Leos sida

Välkommen till min värld!

Julpyssel

Kategori: Pyssel/Inredning

Tydligen så är det en tid just nu när man ska baka och hålla på. Mamma och jag gjorde ett pepparkakshus häromdagen. Eller vi fuskade lite och köpte färdiga delar som mamma limmade ihop. Men vi dekorerade tillsammans i alla fall. Mamma har även bakat saffransbullar som jag fick strö pärlsocker på. Jag var så stolt och gjorde ett jättebra jobb! Och goda blev de också. För jag har ju hört att om man är snäll den här tiden på året så kommer kanske tomten med paket, så då måste man ju smöra lite extra...

Ny hobby

Kategori: Allmänt

Jag har fått en ny leksak: mammas gamla analoga systemkamera. Kan tyckas vara en väldigt dyr och ömtålig leksak men ni vet ju alla ungefär hur modern en analog kamera med FILM är idag. Får man kanske en hundralapp om man säljer den, om den ens går att sälja... Men roligt har jag i alla fall när jag springer omkring och leker pressfotograf.

Pepparkaksgubbe

Kategori: Pyssel/Inredning

Idag har vi bakat pepparkakor. Det var jätteskoj! Jag hade ett eget bakbord och egen kavel och oj vad jag kavlade. Jag åt en del deg också. Men bara lite...

Farsdag

Kategori: Allmänt

Igår var det ju även pappas dag som började med att jag steg upp först av alla ca 05:30. Mamma försökte mysa med mig i sängen vilket fungerade i ungefär 10 minuter sen ville jag kliva upp. Vi hade förberett (eller okej, mamma då) en lite presentpåse till pappa med diverse "killgrejer" (ett fiskedrag och ett SAIK-klistermärke bland annat) och en mugg där det stod "Världens bästa pappa". Mamma hade även funderat på att köpa ett senilsnöre till glasögonen (som han ALLTID letar) men han fick nöja sig med en nyckel/mobilrem. Jag skrev även ett eget kort åt honom. Sen tände vi ett ljus och sjöng "ja må han leva" för fulla halsar. Pappa blev jätteglad och jag fick en massa pussar!

Puss på dig också, pappa. Älskar dig!

Jobb-igt

Kategori: Allmänt

Mamma: Vad jobbar pappa med?
Leo: På kraftverke.
Mamma: Men mamma då, var jobbar hon?
Tystnad.
Leo: När jag blir stor ska ja jobba med mamma å pappa.

Det jag menade var att när jag blir stor ska jag jobba med att få mamma och pappa att göra precis som jag säger. För det gör de inte nu...

Grattis mormor!

Kategori: Allmänt

Idag fyller min mormor år! Många år... Vi uppvaktade henne igår med paket (som jag förstås ville vara med och öppna) som innehöll en handgjord träburk från "Gubben" (han kallas så) i Vännäsby. Mormor tycker väldigt mycket om dessa burkar och tydligen så är det ett fint hantverk som kostar mycket pengar. Ja inte vet jag. Det var en burk. Mamma hade även knåpat ihop en "tidning" till mamma med lite bilder och annat från hennes liv (hon tackar Emma Hopkin för inspirationen!) Tror att mormor blev väldigt glad över den.


Logik

Kategori: Allmänt

Mamma: Är mamma och pappa gamla?
Leo: Jaaa.
Mamma: Men farmor då, är hon gammal?
Leo: Näää, hon är bara glad.
Mamma: Farfar då?
Leo: Näää för han har lite skägg.

Andra barnet...

Kategori: Allmänt

Förlossningen

Ett barn:

- Jag höll på att svimma i duschen. Det bästa är nog om jag kan åka rullstol till BB. Är det långt från förlossningen? Då rullar vi då. Skönt att dessa 22 timmar äntligen är över. Jag vill aldrig, aldrig komma tillbaka hit.

Två barn:

- Jaha, det var det. 35 minuter blankt, va? Ge mig honom är du snäll. Nej, vi kan gå till BB. Inga problem. Ja, jag hittar. Tack för i dag!

Säkerhet

Ett barn:

- Jag tappade en pärla på golvet och har letat i tre timmar nu. Men jag kan inte hitta den. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag har jätteångest!

Två barn:

- Vad tuggar du på lilla gubben? Får jag se. En bit plast, jaha. Är det gott, min älskling?

Foton

Ett barn:

- Hämta kameran! Hon gör det där konstiga ljudet där hon skrattar som en delfin!

Två barn:

- Är det så viktigt med bilder egentligen? Vi kommer väl ihåg hur han såg ut som bebis. Vi är väl inte senila heller.

Stresstålighet

Ett barn:

- Men herregud! Ska man inte kunna se en film ifred utan att hon ska vakna hela tiden? Det kan inte vara meningen att det ska vara såhär!

Två barn:

- Åker du och handlar medan jag ger dem lunch? Jag har inte hunnit skriva lista. Får sms:a den. Kan du slänga i en tvättmaskin innan du går? Vi har inga lakan kvar alls efter magsjukan. Vad sa du? Jag hör inte för allt skrik. Vill du något så skicka sms från affären.

Näskonster

Kategori: Allmänt

Jag har börjat med en ny grimas då jag inte tycker om nåt eller då jag funderar på något. Dagmamma Lilian skrattar halvt ihjäl sig och förstår inte hur jag gör. Pappa kan inte heller. Men mamma kan. Så det är väl våra Sri Lanka-gener som behövs.

Stjärna

Kategori: Allmänt

Jag vet inte om jag sagt det men jag är ju lite av en stjärna. Om ni går in här så kommer det så småningom fram en bild på mig! Sidan är en presentation av Kåges dagbarnvårdare (som för övrigt hade ett suveränt föräldramöte för mamma och pappa igår). Kåge har tydligen flest dagbarnvårdare i hela kommunen. Inte dåligt!