Leos sida

Välkommen till min värld!

Gymnastiska övningar

Kategori: Utflykter

Jag och mamma var på något som kallas "Mammababy-gymnastik" idag. Förstod inte riktigt vad det var men en massa mammor skuttade omkring, låg på golvet, lyfte saker och höll på. Det såg väldigt jobbigt ut. Jag och de andra bebisarna chillade på härliga mjuka mattor. Vi undrade nog alla varför våra mammor pustade och svettades när man kan ligga på golvet och ha det skönt.

Senare på kvällen åkte vi till pappas kusin Kenneth för att se hockey. Jag var mer fascinerad av undersidan på hans bord och rullade därför omkring på golvet. Det är förresten mitt nya sätt att ta mig fram; att rulla. Har kommit på en annan grej också; om man blåser och har en massa spott i munnen så blir det ett roligt ljud. Och väldigt blött.


Varför se på hockey när man kan titta på...ja vad det nu är för nåt.

Fräckt!

Kategori: Shopping

Det blev inga leksaker till mig för pengarna som mamma och pappa tjänade på loppisen. Fräckt va?! Eftersom mamma varit grymt irriterad på sin gamla mobiltelefon så köpte hon en ny, så det blev en leksak till henne istället! Men eftersom jag tycker att decilitermått och burklock är lika roligt som leksaker så gör det mig inte så mycket!

Loppis

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit på en tillställning som jag aldrig varit på förut. En massa människor som sålde massa grejer som redan var använda. Konstigt... Och andra människor köpte de gamla grejerna, med glädje! Mamma och pappa hade rensat i förråden och samlat ihop en hel del grejer som de sålde. På tre timmar fick de faktiskt ihop en del pengar. Inget man blir rik på men ändå. Det kan nog räcka till några roliga leksaker till mig!

En tillbakablick

Kategori: AllmäntGammal och grå

Kategori: Högtidsdagar

Nä jag är kanske inte gråhårig än men jag är då definitivt gammal! Tänk att idag är det sex månader sedan som jag kom till världen! Sex månader sedan som jag lämnade mammas sköna mage! Mamma och pappa säger att det har gått så fort men jag vet inte... Jag tar en dag i taget och lever den fullt ut! Tycker det är särskilt roligt att rejsa runt i gåstolen! Mamma försöker ta kort på mig men jag är för snabb, därav det suddiga resultatet...

Haha ta mig om du kan!

Moster på besök

Kategori: Besök

Idag fick vi en glad överraskning då moster och kusin Jesper kom och hälsade på! Blev jätteglad av att se henne och hon fick flera blöta pussar av mig så att hon förstod det! Hon gav mig även gröt med blåbär. Då ser man ut såhär efteråt:

 
Senare på kvällen försvann mamma och pappa en stund för att äta på restaurang medan moster var hemma med mig. De kom hem lagom till att byta bajsblöja på mig så att moster slapp. Bra va?!

Listigt

Kategori: Allmänt

Mamma har en massa saker hon vill göra i livet. Exempelvis:

 • Flyga luftballong
 • Hoppa fallskärm
 • Segla på Nilen
 • Simma med delfiner
 • Dyka i Maldiverna
 • Dyka vid Stora Barriärrevet
 • Köpa hus
 • Uppfostra en fin och snäll pojke (jag alltså)
 • Leka med mig
 • Pussa pappa och mig
  mm mm

Min lista ser lite annorlunda ut:

 • Lära mig att gå
 • Börja prata
 • Gå i bus-skola hos kusin Rasmus
 • Äta riktig mat
 • Sluta använda blöjor
 • Få ett eget rum
 • Pussa mamma och pappa
 • mm mm

Vi får väl se hur vi kan kombinera ihop dessa listor. Det ska nog gå bra så länge hon tar mig med på alla sina äventyr! Pappa å andra sidan har en helt annan lista:

 • Se Skellefteå AIK:s alla matcher (live eller på TV spelar ingen roll)
 • Meka med alla motorer som finns
 • Köra motocross tills han blir typ 70 år
 • Köpa ett hus med världens största garage
 • Köpa, meka och köra gamla skotrar
 • Leka med mig
 • Busa med Zorro
 • Pussa mamma och mig

Pappas lista passar mig kanske lite bättre. Men en combo av mamma och pappa är ju alltid bäst!
 

Hos doktorn

Kategori: Allmänt

Idag var det mammas tur att besöka farbror doktorn. Fast farbror doktorn var en tant... Mamma har för många blodplättar i sitt blod (fråga mig inte vad det är men det låter inte gott) så hon har gått på regelbundna undersökningar sen länge. När mamma väntade mig så var värdena jättebra och det har tydligen fortsatt att vara bra! Tänk att jag kunde påverka henne så mycket att hon blev frisk! På vägen till lasarettet upptäckte jag att allt som varit grönt nu har blivit gult. Konstigt...Höstpromenad, gamla leksaker och ny pappa!

Kategori: Allmänt

Idag fick jag vara med pappa så att mamma kunde göra lite ärenden utan mig. Inte för att jag förstår varför jag skulle vara till nåt besvär. Men hur som helst så tog pappa med mig till ett område som heter Gammlia och där träffade vi farmor och farfar och pappas systers svärföräldrar! De hade kommit ända från Stockholm för att titta på mig! Näää kanske inte riktigt men de ville i alla fall hemskt gärna träffa mig! Fick en fin liten nalle av dem! Tack så mycket!

Mamma träffade mormor och morfar på stan och de hade med sig massa roliga saker till mig! Det var leksaker från när mamma var liten! Mormor och morfar hade även med sig mammas gamla barnböcker! Mamma var nog den som tyckte att det var roligast med alla nygamla grejer! Men jag gillade förstås också att leka med allt!

Senare på dagen så hände något konstigt. Jag fick en ny pappa. Åtminstone trodde jag det ett tag. För helt plötsligt så hade pappa inget hår. Han såg så konstig ut att jag var tvungen att titta ordentligt flera gånger. Och känna på honom att det verkligen var han. Och som tur var så var det min pappa! Tar nog ett tag att vänja sig vid den där frisyren. Mamma tyckte att han såg ut som en AIK-huligan. Vet inte vad det är men det är säkert nåt mysigt, för min pappa är den mysigaste pappan i hela världen!


 


Titta vad fina grejer! Och en liten apa också! Monchichi kallas de visst, enligt mamma!


Pappa är det verkligen du?

Brum brum

Kategori: Allmänt

Här utanför så håller de på att gräva en hel del. Vet inte riktigt vad som händer men det är grymt spännande med den där stora gula saken som låter. Mamma säger att jag är en typisk kille, vad hon nu menar med det. Igår gick vi ut och tittade på medan den gula saken som tydligen kallas traktor grävde. Jag andades nog inte på en hel minut...


Uppfostran

Kategori: Allmänt

Mamma har en liten bok som heter "Mor och barn - kort handledning för blivande mödrar och mödrar" som hennes mormor köpte 1937. Där står bland annat följande:

Uppfostran kan knappast börja för tidigt. Redan små späda barn böra vänjas vid regelbundenhet och ordning. Tag ej upp spädbarnet vid minsta skrik. De små bliva förvånande lätt vanemänniskor, som kunna tillägna sig ovanor. Lyckligtvis kunna de i stället få goda vanor, om de uppfostras härtill. När barnen bliva litet större är den viktigaste uppfostringsregeln att lära dem lydnad.

Alltså, ska jag lyda mamma och pappa? Låter ju helt absurt. De har ju gjort precis som jag har velat hela tiden sen jag föddes. De kan väl fortsätta med det tycker jag.

PS

Kategori: Allmänt

Min hand sitter på mammas underarm....ni som undrar.

Spruta och tatuering

Kategori: Allmänt

Idag har varit en annorlunda dag. Vi åkte till BVC idag och jag fick träffa farbror doktorn igen. Han gjorde som förra gången; böjde och tryckte och höll på med mig. Den här gången tänkte jag ge honom en chans så jag uteslöt att kissa på honom som jag gjorde sist. Han var faktiskt ganska skojig! Jag vägde i alla fall 8405g och var 68 cm lång! Beror nog på all gröt som jag äter. Sen fick jag en sån där otäck spruta i benet. Var tvungen att skrika lite, tanten höll ju i mitt ben så jag kunde ju inte sparka och hålla igång som jag brukar. Doktorn tyckte i alla fall att jag var "spänstig" vad han nu menade med det.

Sen bar det av till ett annat ställe. Mamma och pappa och en till farbror la min hand i en konstig apparat som lyste och sen kom det ut ett papper med min hand på. Helskumt. Sen så ritade farbrorn av min hand på mammas hud. Han skrev också dit mitt namn. Som om mamma skulle glömma bort det... Men det blev i alla fall jättefint tycker jag! Vad tycker ni?


Sov du lilla...

Kategori: Allmänt

Eftersom mamma och pappa har visat mig att när det blir mörkt och kväll så ska man sova så har jag lyssnat på dem och gjort som de har sagt, förutom i början då jag ville äta på natten. Men nu har jag börjat känna att det är dags att visa mamma och pappa att jag faktiskt kan vara trevlig på nätterna också. Så nu vaknar jag lite då och då på nätterna. Har mamma och pappa otur så somnar jag om ganska snabbt så då missar de allt viktigt som jag har att säga. På morgonen brukar jag vakna vid 06.00 för att äta och har mamma riktigt tur så ligger jag vaken och pratar med henne i typ en timme. Tänk vad hon ska lära sig mycket av mig!

Uppdatering

Kategori: Utflykter

Oj, har visst inte skrivit på ett tag. Angående omslaget så var det så att tidningen "Vi föräldrar" ringde och tyckte att jag var så snygg så de bara MÅSTE få ha mig på ett omslag! Hihi skämt åsido så har mamma ett finger med i det hela och har gjort omslaget på Vi föräldrars hemsida. Ganska roligt faktiskt!

Igår åkte vi till Vännäsby för att hälsa på farmor och farfar. Mamma, farmor och en till tant gick på bio för att se "Mamma Mia" så jag, pappa och farfar hade killkväll. Vi pratade om verktyg och motorer och sånt som killar tydligen pratar om. Jag upptäckte dock att farmor och farfar har ett annat sorts tak än vi har hemma så jag var tvungen att studera det om och om igen. Sen när farfar och pappa skulle gå ut med mig i vagnen så upptäckte de att jag inte hade någon mössa med mig så jag fick låna en av farfar.

 
Vad sjutton har dom för tak?                 Yo man...don´t mess with me!                  

Omslagspojke

Kategori: AllmäntKonstiga typer

Kategori: Allmänt

Idag gick mamma och jag på en promenad. På vägen mötte vi några udda typer. De såg jättekonstiga ut. Först en liten grej som gick på fyra ben och såg jättestickig ut. Mamma sa att den kallas igelkott. Sen tre utomjordingar med konstiga kläder. Hmmm...Undrar om de väntar på högvatten eller nåt? Jaja det är väl bara att vänja sig vid att alla inte ser likadana ut!


Avtryck

Kategori: Allmänt

Det kan hända att du blir trött
för jag är så liten.
Jag sätter märken överallt
och gör dig ganska sliten.

Men varje dag blir jag större.
Ja en dag blir jag stor.
Och alla mina avtryck
blir svaga spår.

Här är mitt lilla avtryck.
Så du kan minnas och förstå
vad söta fötter jag hade då,
den gången de var små.

Bebisträff och husvisning

Kategori: Utflykter

Igår var en fullspäckad dag. Först gick vi på öppna förskolan tillsammans med Ingrid och Sara. Det var massor av bebisar där och jag överröstade nästan alla! Gillar som sagt att höras och visa alla vilka ljud jag kan göra! Sen åkte jag, mamma och pappa till Skellefteå för att titta på ett hus. Jag fick dock stanna hos mormor och morfar så att mamma och pappa fick titta i fred. Tror att de gillade vad de såg så vi får väl se vad som händer den här gången. Jag håller er uppdaterade!

Tuffing!

Kategori: Allmänt

Jag är typ skittuff! Idag blev jag vaccinerad mot TBC. Hur läskigt var det? Jättemassor enligt mamma. Enligt mig; inte så värst. Grinade ingenting utan flirtade mer med sköterskorna. Jag är bäst! Han på bilden är nästan lika tuff. Bara nästan.

Leo a k a...

Kategori: Allmänt

Under min tid här på jorden har jag fått många namn. Förutom Per Leo Napoleon alltså. Här är några:

 • Lillprinsen
 • Älsklingen
 • Snygging
 • Lillfisen (pappa är Storfisen)
 • Skrutt
 • Sötnos
 • Gullplutten
 • Sötproppen

Man kan ju undra varför man får ett namn men får heta så många andra...

Hihihi

Kategori: Allmänt

Jag hade lovat morfar att inte visa den här bilden men jag kan inte låta bli! För den visar precis hur det är att vara bebis när alla ska titta och gulla med en! Inte undra på att man skrattar!


Öppna förskolan

Kategori: Allmänt

Idag var vi på Öppna förskolan. Ingrid och hennes mamma Sara följde med oss dit och det var verkligen jättekul att träffa Ingrid igen. Det var ett tag sen nu och hon var lika söt som sist! Jag blev i alla fall väldigt fascinerad och ville känna lite på henne. Hon ville dock hellre pussa en rosa björn som plingade. Hmm...måste nog slå på storcharmen för att få henne på fall. Det fanns väldigt många roliga leksaker där och nu tycker jag att mamma och pappa får köpa lite nya hårda leksaker. Jag är faktiskt en stor kille nu och vill inte leka med mjuka nallebjörnar längre.Men Ingrid, pussa mig nån gång då!

Grillning vid älven

Kategori: Utflykter


Var tog mina fötter vägen?

Partyprinsen!

Kategori: Fest

Det kan jag utnämna mig själv till för nu har jag varit på många partyn! Idag var vi bjudna till Jonas och Maria och deras stuga utanför Umeå där de årligen ordnar kräftskiva. Vädret var fantastiskt fint så jag fick sova i vagnen ute medan mamma och pappa och de andra åt sånna där konstiga röda djur. Med på festen var även Lukas som blev lite rädd för mig när jag gjorde mina nya ljud... Jag kanske borde skrika lite tystare. Hur gör man det? Senare fick jag också träffa Hilda som är fyra dagar yngre än jag. Vi träffades i och för sig redan på BB men det minns jag inte så mycket av. Hon tyckte nog att jag var snygg för hon tappade talförmågan när hon såg mig ikväll...

  En skrämd Lukas...

 Med Umeälven i bakgrunden

 
Hilda

Uppvaktning

Kategori: Utflykter

Min kusin Rasmus har ju fyllt ett år så igår åkte vi till Järnäsklubb där han och hans pappa Jens var och hälsade på. Jag gav Rasmus en leksaksbil i trä. Han tyckte den var jätterolig och började genast köra med den på golvet. Han blev först lite blyg för mig, mamma och pappa men det släppte ganska snabbt. Eftersom Rasmus kan gå så har han inte så stor användning för sin gåstol och hoppgunga så jag fick låna dem! Snällt va! Och idag fick jag prova dem för första gången. Det var superspännande!  
                                                                     Här försöker han kittla mig på foten!

Konstaterat

Kategori: Mat

Ärtor är inte alls lika gott som gröt.

På gång!

Kategori: Allmänt

Det har ju hänt nåt stort nu sista veckan. Jag har börjat gå. Nästan i alla fall. Det är hur som helst jätteskoj att traska runt runt runt! Blir aldrig less! Mamma verkar inte tycka att det är lika skoj för hon får ont i ryggen. Men helt logiskt så borde pappa få mer ont i ryggen för han är typ tre meter lång.

Hårigt värre...

Kategori: Allmänt

Under mina fem månader har jag hunnit med att prova olika frisyrer. Här kommer några stilar som jag haft. Vilken är snyggast? Mamma och pappa tycker givetvis att jag alltid är snygg! Tur va!?


Badfrisyr nr.1. En kam, någon? Frilla a´la Nyfödd.  Vikar!
 Badfrisyr nr 2. Härligt vattenkammat!

Spa-vecka i Järnäsklubb

Kategori: Utflykter

Jag har ju inte berättat så mycket vad vi gjorde när vi var i Järnäsklubb förra veckan. Eftersom vädret inte var så där jättekul så blev det en del aktiviteter inomhus. Jag kom exempelvis på att det var superkul att skvätta ner hela badrummet då mormor badade mig i tvättstället. Mamma hade lite ont i nacken så hon blev ompysslad av både mormor och morfar. Mormor gjorde en ansiktsbehandling på henne och la bland annat en ansiktsmask på mamma. Vågar inte visa kortet på det, mamma såg så otäck ut... Sen så fick hon massage av morfar. Så vi har varit på en riktig spa-vecka i stugan! 

Mamma har förresten varit en sån där skogsmulle igen och plockat blåbär, hallon och kantareller. Hoppas man får smaka nåt av det någon gång!