Leos sida

Välkommen till min värld!

Frågvis

Kategori: Allmänt

De populäraste frågorna just nu är:

Va gör du da?

Vem bo dä da?

Va ä de dä da?

Och dessa ställs gärna åtta gånger efter varandra tills godtagbart svar har angetts.

Grattis kusin!

Kategori: Allmänt

Idag fyller min kusin Rasmus 3 år! Grattis säger jag och på söndag kommer jag och sjunger "ja må han leva" för dig. Vill helst ha "kaketet" själv men ska försöka att hålla mig från att öppna det. Stor kram från mig, mamma och pappa!(Bilden finns på Norran.se idag!)

Roliga uttryck

Kategori: Allmänt

Min uttrycksförmåga ökar för varje dag och ur min mun kommer ibland ganska roliga saker. Några exempel:

* Mamma berättade att det finns en bebis i hennes mage (hur nu det är möjligt) och jag började genast pussa på hennes mage och pekade sedan på naveln och sa: "Kom ut där". När sedan mormor frågade vad mamma hade i magen svarade jag: "Mat".

* I fredags när jag var hos min dagmamma Lilian tog hon på sig en jacka som jag inte sett tidigare. Jag stod och tittade på henne, nickade betänksamt och sa sedan: "Snygg jacka".

* När någon frågar om jag har bajsat sträcker jag ut armarna och säger "inge bajs, borta" (eftersom jag tycker att det är slöseri med tid att ligga på skötbordet)

* När vi var i Stockholm och bodde i fasters hus fick jag springa ute på gården utan blöjor. Helt plötsligt börjar jag säga "kissa bakåt" och pappa fattar ingenting. Jag upprepar "kissa bakåt" och han fattar fortfarande ingenting. Men när han sen går in i lekstugan hittar han ett trevligt fynd på golvet där jag har kissat bakåt (bajsat).

* När jag var hos mormor och morfar och skulle äta lunch tvärvägrade jag och började storgråta. Mormor satte då ner mig på golvet och sa att jag kunde komma tillbaka när jag gråtit färdigt. Jag gick då iväg ett tag och beklagade mig ordentligt, kom sen tillbaka, torkade tårarna och sa: "Nu jag grina färdigt" och satte mig därefter snällt i stolen och åt.

Lite bilder...

Kategori: Allmänt


Vi fick besök av vänner från Umeå samtidigt som Martin, Madde och "Malonen" hälsade på. Alla känner alla så det var förstås trevligt!


Så det blev lite dagisverksamhet när huset plötsligt blev fullt av barn :)


Jag och mamma åkte till mormor och morfar och stugan i Järnäsklubb. Pappa åkte till Norge för att fiska.


Melon är väldigt, väldigt gott.


Vi åkte ut med båten och la ut nät. Vi fick flera fiskar som jag gärna ville hålla i.
Vi gjorde även en båttur ut till några fågelklippor där jag och morfar gick på upptäcksfärd. Det roligaste var dock att kasta sten i vattnet.


Eftersom havet var lite för kallt för bad så blev det balja istället. Men lika roligt var ju det :)

Ursäkta igen...

Kategori: Allmänt

...för det långa uppehållet. Jag och mamma är i mormor och morfars stuga (med världens segaste internet, därav inga bilder just nu) medan pappa har börjat om att jobba. Mamma skulle också ha börjat om att jobba men hon mår inte så bra just nu. Hon har egentligen inte mått bra på hela sommaren. Kan ju avslöja (eftersom de flesta redan vet) att jag ska bli storebror i februari! Coolt va!? Men tråkigt att mamma mår dåligt. Tur att mormor och morfar busar med mig. Tydligen så mådde mamma ännu sämre när jag låg i hennes mage. Kan jag väl aldrig tro att jag ställt till med något sånt. Jag som är så snäll.

Innan vi åkte hit hade vi besök från Knivsta (Martin, Madde och "Malonen"). Det var mycket trevligt! Vi hann med att åka på Rallycross, bada i havet och busa på gården.

Igår åkte vi in till Umeå där jag bland annat fick en skottkärra som jag idag har kört runt med och vägrar släppa. Mamma passade på att klippa sig, köpa nya skor och nya kläder.

Förra veckan blev det båttur till stranden, skogspromenader, blåbärsplockning och mycket annat.

Jag har även blivit medveten om tandtrollen som kan komma om man inte borstar tänderna. En kväll när jag var extra tjurig och motsträvig till att borsta tänderna berättade mamma att tandtrollen kommer om man inte borstar tänderna ordentligt. Har nog aldrig gapat så stort... Och när jag sen åt välling var jag tvungen att övertyga mig själv genom att säga "trollen inte komma" minst åtta gånger. Mamma fick nog lite dåligt samvete över att ha "skrämt" mig...

Bilder kommer senare och ni får ha överseende med att det inte blir så många inlägg just nu...