Leos sida

Välkommen till min värld!

Julafton 2010

Kategori: Högtidsdagar

Här kommer äntligen en liten sammanfattning om min julafton. Vi (jag, mamma, pappa och moster Martina) åkte ner till Järnäsklubb dagen före julafton där mormor och morfar väntade. Självklart var det jättekul att träffa dem och de hade gjort så mysigt i stugan. De hade även lagt fram en del paket som jag inte kunde låta bli. Var tvungen att fråga: "Är det julafton nu?" ungefär tvåtusen gånger.

Och nästa dag var det då äntligen dags! Vi åt först en massa mat och sen började jag vänta. För jag hade fått veta att tomten var på gång. Och när han äntligen kom var det första jag frågade: "Heter du morfar?" Men han hette tydligen Tomtemorfar vilket jag nöjde mig med. Jag fick en massa paket och hann knappt öppna ett innan jag var på nästa.

På juldagen åkte vi till farmor och farfar i Vännäsby för att fira jul med dem. En massa god mat även där och en hel del julklappar. Men det roligaste när man är hos farmor och farfar är alltid "Hubert", farmors trapphiss som jag får åka upp och ner i. Och att hjälpa farmor att styra rullstolen.

God jul i efterskott!

Kategori: Allmänt

Årets julkort såg ut så här och jag ber om ursäkt att jag inte önskat er God jul tidigare! Jag kommer att skriva hur mitt julfirande har varit så fort jag kan. Ni får ha lite tålamod tills dess. Kram!

Möte med tomten

Kategori: Allmänt

Idag vräker snön ner, precis som den gjorde igår. Det är på ett sätt bra för då får jag användning för min fina snöskovel. Jag hjälper så gärna till att skotta. I helgen har vi även tagit in ett träd som kallas julgran. I den har jag hängt en massa fina saker, ofta på en och samma gren.

Ikväll var jag dock med om det största äventyret av alla; jag fick träffa tomten i Klutmark. Vi hade förberett med att skriva en önskelista som jag skulle få lämna till honom och det var förstås jättespännande! Vi åt först middag hos pappas moster Marianne och hennes familj och sen var det dags. Vi gick på en stig kantad av marschaller uppför ett stort berg och där satt han och eldade och tog emot barnens önskelistor. Jag var inte ett dugg rädd och sa "God jul" och gav honom min önskelista. Han var jättesnäll, jag fick smaka godis av honom också. Och jag vågade till och med sitta i hans knä.Nya lärdomar

Kategori: Allmänt

Man ska inte slicka på metall när det är minusgrader ute. Men jag var tvungen att prova två gånger för att vara riktigt säker på att det verkligen var så.

Att säga "snääääälla" och titta på mamma eller pappa med mina stora bruna ögon kan ibland resultera i nåt gott. Men inte alltid.

Jag försöker få pappa att sjunga barnvisor. Jag har en känsla av att han bara hittar på melodin för det låter inte likadant när mamma sjunger.

Citat

Kategori: Allmänt

- Månen är borta på himlen, mamma.
Mamma: - Var är den då?
- Hos sin mamma och pappa, tror jag.


Jag står och hjälper pappa att laga mat då jag utbrister:
- Jag älskar att jobba här!Jag har nyss haft magsjuka och mamma fick magsjuka hon också efter några dagar.
- Är du sjuk mamma?
- Ja det är jag.
- Har du varit hos doktorn?
- Nej..
- Ät lite kräm. Då blir du bra i magen förstår du.


- I morgon ska jag bli vuxen.
Pappa: Jaha. Vad ska du göra då?
- Leka.

Paketkalender

Kategori: Allmänt

I väntan på den riktiga tomten så har jag fått en paketkalender (samma som mamma hade när hon var liten). I den lämnar tomtenissarna ett paket till mig varje natt och varje morgon studsar jag upp ur sängen och ropar "pakeeeeet". Mamma och pappa verkar tycka att jag ska sova lite längre, men jag kan liksom inte hålla mig. Så i morse klev jag upp kl 05:00 och öppnade dagens paket...
Kalendern har hittills innehållit:
1. En tunnel till min järnväg
2. Badleksaker
3. Sångbok
4. Julgranspynt i form av pepparkakor
5. Järnvägsbro
6. Skellefteå AIK-tandborste
7. Badleksaker
8. Lok + timmervagn till järnvägen