på skotrarna!


Vi gjorde en skoterutflykt till Vithatten (där den omtalade Stoorn förhoppningsvis ska stå) en färd på ca 1.7 mil och på vägen hem blev jag lite trött. Och somnade. På skotern. Medan pappa körde.


Här åker jag snowracer med världens bästa barnvakt, pappas kusin Linnéa!

Och nu är vi alltså hemma och då är det hockey som gäller!