Leos sida

Välkommen till min värld!

Risk för missförstånd...

Kategori: Allmänt

Jag pratar ju en hel del men kan inte riktigt uttala alla ord rätt. Ett av dessa ord är "snurra". R är väldigt svårt att säga, fråga alla från asien. Och jag är ju nästan från asien så det är kanske inte så konstigt. Och när jag då försöker säga "snurra" så blir det "nulla". Mamma och pappa fnissar alltid när jag säger det och hoppas att ingen tror att jag säger nåt annat. Fattar inte vad det skulle kunna vara...

Måndag hela veckan

Kategori: Allmänt

Det vill vi ha! För på måndagar anordnas "Middagspaus" i Kåge församlingshem. Föräldrar och barn äter middag tillsammans och sen får barnen leka och busa så mycket de bara orkar. Maten är supergod och jättebillig. 20 kr för vuxna och 10 kr för barn och blir det mat över får mammorna och papporna ta matlåda med sig hem! Tror att mamma och pappa tycker det är ganska skönt att slippa laga mat för en gång skull. För min del har jag inte riktigt ro att äta alla gånger eftersom jag vill leka men igår var det ugnspannkaka  (och det är ju en favorit) så åt jag faktiskt en hel bit.

Aj då...

Kategori: Allmänt

Nu kom mamma på mig. Igen. Tidigare idag hittade jag några brödskivor som jag började mumsa på men mamma har nåt slags sjätte sinne och vet när jag gör nåt bus.

My homeboy Squirr-L

Kategori: Allmänt

När mamma gick lärarutbildningen hade hon bland annat en lärare vid namn Anders Bek, mycket välkänd på Umeå universitet av många anledningar. Han hade tydligen mycket tid över mellan lektionerna och gjorde 70(!) olika varianter av "Ekorrn satt i granen". Här är några exempel. Tror jag föredrar originalet faktiskt.

Snoop Doggy Dogg
Yo, check dis out
Goan tell ya 'bout my homeboy Squirr-L
Know what I'm sayin'? Just sittin' there chillin' out with his stash
Kids bustin' in with a mighty crash
Squirr-L my man, Ooo whatcha gonna do?
Broke yo' legs and broke yo' tail too
Yo check dis out, dis is fo' sho'
There ain't gonna be no Squirr-L no mo'.

Norrland
N'Lillekorre satt oppa storgammgran å sku skala nå småkottar. När n'Lillekorre hörde småongana fick'n sä brått att'n hoppa oppa långtallgren å hä bar sä int' bätter än att'n stött i lellskank'n å långhårschvans'n nå så guu fördömdat. Å när'n kika närmre såg'n ju att jo, no' hade den gått av. Huvva!

Frågor
 • Vilken ekorre? Finns det fler?
 • Vilken gran? Fick han sitta där?
 • Så han hann aldrig skala några kottar?
 • Vad sa barnen? Vad gjorde de där, inne i skogen?
 • Eller stod granen inte i skogen?
 • Varför stack han? Var barnen hans fiender? Eller kom han på att han glömt något? I så fall - vad?
 • Och hade det något med barnen att göra? Hade han tagit deras gran?
 • Var det deras tur att sitta i granen? Eller var det deras kottar?
 • Tog han med sig kottarna?
 • Och vad stötte han benet mot? Grenen han satt på? Hurdå, han hoppade väl inte upp och sedan ner på grenen igen?
 • Och det där med "lilla ben" - vad menas, de små frambenen eller de betydligt grövre bakbenen?
 • Hur kan han stöta i frambenet när han hoppar iväg? Han hoppade väl ändå inte baklänges?
 • Och svansen - den är väl så mjuk och böjlig att han knappast "stöter i" med den, va?
 • Och en sak till, Alice: Hur kunde han hoppa från tallegren när han satt i GRANEN?!?
Ungt
Å Ekorrn ba' satt där liksom, och ba' Öööh! Skala kottar! typ, och så småungarna då, ba' Ööööh! liksom, å han ba' tjoff! liksom, ba' iväg på en gren eller nå't, och se'n ba' däänngg!! Benet ba' rakt på grenen typ, och hela jävla svansen, samma grej, ba' tjong! typ.

Hatiskt
Gnagarjäveln pöste i barrklumpen, kladdade på kotthelveten
Tjuvlyssnade på ungjävlarna, då tokflängde han iväg åt helvete
Stövlade bort till nästa barrjävel, klantade till det med skanken
och den där jävla drasuten till hårigt arselspröt.

Svensk turist i England berättar
Dö ekorre sätt on dö gränn-grejn änd skejld samm kotts. Denn hi hörd dö tjildren änd denn hi wåss inn ö bigg harri you nåu. Denn hi hoppt fråmm wått wi inn sviden kål tallegren änd hitt hiss legg änd hiss long håry swäns.

Djurliv

Kategori: Allmänt

nibel = snigel
tant = elefant
laffe = giraff
goda = groda
apa
tige = tiger
katt
kossa
hunn = hund
pippi = fågel
akkegoja = papegoja
igekotte = igelkotte
häst
pigapiga = nyckelpiga
pisk = fisk
gise = grisen
olm = orm
uggla
padda = sköldpadda

Försenat grattis...

Kategori: Allmänt

...vill vi säga till min kusin Jonas som fyllde 19 år i torsdags. Vilken god mat vi fick och hoppas att du får användning för dina presenter. Ser fram emot att få komma och äta popcorn och godis hos dig :)
Jag och kusin Rasmus busade som vanligt :)

Alla Hjärtans dag!

Kategori: Allmänt

Idag ska man tydligen tycka om varandra extra mycket! Har inte märkt nån nämnvärd skillnad. Mamma och pappa pussar på mig lika ofta som tidigare. Jag fick däremot åka till Leos Lekland vilket var en rolig överraskning!  Och en liten promenad i solen har vi också hunnit med. Mamma och pappa har annars ägnat helgen åt att tapetsera och måste säga att det ser riktigt bra ut. Fina ljusa tapeter som jag kan rita på sen...Just Nu!

Kategori: Allmänt

Sång: Tänk om jag hade en liten liten apa. Ompa Ompa fallerallera
Sysselsättning: Springa, klättra, trycka, kasta
Mat: Gröt eller pannkaka
Leksak: Tomas Tåget, pussel
Bok: ABC-boken
Uttryck: Komma
Lärdom: Zorros svans är ingen leksak
Bäst: Snutte och tutte (är förkyld och lite grinig och bara MÅSTE få ha dessa två just nu)
Sämst: Snor och hosta

Mamma smälter

Kategori: Allmänt

I morse när mamma skulle åka till jobbet (jag är hemma med pappa) så hade hon en fin klänning på sig. Då går jag fram till henne, petar lite på klänningen och utbrister: suusig! (tjusig). Mamma blev lite blöt i ögat och pussade mig massor. Vet inte riktigt varför...

Grattis HANNAH!

Kategori: Allmänt

Idag fyller en annan av mina kusiner år, nämligen Hannah! Vi ska snart dit för att äta tårta och busa! Grattiskramar från mig! Ses snart!

GRATTIS JAKOB!

Kategori: Allmänt

Hoppas att du har haft en bra födelsedag och att du fått många fina presenter. Tårta gissar jag att du ätit och kanske blir det även ett kalas? Grattis grattis kusin Jakob! Stora kramar från mig! Mamma och pappa hälsar också.


Tapeter

Kategori: Pyssel/Inredning

Nu när mitt rum är färdigt (enligt mig alltså. Enligt mamma blir rum aldrig färdiga...) så börjar nästa projekt, nämligen kontoret/gästrummet. Planen är att göra en fondvägg av tapeten på bilden. Den har egentligen lodräta linjer men vi tapetserar den liggande så att ränderna blir horisontella istället. Den gör sig inte riktigt rättvisa på bilden men är väldigt fin med guld och olika bruna toner.

Tapeten heter B-lounge och kommer från Midbec.


Så här är det tänkt att det ska bli i slutändan. Fondväggen ska alltså gå ut över de andra väggarna en bit. Det är de bruna strecken uppe vid "skrivbordet". En bäddsoffa ska in också. Den grå rektangeln längst ner till höger är garderober.

Usch

Kategori: Allmänt

Nu är det dags för alla vintersjukdomar. Kusin Rasmus och hans familj har/har haft magsjuka och jag är jätteförkyld. Pappa var hemma med mig igår och mamma idag. Och nu känner sig mamma lite krasslig så vi får väl se om hela familjen ligger däckade snart.