Leos sida

Välkommen till min värld!

Sen senast

Kategori: Allmänt

Mamma och Tova åkte i lördags till Louise, en arbetskompis till mamma, för att fika. Samma eftermiddag kom morbror Jens med hela familjen och uppvaktade både mig och Tova. Vi har även haft besök av mormor, morfar och moster Martina tidigare i veckan. Och farmor och farfar har varit här över dagen till min stora glädje. Älskar att skjutsa farmor i rullstolen. Frågade även om Hubert (trapphissen) var hemma i Vännäsby.

Tova, mamma och pappa gjorde en utflykt till Piteå igår där mamma provade brudklänningen och pappa sina kläder till bröllopet medan jag var hos mormor och morfar. Det har varit svinkallt ute senaste veckorna så jag börjar vara något frustrerad av att inte få springa av mig all energi som jag har inom mig. Detta har lett till otaliga utbrott och gråtattacker. Kan kanske även bero på att jag fått lite konkurrens...

Skäms...

Kategori: Allmänt

Mitt i all väntan på bebisen så glömde jag gratulera min kusin Hannah som fyllde år den 6 februari. Förlåt. Men vi kom ju och uppvaktade dig i alla fall :)

Hej!

Kategori: Allmänt

Tänkte att jag skulle presentera mig själv och lånar därför brorsans blogg för ändamålet.

Jag heter Tova (i alla fall säger mamma och pappa det. Brorsan kallar mig Moa ibland så jag blir lite förvirrad...)
Jag föddes söndagen den 13 februari kl 06.33 på Skellefteå lasarett efter ungefär två timmar av förlossningsarbete. Hon som hjälpte mig till världen heter Ingrid Olofsson och hon var jättesnäll. Jag vägde 3205g och var 50 cm lång.

Mitt första besök på BB var förstås storebror i sällskap av mormor och morfar under måndagen. Vi kom hem tisdag eftermiddag och i huset väntade storebror, mormor och morfar med middag, tända ljus och blommor. Mysigt var ordet!

Just nu trivs jag med tillvaron och äter rätt ofta. Tycker om att bli ompysslad av storebror som mer än gärna håller i mig. Huvudsysslorna är att äta, bajsa och sova. Jag sover även som en stock under natten. Fyra nätter i rad har jag sovit i sex timmar vilket gör att mamma och pappa är jättepigga på dagarna vilket är jättebra!

Idag fick jag mitt första bad och jag njöt verkligen av det varma vattnet. Mamma berättade att storebror skrek i högan sky under sitt första bad men att det berodde på att vattnet förmodligen var för kallt. Mamma och pappa var så rädd att han skulle bränna sig... Men nu är de ju mer vana.

Hur som helst, jag kommer förmodligen att göra några inlägg här på brorsans blogg lite då och då. Men nu vet ni lite mer om mig!
Kram!
/Tova

Lite bilder

Kategori: Allmänt

Äntligen!

Kategori: Stora händelser

Nu är hon äntligen här min lillasyster! Det hela började natten mot lördag då mamma hade ont i magen. Jag somnade som vanligt men när jag vaknade på morgonen så var mamma och pappa borta och mormor och morfar hos oss vilket var lite underligt. Mormor berättade att jag blivit storebror men jag förstod nog inte riktigt förrän jag fick se henne och hålla henne. Jag pussade henne, strök henne och myste så mycket som möjligt! Hon är i alla fall finast i världen och jag vill hela tiden vara runt henne och titta på henne. Men så vidare lekkompis är hon dock inte...

Väntar...

Kategori: Allmänt

...fortfarande på bebisen. Frågar varenda morgon om bebisen har sovit i vaggan som står inne hos mamma och pappa. Så nog längtar jag. Mamma har varit hemma och vilat i snart tre veckor medan jag är hos dagmamman och tydligen har hon varit ledig lite för länge för hon vet inte vilken dag det är.

Hon har också tittat i de papper som hon fick med sig från Mödravårdscentralen då hon väntade mig och tydligen så väger hon exakt lika mycket då som nu och har samma mått på magen. Men medan jag var en stillsam liten bebis i magen så är denna krabat desto livligare. Hela magen blir alldeles sned och buktar ut så att det nästan är lite otäckt... Kanske jag får en liten apa till syskon?

Grattis i efterskott!

Kategori: Allmänt

Min kusin Jakob fyllde 12 år i torsdags! Stora grattiskramar från oss!

Omtänksam

Kategori: Allmänt

Mamma haltar lite så jag säger:
- Vad är det mamma?
- Jag har ont i ryggen.
- Vänta här mamma. (Springer och hämtar bäckenbältet som mamma har och hjälper henne att sätta på det)
- Blev det bättre nu mamma?