Leos sida

Välkommen till min värld!

Storhetsvansinne?

Kategori: Allmänt

Mamma säger att jag kommer att bli nån sån där livscoach när jag blir stor eftersom jag är så bra på att bekräfta mig själv (affirmation kallas det visst). Så fort jag ser en spegel så utbrister jag: Jag snygg, Leo snygg.

Är även duktig på att bekräfta andra. Häromdagen när mamma tog på sig sina solglasögon log jag och sa: Mamma snygg!

Har dock missuppfattat en sak. Jag har lärt mig att säga förlåt om jag är dum mot någon men säger även förlåt om jag gör illa mig...

Midsommarhelgen

Kategori: Allmänt

I fredags var det något som kallas midsommarafton. Det firades med att Maria och Markus från Umeå kom och hälsade på. Helgen gick i fiskens tecken och vi provade fiskelyckan i Kågeälven. Pappa fick några små öringar som jag fick titta och känna på men som han släppte iväg men annars var det ganska dött. Även jag provade fiska. Med en pinne och ett drag utan krokar. Fick inte heller nåt. Vi besökte även Fällfors laxcenter där vi fick se stora laxar som hoppade i laxtrappan. Det var jättespännande!


Jag och Maria på väg till älven för att fiska.


Har hittat en ny hobby som pappa inte gillar: sprida maskrosfrön.

Fiske i Kågeälven. Markus i bakgrunden.


På laxobservatoriet i Fällfors. Såg flera stora laxar simma förbi.

Middag i skogen

Kategori: Allmänt

Eftersom det var skönt väder idag så gick vi upp till grillplatsen som finns i skogen bredvid oss. Där gjorde vi foliepaket med korv, potatis, äpple morötter och lök. Jättemumsigt var det. Men jag hade inte riktigt tid att sitta och äta. Ville hellre smutsa ner mig så mycket som möjligt och var således alldeles svart i ansiktet, på kläderna och på händerna när vi kom hem. Så det blev direkt in i duschen med pappa.

Nya uttryck och finurligheter

Kategori: Allmänt

Såg du?
Gör du, mamma/pappa?
Hela dan (används i samband med något som ska göras. Ex: Leo bada hela dan)
Faktiskt!
Vet du...
Va dä då? = Vad är det där då?
Gå 'nte : sägs när jag inte vill göra något eller när det inte går som jag vill.

Sjunger Manboy (och det är inte mamma eller pappa som lärt mig): mambå mambå jokilocki mambå
Mamma försöker förgäves få med det på film men vägrar alltid sjunga så fort kameran kommer fram.

Jag räknar men hoppar ALLTID över tre.

Längesen...

Kategori: Allmänt

Förlåt. Har varit lite dålig på uppdatera här men nu kommer litegrann i alla fall. Förra helgen så firade vi min kusin Jonas som tagit studenten från Burträsk Naturbruksgymnasium. Bra jobbat tyckte vi och gav honom en klocka och ett collage med bilder från när han var bebis.

Vi hade även tänkt fira min morbror Jens som i höstas blev uppvaktad med en trikeflygning. Men eftersom det är lite trevligare att flyga när det är varmt och skönt så väntade vi med flygningen tills nu eftersom även Jonas skulle få flyga. Men vad händer? Jo Jens går och sliter av hälsenan dagen före och kunde alltså inte gå. Vad säger man? Typiskt! Så ingen flygning blev det eftersom Jonas gärna ville ha sällskap. Mamma erbjöd sig genast men det dög tydligen inte...

För ett år sedan

Kategori: Allmänt

Då såg jag ut så här och vädret var tydligen rätt så mycket varmare för inte har jag då än så länge kunnat sitta ute utan tröja. Men vi håller tummarna att värmen kommer lagom till mammas och pappas semester.

En härlig dag

Kategori: Allmänt

Idag har det varit rätt så bra väder (till skillnad från igår) och då passar vi förstås på att vara ute. Vi gick ned till älven där fiskarna bor men på vägen dit stannade vi på en äng med "massgrodor". Jag plockade några och tog med mig för de hade ju så fin färg. Pappa verkade inte hålla med mig om att det var så fina. Nere vid älven spanade vi efter fiskar men såg tyvärr inga. Men jag noterade att: "Mycke vatten. Strömt. Ganska kallt. Fiskana bo dä"