Leos sida

Välkommen till min värld!

Nya kameran!

Kategori: Allmänt

Nu har mamma äntligen fått sin nya kamera och här kommer några bilder tagna med den. Jag är självklart favoritobjektet! Pappa ser ingen skillnad på de nya och gamla bilderna men tydligen så är han en amatör, enligt mamma. Vet inte vad det är men jag tycker i alla fall att de nya bilderna är jättefina. Alla bilder på  mig är i och för sig fina!


Ändring

Kategori: Allmänt

Har ändrat i önskelistan lite...kom på att jag kanske är lite för liten för gunghästar och sånt. Passar kanske bättre till ettårsdagen! Så nu önskar jag mig kläder istället. Fast egentligen är det mamma som vill att jag ska önska mig kläder...

Internationell!

Kategori: Allmänt

Nu har mamma varit i farten igen och gjort ett sånt där tidningsomslag. Den här gången med en utländsk tidning! Jag måste ju bli upptäckt snart, eller hur!?


Mitt lekland!

Kategori: Utflykter

Leo
Vi har varit på något väldigt spännande idag! Leos lekland!! Kan ni tänka er att jag har ett alldeles eget lekland! Där fick jag träffa mina kusiner Jakob och Sofia som kommit upp från Stockholm för att hälsa på. De var väldigt roliga och de tyckte att jag var så fin! Jag fick även en present: en grej med massa djur som låter när man trycker på dem! Skoj! Pappa fick den angenäma uppgiften att jaga mina kusiner runt hela leklandet och jag tror att han tyckte det var roligast av alla! Längtar tills jag är så stor att jag kan åka alla rutschkanor och hoppa i hoppborgarna!
 Här är min kusin Sofia!

Önskelista

Kategori: Allmänt

Tydligen så närmar sig någonting som kallas julafton och mamma och pappa har sagt att jag måste önska mig något av Jultomten. Vet inte vem det är men jag gör väl som de säger:


Böcker
Träleksaker typ Brio
Leksaker med hjul
Lära-gå-vagn
Kläder, gärna varma och sköna


Vet inte varför men mamma och pappa säger att jag inte ska önska mig saker som låter, men det är ju det som är skoj så gärna sånna grejer också!

Håll i er!

Kategori: Shopping

Nu har mamma köpt en ny kamera så ni kan ju förstå att det kommer att bli ännu fler bilder tagna nu! Den är inte levererad än men snart så...då smäller det!Nikon D60 + AF-S VR DX 18-55/3,5-5,6 G

Glömsk på äldre dar...

Kategori: Allmänt

Har ju glömt att gratulera min näst största kusin Jesper som fyllde år i fredags! Grattis och en stor blöt puss från mig! (Mamma och pappa hälsar givetvis också!)


Nio veckor gammal hos Jesper !

Äldre och klokare

Kategori: Högtidsdagar

Så har ännu en månad passerat i livet! 7 månader va, kan ni tänka er! Nya upptäckter har gjorts, bland annat dessa:

  • Storebror Zorro går på alla fyra. Det kanske jag också borde prova snart.
  • Något är på gång i nedre delen av min mun och min tunga söker sig dit hela tiden.
  • Om man kraxar och piper tillräckligt mycket blir man hes, som jag är nu.
  • Det som mamma och pappa håller i med järnhand kallas fjärrkontroll och jag vill ha en!
  • Mamma ger mig inte av sin mjölk längre men det gör inte så mycket för jag gillar gröt.
  • Mina badstunder gör att mamma och pappa får väldigt rena golv.
  • Att sitta är mycket roligare än att ligga.
  • Att försöka sätta sig själv från liggande ger väldigt starka nack- och magmuskler.
  • Att stå är dock ännu roligare!
  • Leka med mamma och pappa är typ roligast av allt!!!

Min bok!

Kategori: Allmänt

Mamma är ju lite pysslig av sig och nu har hon gjort en pekbok till mig! Kul va?! Där finns bilder av henne och pappa, storebror Zorro, mormor och morfar, farmor och farfar och en massa annat. Idag var vi på pappas jobb för att laminera den för tydligen så behövs det när jag ska läsa den. Vet inte riktigt varför men...


Tröttsamt

Kategori: Allmänt

Jag är ju som sagt förkyld och det gör att jag inte sover så bra på nätterna vilket leder till att varken mamma eller pappa kan sova. I morse hade de ett kurbad med mig. De körde duschen på högsta temperatur för att göra lite ånga och sen fick jag bada i badbaljan jättelänge tills jag var alldeles skrynklig. Sen torterade de mig än en gång med "snorsugen" som jag verkligen HATAR! Men jag tror faktiskt att det hjälpte. Jag blev i alla fall jättetrött och somnade direkt efter att jag fått min dagliga dos av gröt! Tror att de har en svag förhoppning att jag är botad och ska sova hela natten nu...

Tack!

Kategori: Allmänt

Mamma tackar så mycket för hjälpen med val av fotografier! Det blev till att börja med bild 3, 7 och 18. I morgon ska vi hämta dem och då ska hon också beställa fler! Tack också alla ni som är inne på min sida och ger era fina kommentarer! Det blir mycket roligare att skriva då!

I böckernas värld!

Kategori: Allmänt

Idag tog mamma med mig till biblioteket. Där fick jag träffa andra bebisar och en tant som läste sagor för oss. Vi sjöng och lekte och det var väldigt mysigt trots att jag är lite förkyld fortfarande. Vi fick fika också och när mamma höll på att skala en banan till mig passade jag på att riva ner hennes glas med juice. Jag menar, ställer hon det så där nära får hon faktiskt skylla sig själv... Som tur var hamnade allt på golvet och inte i mitt knä.

Här är några av mina favoritböcker:
     

Shopping!

Kategori: Shopping

Sen mamma och pappa fick mig så har jag fått ganska mycket grejer och kläder och sånt. Mamma och pappa har knappt handlat nåt åt sig själva. Men nu har mamma kommit i nåt slags shopping-il och jag måste säga att det är på tiden att hon handlar något nytt! Så detta är vad hon bland annat har köpt hittills. Det är några grejer till mig också...hon kan ju inte låta bli helt enkelt!


Textiltryck nedanför!
Övningskryper Grön   Lillprinsen   Ludwig - Lejon med valfritt namn
 
Den här boken köpte mamma på Tradera för 5:- . Den är från året hon föddes och hon läste den jättemycket när hon var liten.

Just nu!

Kategori: Allmänt

Att lyssna på:  Mamma och pappa när de sjunger Imse Vimse Spindel

Roligast:  Att bli kittlad på magen. Att pappa inte kan rörelserna till Imse vimse är också ganska skoj!

Favoritleksak:  Alla bitleksaker och saker som låter högt när man slår dem i bordet.

Godaste maten:  Förutom mammas mjölk är gröt fortfarande favoriten!

Bästa stunden på dagen:  På morgonen då mamma är lagom mosig i huvet.

Jobbigast:  Att vara snuvig.

Största utmaningen:  Få tag i den stora blomman på golvet utan att mamma ser.

Ljud:  dajdajdaj ejejejej dedede

Bedrift:  Sitta en kvart på golvet utan stöd!

Gillar inte:  Näsdroppar. Usch!

Mest intressant:  Storebror Zorro.

Favoritbok:  Alla med djur i.

Bilder från helgen!

Kategori: Allmänt

  
Tittut!                                                          Redan musikalisk!  

 
Hos moster Laila!                                   Kusin Rasmus skjutsar mig!  


Pappa, morbror Jens och hans svärfar på väg till hemmamatch.

Snörvel

Kategori: Allmänt

Usch! Jag har tydligen blivit förkyld säger mamma. Jag hostar och snorar och nyser om vartannat. Men jag är glad ändå! Just nu är vi i Skellefteå hos mormor och morfar. Det är jättemysigt! Eftersom jag är så snuvig så är det svårt att sova och det är ju som så: Sover inte jag, sover ingen!

Igår var vi och hälsade på kusin Rasmus och hans familj. Han har en välda fart vad han än gör och jag ser fram emot den dagen jag kan ha samma fart. Men mamma säger att hon tror jag kommer att vara en mer "laid-back" kille a´la Sri Lanka. Vi får väl se!

Per Leo Nap(p)oleon

Kategori: Allmänt

Den där grejen jag har i munnen är väldigt intressant och jag har börjat ta ut den för att prata med den. Problemet är att få in den i rätt läge igen. Knepigt.

Grattis storkusin!

Kategori: Allmänt

Idag fyller min tjejkusin Moa år! Stort GRATTIS från mig till dig! Hoppas du har haft en bra dag och ätit mycket tårta! Till helgen kommer jag och luggar dig men det är bara ett tecken på att jag tycker om dig! Men du kanske kan få en blöt puss också! Mamma och pappa hälsar förstås också!

Här var jag bara nio dagar gammal!

Egna bilder!

Kategori: Allmänt 

Fotomodell

Kategori: Allmänt

Mamma tog mig med till en tant som fotograferade mig idag! Jag är ju en ganska van fotomodell efter mammas smattrande med kameran ständigt och jämt så det var inga problem. Eftersom mamma är världens veligaste så kunde hon inte riktigt bestämma sig för vilka kort hon skulle beställa så därför fick vi en länk (finns här nedanför) med alla kort så att vi kan titta hemma. Gå in och kika och skriv sen i kommentarerna vilka foton NI tycker är finast. Bildernas nummer  (1-30) står längst upp på den nya sidan. Då kanske ni kan hjälpa mamma velpanna!

http://bilder.sandro.nu/05777-marklund/

Var är lampan?

Kategori: Allmänt

Mamma och pappa verkar lite glömska. De frågar hela tiden var lampan är och när jag tittar på den så blir de alldeles exalterade och klappar i händerna. Den hänger där. Ovanför bordet. Och? Vad är grejen liksom...


Kare taklampa glödlampa

Nystickat!

Kategori: Allmänt

Mormor och morfar kom förbi en sväng igår när de var på väg hem från stugan. Som tur var så hade jag nyss vaknat och kunde vara lite trevlig! Mormor kom med en present till mig; en tröja och en mössa som hon har stickat! Snygga va!? Det är ju nästan ett lejon på tröjan så det passar mig utmärkt! Mamma hade tydligen valt motiv och färger och garnet är ekologiskt odlad bomull. Det tycker mamma är viktigt. För naturen är ju det finaste vi har, förutom mig då förstås!

 

Storstadsfolket!

Kategori: Besök

Igår fick vi besök av Martin, Madeleine och Molly som kommit upp från Stockholm för helgvisit uppe i norr! Givetvis ville de komma förbi oss och jag har en liten känsla av att det inte var mamma och pappa som var roligast att träffa. Molly lekte tittut med mig så att jag kiknade av skratt! Det är alltid roligt när andra barn busar med mig!

:)

Kategori: Allmänt

Var nöjd med allt som livet ger och allting som du kring dig ser
Glöm bort bekymmer, sorger och besvär!Hockeykväll

Kategori: Allmänt

Eftersom hockeysäsongen har börjat så försvinner pappa in i sin egen lilla värld med jämna mellanrum. Han vrålar och hejar om vart annat. Tycker det är lite konstigt att det kan vara så intressant att titta på små filurer som glider omkring och jagar en svart prick. Fattar ingenting. Idag åkte vi i alla fall och hälsade på pappas arbetskompis Magnus och hans familj som också skulle se hockey. De hade en stor svart sak som lät väldigt högt men jag blev inte ett dugg rädd, vilket mamma och pappa hade trott. Jag fick även träffa Robin. Han lät inte fullt lika högt. Det var i alla fall jättetrevligt tills pappa skrämde livet ur mig när det blev mål...

 
Hunden Kenzo
 
Jag och Robin fick guldmedalj i söthet!

Ny design!

Kategori: Allmänt

Har ändrat designen på sidan litegrann! Kom gärna med åsikter, för eller emot! Jag har också satt in en besöksräknare så nu kan ni se hur många som besöker sidan varje dag! Puh, inte lätt att vara amatörprogrammerare!

Mitt första biobesök!

Kategori: Utflykter

Mamma tog mig med på något väldigt spännande idag! Vi promenerade in till stan i det sköna vädret och jag trodde att jag skulle få åka runt i affärer som vanligt. Men plötsligt så sitter jag i en stol och tittar på gigantiska människor som springer omkring på väggen! Helt skumt. Mamma berättar då att vi är på bio och ska se en film. Jag antog att de andra typ 30 bebisarna var lika förundrade över det hela som jag. Jag kan ju inte påstå att jag var så intresserad av filmen men mamma tyckte nog att den var bra! Förresten, jag kan ju sitta ganska bra nu men jag tippar lite då och då så mamma fick räta upp mig där jag satt. För övrigt så var det väldigt trevligt, biografen bjöd på gröt och gratis blöjor till oss bebisar bland annat! Hoppas jag får gå på bio fler gånger! 

Patrik 1,5 
 

Mammor i farten!

Kategori: Allmänt

Mamma har fått nåt slags il och drar med mig på en massa saker. I och för sig väldigt trevliga saker som idag då vi än en gång var på Mammababy-gympa på IKSU. Jag körde lite rygglyft och situps medan mamma gjorde alla möjliga övningar. Blev lite trött och gnällig på slutet och på de fem minuter som det tar att köra hem från IKSU så somnade jag... Vaknade dock väldigt snabbt då det serverades gröt med hallon! Mums!

Senare på kvällen kom mormor och morfar på besök! Mormor kom ganska sent med flyget från Skåne så vi bjöd dem på middag. Blev lite blyg för mormor som jag inte sett på ett tag men det gick genast över då jag fick en fin Brio-skallra som jag genast greppade och började tugga på!


 
Bjällerskallra

Badpojke!

Kategori: Allmänt

Regnig dag

Kategori: Utflykter

Inget vidare väder idag men det hindrade inte oss från att åka till Vännäsby och hälsa på farmor och farfar! Mamma och pappa hade tänkt gå på auktion där men struntade i det när vädret blev sämre. Eftersom mamma och pappa alltid är på jakt efter roliga grejer till mig så gick de upp på vinden och kom ner med en gåstol från typ...jättelängesen! Jag rejsade runt i den ett tag innan det visade sig att jag var lite för lång för den och höll på att stå på näsan. Men roligt var det så länge det varade!

Pappa blev väldigt nostalgisk där uppe på vinden medan mamma blev mer i röjartagen och började organisera alla grejer. Typiskt mamma. Hon försökte slänga lite saker som var trasiga och förstod inte riktigt vad pappa skulle ha ett gammalt plaströr till. Det förstår nog bara pappa...

Tjejer!

Kategori: Utflykter

Idag har jag och mamma hälsat på hos Sara och Ingrid som hade besök av Maria och Uma från Själevad. Maria har läst med mamma på universitetet och har nu flyttat söderut men idag var de i Umeå och då måste vi ju passa på att träffa dem! Ni kan ju förstå att det blev livat med två tjejer och tre mammor! Tur att Ingrids pappa var hemma så att jag inte var helt ensam. Uma, som bara är några dagar yngre än jag, tyckte nog att jag var för livad och försökte driva ut onda andar ur mig med handpåläggning. Sen så pussades hon och Ingrid och jag fick bara titta på. Men senare fick även jag några pussar! Hihi!

När vi kom hem var jag tvungen att återhämta mig och åt så mycket att mamma trodde det var nåt fel på mig. Förstår hon inte att det tar på krafterna att umgås med tjejer?


 

Morfar!

Kategori: Utflykter

Jag och mamma har varit i Järnäsklubb och hälsat på morfar som är ensam nu när mormor är i Skåne hos sin syster. Det har varit lite trist väder så tiden har spenderats inomhus. Eftersom vi har lite dåligt om stora dörröppningar hemma så fick jag nu prova hoppgungan ordentligt. Kunde snurra runt runt, hoppa upp och ner eller bara stå och titta ner på mina fötter! Det var riktigt skoj!

För övrigt så tycker morfar att jag är världens snällaste och gladaste bebis. Han är så imponerad över att mamma bara kan lägga mig i sängen när jag ska sova och så somnar jag. Men han tycker också att jag är lite väl lättskrämd så han försöker hela tiden härda mig genom att hosta och göra andra konstiga ljud...