Leos sida

Välkommen till min värld!

Framsteg

Kategori: Framsteg

Igår ritade jag denna gubbe och mamma blev alldeles till sig. Tydligen kallas det huvudfoting och är ett stort steg i min utveckling.

Uttryck

Kategori: Allmänt

"Ja må ho leva, ja må ho leva...hubra hubra hubra hubraaaaa!"

Jag får inte ha nappen och säger nedslaget: "Livet är slut"

Jag doppar smörgåsen i mjölken och mamma tittar lite strängt på mig. Så jag säger: "Jag är en pillerjocke!"

"Jag vill ha läppar" = Jag vill ha lypsyl

Sprutar på egen hand hårspray i håret och kommer med nedböjt huvud och frågar: "Är jag snygg nu?"

Ett år sedan

Kategori: Allmänt

Då såg det ut så här utanför huset.


Födelsedagen

Kategori: Högtidsdagar


Blev väckt med sång och fika på säng. Jag var lite trött...men det är inte varje dag som mamma och pappa är vaken före mig så bara det var ju fantastiskt.


Sen blev det kalas med tågtårta. Mums!


Och fiskdamm!

En toppendag helt enkelt!

Dan före dan

Kategori: Allmänt

Jag fyllde som sagt år igår men firandet började dagen före. Här är några bilder. Kolla vilken cool tårta! När jag såg den utbrast jag: Tomas! och stoppade fingret rakt ner i tårtan. Jag fick även vara med i Norran.


Tre år!

Kategori: Allmänt

Idag fyller jag tre år! Tänk vad gammal jag är! Jag har blivit firad två dagar i rad nu för igår var farmor, farfar och morfar här. Av farmor och farfar fick jag: En sandlåda med lock, pengar till min fond, sandlådeleksaker och ett spel. Av mormor och morfar fick jag två broar till min Brio-järnväg och en tröja som mormor stickat. Tack så mycket!

Idag hade jag kalas. Tyvärr så var både Nellie och Alma sjuka så det blev kusin Rasmus samt Ella och Lea (och Olivia som är två veckor yngre än Tova) som kom och uppvaktade mig tillsammans med sina föräldrar. Av Rasmus fick jag en motocrosscykel och av Ella och Lea ett memory. Av mamma och pappa fick jag ännu mer grejer till min Tomas tåget-järnväg och jag är så tacksam för allt jag får. Säger hela tiden "Vad snällt" och "tack för julklapparna" :)

Eftersom mamma fyller år i morgon blev även hon uppvaktad och av mig, Tova och pappa fick hon pengar till att köpa ett kameraobjektiv som hon har pratat om länge (eller nåt annat hon vill lägga pengarna på). Av mormor och morfar fick hon presentkort på Aqua Spa och av farmor och farfar fick hon pengar.

Bilder från helgen kommer senare och då får ni se vilken superhäftig tårta jag fick. Både jag och Rasmus utbrast "wow" när den gjorde entré.

Teknisk

Kategori: Allmänt

I morse vaknade mamma och pappa av att jag själv hade satt på teven, startat DVD:n, lagt i en skiva och slagit igång den. Pappa har visat mig en gång hur man gör och jag har gjort det flera gånger själv efter det men aldrig på morgonen då jag istället slitit upp pappa vid fem-snåret för att se Thomas Tåget. Pappa har varit lagom road. Så i morse fick mamma och pappa sovmorgon. Men de ska inte räkna med att det ska hända nån mer gång.

Kom ihåg!

Kategori: Allmänt

Feber

Kategori: Allmänt

Nu är jag inne på sjätte dagen med hög feber så idag följer jag med syrran när hon ska till BVC så får de kolla upp mig också för så här kan man ju inte ha det.

Vännäsby

Kategori: Utflykter

I fredags bar det av till farmor och farfar i Vännäsby efter att jag varit hos tandläkaren. På lördagen åkte pappa iväg för att köra skoter i det fina vädret tillsammans med några kompisar. Jag fick spendera dagen tillsammans med farmor och farfar och vi hade det jättemysigt med korvgrillning och pulkåkning. Mamma och Tova for på stan (ovanligt...) och besökte sedan familjen Burman/Eriksson (tyvärr inga bilder tagna). Och som alltid så åker jag upp och ner i farmors trapphiss även kallad Hubert. På söndagen vaknade jag och var lite varm men vi gjorde ändå ett snabbt besök hos Maria och Markus (kompisar till mamma och pappa). Väl där blev jag supervarm och vi bestämde oss då för att utesluta det planerade besöket hos familjen Burman/Eriksson som gärna hade velat träffa både mig och pappa. Det får bli en annan gång helt enkelt.
 

Treårs-kontroll

Kategori: Allmänt

I fredags besökte jag tandläkaren för andra gången sedan jag föddes och jag var superduktig på att gapa så att hon fick räkna alla mina tänder. Jag har 19 stycken vilket betyder att jag inte har fått den sista men den dyker säkert upp snart.

Tovas blogg

Kategori: Allmänt

Tova fyller en månad i dag så vad passar bättre än att hon får sin egen blogg! Varsågoda att besöka hennes sida här! Den nya adressen är: www.tovasfina.blogg.se
Men jag hoppas att ni fortsätter att titta in även på min sida!

Lika?

Kategori: Allmänt

Nja jag vet inte jag. Vad tycker ni?


Storebror

Kategori: Allmänt

Det är väldigt bra på många sätt att bli storebror. Man får till exempel en hel del presenter. Jag har fått bland annat:
En radiostyrd bil (av mamma och pappa), böcker (av farmor och farfar), cool mössa (av Matilda och Sara) och en bok som man kan klistra in klistermärken i (av Peter och Mia).

Tova har också fått en massa presenter förstås. Av mig fick hon en speldosa. Av mormor, morfar, farmor och farfar fick hon en massa kläder. Av mammas kompisar Sara och Matilda fick hon nedanstående coola mössa och klänning från Made by Mamma Mia. Den större mössan är min med ett väldigt passande mönster!
Tova har även blivit uppvaktad av pappas kusin Erika, Peter och Mia och Jens och Laila med familjer.

  

Matvrak

Kategori: Allmänt

Okej, jag gillar mat. Och? Jo tydligen så märks det för på 11 dagar har jag ökat 535g och vuxit 1 cm. Mamma tycker att hon ammar konstant men ärligt talat så är det inte så ofta. Bara när jag är hungrig.
/Tova

Tova tre veckor idag!

Kategori: Allmänt

Långt mellan inläggen

Kategori: Allmänt

Men det beror på att tiden upptas av en viss fröken Tova. Hur som helst så kommer här en liten uppdatering. I fredags förra veckan åkte vi upp till Piteå för att bada på Äventyrsbadet. Jag och pappa badade medan Tova och mamma satt brevid och tittade på. Pappa blev nog lite less för jag ville åka samma rutschkana om och om igen. När vi sen skulle hem så hann mamma och pappa bli lite oroliga för helt plötsligt försvann jag från hotellreceptionen. Jag hade då följt efter en tjej (så klart) och spatserade omkring i en korridor lååångt bort.

Vi har även haft besök av Alma och hennes föräldrar Peter och Mia, som ska vara värdpar på mammas och pappas bröllop i sommar. De hade med sig paket både till mig och Tova! Jag fick en bok med klistermärken och Tova fick en klänning och tights. Jag tycker väldigt mycket om Alma och vid deras förra besök försökte jag visa det så mycket som möjligt.

Det har ju även varit första veckan efter pappas ledighet och jag är tillbaka hos dagmamma Lilian. Uttryckte min glädje att få vara ute och leka med de andra barnen efter att ha varit så smått isolerad på grund av den stränga kylan under de två veckorna som jag varit hemma. I torsdags var jag, Tova och mamma på öppna förskolan på Morö Backe tillsammas med min kusin Rasmus, mormor och moster. Det var hur kul som helst och jag ville inte gå därifrån. Men när jag gick så sa jag: "Ses en annan dag" och gjorde slängpussar till en helt okänd pappa och hans son.


Peter och Tova


Jag och Alma


Jag och Rasmus på Öppna förskolan

Syskonkärlek

Kategori: Allmänt