Leos sida

Välkommen till min värld!

Avväpnande

Kategori: Allmänt

Mamma: Leo, nu får du sluta med det där.
Jag: Lugna ner dig nu, mamma.

Min vecka

Kategori: Allmänt

Så här ser mina veckor ut (oftast i alla fall)

Måndag: Pappa är hemma med oss så då brukar vi hitta på nåt skoj!
Tisdag: Hos dagmamman 9-14.
Onsdag: Hos dagmamman 9-14
Torsdag: Ibland är jag hos mormor och morfar. Senaste veckorna har jag och mamma varit på Öppna förskolan på Morö Backe.
Fredag: Hos dagmamman 9-14

När jag kommer hem från dagmamman så har jag och mamma hittat på diverse saker. Vi har varit och hälsat på hästarna på ridhuset i Ersmark, bjudit över granntjejen Nova och hennes mamma på fika, Leos lekland, varit ute på gården eller gått en promenad (med mig på trehjuling).

Sötnos

Kategori: Allmänt

Det tycker i alla fall mamma och pappa att jag är för jag säger allt som oftast att jag älskar dem, gärna tillsammans med en kram. Här om dagen så låg mamma och vilade på soffan.

-Mamma, vad är det?
-Inget. Jag vilar lite.
-Ingen fara, jag tar hand om dig mamma.
Och så strök jag henne på kinden. Av någon anledning så blev mamma alldeles blank i ögonen...

Påsk!

Kategori: Utflykter

Påskhelgen har bjudit på makalöst vackert väder och vi har passat på att vårstäda på gården. Jag har hjälpt till med både lövräfsning och vedklyvning. Har kört min skottkärra som en vettvilling runt gården. Kissade även ute i det fria för första gången för "så gör pappa".

På långfredagen åkte vi till Granbergsträsk där pappas släkt samlas varje år till påsk. Där fick jag träffa många av mina tremeningar och vi busade allt vad vi orkade. Hittade även ett fint dike där jag geggade ner mig ordentligt. Alltså, en helt underbar påsk! Och den avslutades på bästa tänkbara sätt med att jag fick handla från glassbilen!


Pappa och jag klyver ved.


Jag och Philip bär "stockar".


Med varierande framgång.


Då är det skönt med en sagostund. Pappas kusin Linnéa läser för oss.


Mangoglass är gott!

Dop av lillasyster

Kategori: Allmänt

Igår döptes min lillasyster till Karin Tova Margareta. Jag hade fått i uppdrag att ringa i kyrkklockorna och att torka Tova på huvudet. Utförde mina uppdrag med bravur och visade i vanlig ordning hur charmig jag är då jag pussade Tova efter torkningen. Mer bilder finns på Tovas sida.

Stor kille

Kategori: Framsteg

Idag bevisade jag än en gång att jag är en stor kille. Mamma och pappa här länge pratat med mig om att sluta med tutte och att när jag bestämmer mig för att sluta så får jag välja en leksak på Barnens hus. Men jag har aldrig riktigt tyckt att det har varit läge. Men idag så sa jag helt spontant att jag ville åka och handla en leksak och betala med min tutte.

Sagt och gjort så åkte vi iväg och av alla saker som finns på Barnens hus så valde jag ett lok till min järnväg (jag har ju bara en si sådär 10-12 lok redan). Jag fick även en liten mjukisdocka av den snälla tanten i kassan eftersom hon tyckte jag var så duktig som lämnade min tutte. Den dockan valde jag däremot att ge till Tova.

Ikväll när jag skulle gå och lägga mig blev det dock lite jobbigt för jag ville så gärna ha min tutte. Skrek utöver mig... Men när jag istället fick ha mina lok i sängen så gick det bra. Tur att jag fortfarande har min snutte.

Hörseltest

Kategori: BVC

Igår fick jag göra ett hörseltest eftersom mamma har misstänkt att jag hör lite dåligt. Ett bra tag nu så har jag sagt "va?" väldigt ofta och även missförstått saker jag hört. Det visade sig att jag hör sämre på vänster öra men förhoppningsvis så beror det på lite vätska som finns bakom trumhinnan. Har fått medicin som mamma och pappa ska droppa i örat i en vecka och sen ska vi göra ett nytt test om en månad.

Post

Kategori: Allmänt

När det kommer post så vill jag gärna öppna alla brev och paket. Men först brukar jag läsa på kuverten och det står alltid: "Världens grattis Leo!" Och sen när jag hjälper mamma eller pappa att öppna så utbrister jag: "Vilken överraskning!"

På stan

Kategori: Allmänt

I lördags var vi på stan och pappa (kors i taket) skulle köpa kläder. Tyckte han kunde behöva lite smakråd...

Insikt

Kategori: Allmänt

Leo: - Tova har ingen snopp. När hon blir stor får hon en snopp.
Mamma: -Men jag har ju inte heller nån snopp.
Leo: - Men när du blir stor får du också en snopp.