Leos sida

Välkommen till min värld!

Granbergsträsk

Kategori: Utflykter

Idag åkte jag och pappa till Granbergsträsk (Grämmers kallas det av de flesta) medan mamma jobbade. Det var en härlig dag med mycket bus och lite sömn (sov en halvtimme). Så när vi kom hem kl 19 var jag mer död än levande och stupade i säng. Men roligt har det varit. Min tremening från Stockholm, Philip, var också där och hälsade på. Han är bara några veckor äldre än jag så vi kommer säkert ha ännu roligare när vi blir lite äldre!


Jag kan!

Kategori: Allmänt

Jag kan bland annat:

 • Dricka med sugrör (det kan man, enligt vissa, inte förrän vid 24 månader)
 • Rörelserna till "Klappa lilla magen"
 • Dansa
 • Vinka hejdå
 • Var alla kroppsdelar finns
 • Flörta
 • Peka
 • Spela på munnen
 • Nynna
 • Låta som en massa djur
 • Klättra upp i barnstolen
 • Äta själv (lite kladdigt blir det ju men i det stora hela...)
 • Leka "titt-ut"
 • Leka kuragömma

Sol!

Kategori: Allmänt

En varm och skön dag som har spenderats utomhus. Vi började dagen med att cykla till en lekpark tillsammans med pappas kusin Erika och min tremening Nellie. Det var förstås superskoj men jag hade lite svårt att hålla mig inom lekparkens område och ville bara springa iväg. Erika frågade mamma om jag alltid var lika glad och mamma sa att även jag kan ha mina arga stunder. Det är inte ofta det händer men när det väl händer....ojojoj...håll i hatten. Jag har tydligen mammas temperament, säger pappa. En vilja av stål. Men så är vi båda vädurar också :)

Senare på eftermiddagen, efter min sovstund, bar det av till Kågebadet där Erika och Nellie väntade på oss. Men eftersom jag är en liten sjusovare så hade de hunnit bada färdigt när vi kom så jag och mamma badade vidare på egen hand. En skön dag som avslutades med att jag fick klippa gräset med pappa. Hurra!!

Besök

Kategori: Allmänt

Igår kom farmor och farfar och hälsade på. Det är alltid lika skojigt! Jag är dock mest intresserad av farmors rullstol. Den är så cool och rolig att styra runt. Vi åkte ut till Kåge hamn där det finns ett kafé men själva kaféet var ju inte ens hälften så skoj som alla båtarna som fanns där!


Ikväll fick vi besök av pappas kusin Roger och hans fru Åsa som skulle hämta sin son i Skellefteå. Det var jättekul att träffa dem igen, vi sågs ju sist vi var i Granbergsträsk. Men jag tyckte ändå att Roger såg lite konstig ut. Han hade nån sorts päls i ansiktet. Helt skumt var det.
 
Hmmm...vad har du i ansiktet människa?

Morgonpigg

Kategori: Allmänt

Jag är en väldigt pigg kille. Till skillnad från mamma som är ett litet åskmoln på morgonen så är jag så glad så glad och vill helst leka och busa som mest när mamma är som tröttast. Några dagar har jag stigit upp 04:30 och har varit pigg som en lärka. Mamma har muttrat nåt om att det är mitt i natten och lagt sig i soffan, medan jag har rusat runt och lekt med diverse grejer. Men det blir ändå lite tröttsamt att hålla igång. Så igår kröp jag själv upp i fåtöljen och somnade vid 7-tiden på morgonen. Idag sov jag dock hela natten ända till 6:30 och då var mamma mycket gladare! 

 

Helgens pyssel

Kategori: Pyssel/Inredning

Mamma målade om en byrå som vi ska ha i hallen.


Mitt rum

Kategori: Huset

När det kommer folk på besök är jag alltid väldigt ivrig att få visa mitt rum. När mormor och morfar kom hit sist gick jag genast in dit. Jag skakade i min säng, visade min myshörna och släckte och tände lampan på väggen. Jag trivs jättebra i mitt rum men mamma har tydligen en plan på att göra om senare i höst. Det här rummet är bara provisoriskt, säger hon. Vet inte vad som menas med det, jag trivs i alla fall!Mammas mage när jag var därinne och en lampa som hon har gjort.

Byske marknad

Kategori: Allmänt

Igår började Byske marknad. Mamma är ju uppvuxen i Byske så det blev lite av en hemvändardag för henne. Mormor och morfar hade ställt iordning en loppis i det hyreshus som de äger mitt i centrum. Mormor sålde även Marja Entrich-produkter som hon vanligtvis säljer hemifrån. Mamma hjälpte till med prissättning och försäljning på loppisen medan jag sprang runt och charmade tanter. Sprang även iväg så att mamma och de andra fick leta mig. Hade dock bara gått till ett skyltfönster med leksaker. Jag menar, man måste ju få utforska världen på egen hand nån gång också.

Mamma träffade gamla klasskompisar från grundskolan och även killen hon var kär i när hon gick på dagis, Jon. Att mamma har varit kär i någon annan än pappa låter ju helt mysko. Det kan väl inte vara möjligt?

Just nu!

Kategori: Allmänt

Att lyssna på:  Michael Jackson och all annan musik med härlig rytm. Dansar loss så fort musik spelas.
Roligast:  Att bli kittlad. Leka kuragömma. Bli jagad. Styra gräsklipparen. Dansa.
Favoritleksak:  Allt med hjul.
Gillar: att pussas, jaga tjejer, springa

Godaste maten:  Allt. Men mest bröd. De kallar mig brödtjuven...

Bästa dagsformen:  På morgonen då mamma och pappa är lagom mosiga i huvet.

Största utmaningen:  Att hinna stoppa grejer i toan innan mamma eller pappa ser.

Ljud:  dä, ka=gräsklippare, tutte, mamma, pappa, ti-ta=ticktack=klocka, ta ta=tack tack. Låta som en bil, orm, groda, katt, uggla och apa och en massa andra djur.

Gillar inte:  Att bli hindrad eller bli fråntagen saker.

Mest intressant:  Gräsklipparen

Favoritbok:  Alla med djur i.
Bedrift: Vet var foten, handen, magen, ögat, örat, näsan och håret finns!

Putte i blåbärsskogen

Kategori: Allmänt

Regniga tisdag

Kategori: Besök

Vädret är än en gång inte särskilt roligt så dagen har spenderats inomhus förutom en snabb resa in till Skellefteå för att handla gardinstångsfästen (jippi va kul...) Efter lunch kom mammas kompis Joel och hälsade på. Jag fick låna hans mobil och på den fanns en massa musik som jag ville lyssna på (och massa knappar jag ville trycka på). Han fick förstås några pussar också som tack för lånet.

Senare på kvällen kom även pappas kusin Kenneth förbi som var på väg hem till Umeå efter en kort visit i Granbergsträsk. Det var väldigt trevligt. Han ska till Norge och fiska snart. En resa som pappa brukar följa med på, men inte i år. Han har inte tid, säger han. Jaja, kanske nästa år då.

 Jag, Joel och mobilen.

Före och efter

Kategori: Huset

Här kommer lite bilder på hur vi har förändrat lite grejer i huset.

 Allrum före
 Allrum efter


 
Med lite väggdekorationer blir saker och ting lite roligare. Så småningom ska bänkskivan bli svart. Här får jag nya blöjor varje dag!

 
Från brunt och beige till svart, beige/guld och turkos. Pappa tycker att turkos är lite för "skrikig" färg. Det tycker inte mamma. Men det turkosa kan ju alltid bytas ut mot en annan färg! Det funderas även på att byta klädsel på soffan till en ljusare färg. Glasbordet kommer att bytas ut till ett mindre och elipsformat bord för att ge mer utrymme.
 
Taket målades vitt (från nikotingult, usch), taklampan byttes till en "kristallkrona", gardiner syddes och en hyllstege monterades. Handuksstången blev i rostfritt i stället för trä och mattorna svarta istället för beige.

Man kan tro att mamma gillar svartvitt men egentligen så tycker hon mer om naturfärger som brunt, beige och gräddvitt. Men eftersom köket och allrummet har dessa färger gissade hon att det skulle bli "too much" att ha det överallt. Vad tycker ni?

Loppis

Kategori: Allmänt

I lördags åkte vi runt på lite loppisar. En här i Ersmark där mamma gjorde några fynd, bland annat en vacker ikon från Rom för 5kr! Sen bar det av till Myckle där mamma vände i dörren. Skrot sa hon och åkte in till stan där det köptes tyg till gardiner och nya kuddar till soffan.

I söndags var det vi som sålde på loppis. Den stora loppisen på Folkparken i Skellefteå slog förmodligen rekord i säljarantal. Vädret var underbart och folk strömmande in till området. Vi tjänade ingen förmögenhet men det är väl kanske inte poängen med loppis utan ett roligt sätt att bli av med grejer man ändå skulle ha skänkt eller slängt. Efteråt åkte vi till Falkträsket för att svalka av oss. Och nog var det svalt alltid. Pappa badade medan jag och mamma stod på stranden och tittade på. Brrrrr...
 
Med en glass i min mun...


 
Älskar dig...

ABC för biltokiga men bara för killar?

Kategori: Allmänt

Mamma hittade en annons som gjorde henne lite upprörd. Annonsen gör reklam för en ABC-bok med bilar och i en ruta i annonsen står det att: "boken är viktig för killar som ska börja lära sig läsa". Är inte boken lika viktig för tjejer då? Kan inte tjejer tycka om att läsa om bilar? Att annonsen fanns i tidningen "Vi föräldrar" gjorde det hela ännu värre och att hon som sagt det totalt befängda jobbade på Högskolan för lärande och kommunikation var då värst av allt. Hallå?  Vad ska tjejerna läsa om då? Dockor och prinsessor? Usch säger vi.


Nostalgisk

Kategori: Allmänt

Jämnt när vi  har träffat en bebis så blir mamma så nostalgisk och börjar titta på bilder från när jag var nyfödd. Vad är grejen liksom? Jag är ju mycket roligare nu när jag kan gå, nästan prata och faktiskt hänga med på lite grejer. Men kan väl hålla med om att jag var ganska söt när jag var liten.


Galen i skor

Kategori: Allmänt

Av någon anledning så handlar mamma sällan till sig själv nu för tiden. Idag köpte hon till exempel de här gröna skinntofflorna från Bobux till mig. Grön grodaHon skulle nog ha köpt alla modeller som fanns om inte plånboken hade sagt nej. Att det blev dessa med grodor på berodde på att jag direkt började låta som en groda så fort jag såg dem. Annars hade nog mamma köpt dessa:

Tidigare har jag fått Crocs också och dessa tycker jag är jättesköna! Vill helst inte ha några andra skor men känner jag mamma rätt så kommer nog ett eller annat par att dimpa ner så småningom ändå.

Dante!

Kategori: Utflykter

Idag har vi varit i Piteå. Vi gick först på stan en liten sväng och sen hälsade vi på lille Dante och förstås hans mamma och pappa. Pappa Per lagade jättegod mat och sen busade jag en hel del. Det visade sig att Sara och Per hade grejer i min höjd vilket inte existerar hemma så jag passade på att pilla på allt jag kom åt. Jag pillade även på Dante men väldigt försiktigt, för han var så liten. Han fick även en del pussar av mig så att han skulle fatta att jag tycker om honom. Tack Sara, Per och Dante för en trevlig dag! Hoppas vi ses snart igen!

 Puss!

Cult

Kategori: Huset

Mamma har fått nåt slags dille på Cult Design-grejer. Jag gillar mest nappburken. Eller rättare sagt innehållet.

 
My&Mini nappburk och sparbössa


Tandborstmugg och ljushållare


Diskmedelspump

Racknäs

Kategori: Utflykter

Vi har tillbringat två dagar (eller en och en halv) i Racknäs tillsammans med Maria och Markus. Markus familj har sin stuga där och vi fick äran att komma dit och hälsa på! Vi har varit ute med båten, fiskat, tittat på renar, besökt en strutsfarm, ätit jättegod mat och bara tagit det lugnt. Vi kunde inte ha valt bättre dagar då vädret har varit underbart!

"Husdjuren"

 Trött i båtenGrattis farbror Joel!

Kategori: Allmänt

Mammas kompis Joel fyller år idag! Minns du för ett år sedan när vi spanade på tjejer på det där caféet? Eller rättare sagt, du spanade men alla flörtade ändå med mig.

 Juli 2008

Dagens pyssel

Kategori: Pyssel/Inredning

Mamma har pysslat som aldrig förr. Kanske beror det på vädret som har varit så där lagom kul idag. Hon har sytt en haklapp till mig, monterat en ram och spänt upp ett tyg på den. Hon har målat skylten i hallen i guldfärg istället för vit så att den matchar hennes kära auktionsfynd, spegeln! Sen tror jag inte hon har hunnit med nåt mer...

 

Lek och bus!

Kategori: Allmänt


Flört flört!


Buuuu!
(Dock inte så smart att gå med snutten över huvet för några sekunder senare går jag in i en vägg...)

Sol och bad!

Kategori: Allmänt

Igår var det ju sol vilket var väldigt välkommet efter allt regn. Så vi begav oss till Kågebadet för att ta oss ett dopp. Eller vi anade väl att det skulle bli jag och pappa som doppade oss eftersom mamma vill ha typ 40+ i vattnet innan hon ens doppar tårna. Men när vi väl var där och kände på vattnet så tyckte mamma att det var riktigt skönt så hon hoppade i hon också! Sen åt vi jordgubbar och jagade kråkor.

I'm singing in the rain...

Kategori: Allmänt

Det regnar och regnar och regnar men inte blir jag sur över det. Dock blir mamma lite frustrerad av att behöva vara inomhus hela tiden. Även om det finns hur mycket som helst att göra så är det ganska skönt att få lite frisk luft emellanåt. Tur att vi har den stora altanen med tak så att man kan gå ut dit och lufta sig lite. Och så här fina bilder kan man få (med lite bildredigering) när det har regnat på våra rosor!


Puss puss!

Kategori: Allmänt

Alla säger att jag är så go. Vet inte riktigt vad de menar. Kanske att jag tycker om att kramas och pussas, ofta på eget initiativ. Det är ju så mysigt och alla blir så glada av en puss! Och det finns alltid tid för en puss, som mamma brukar säga!

Skriet från vildmarken

Kategori: Utflykter

Idag åkte vi till Svansele vildmarkscenter där vi möttes av nästan hela pappas släkt. Farmor, farfar, faster Anki, kusinerna Jakob och Sofia, pappas faster Birgitta, pappas moster Marianne och hennes man Herbert och även farmors mor Thyra. Jag hade ätit lunch hos morbror Jens i Skellefteå vilket var ganska tur för de andra höll fullkomligen på att svälta ihjäl innan det vankades vildmarksbuffé. Men det såg väldigt gott ut och jag fick smakbitar från alla möjliga håll. Efter maten gick vi runt i utställningen och tittade på en massa djur. Det var förstås spännande men det var allra roligast att bara springa omkring. Till mammas förtret så dog batteriet till "finkameran" så det blir en mobilbild den här gången. Usch säger mamma. Spela roll säger jag.
Bild från www.svansele.se

Stockholmskusinerna

Kategori: Besök

Igår fick vi besök av faster Anki och mina kusiner Jakob och Sofia från Stockholm. Vi träffas ju inte så ofta så det var extra roligt att se dem! Sist jag såg dem var jag inte så stor men nu kunde jag följa dem var de än gick. I dag ska vi åka till Svansele vildmarkscamp. Vet inte riktigt vad det innebär men det låter ganska tufft! Bilder kommer senare!

Stadsfesten

Kategori: Allmänt

I helgen har det ju varit fest i Skellefteå. Artister har spelat och folk har vallfärdat till Langostälten. På fredagskvällen var mamma ute och stadsfestade medan jag och pappa var i Granbergsträsk. Tror inte att hon var så imponerad. Hon frös mest hela tiden. Men igår fick i alla fall även jag besöka tillställningen och fick då åka karusell! Snacka om skoj! Mamma missade ju nånting som inte åkte med.

Utflykt!

Kategori: Utflykter

Då mamma jobbade i torsdags passade jag och pappa på att åka till Granbergsträsk och träffa bland annat farmor och farfar, men även farmors mor. Det var så klart jättetrevligt och jag fick göra en massa skoj! Äta muffins, bada, vissla med visselpipa och det mest spännande: åka traktor!! Tyvärr så hann inte pappa ta något kort men ni ska veta att jag tyckte att det var skojigt! Hoppas det blir fler gånger!Vinnare!

Kategori: Allmänt

Vi har vunnit 500:- från Pampers i en tävling om bästa sommarbilden! Eftersom jag använder en hel del blöjor tyckte mamma och pappa att det var ett väldigt välkommet bidrag! Bilden som vi vann med var denna:

Stentuffa

Kategori: Allmänt

Mer bilder...

Kategori: Allmänt

Bilder från senaste tiden!

Kategori: Allmänt


Det har varit varmt, så jag har vattnat gräsmattan. Men mest mig själv.


Vi åkte till Järnäsklubb där kusinerna, morbror, morfar och mormor väntade!


Jag lärde även känna Edvin litegrann, hans farmor och farfar har också stuga i Järnäsklubb. 

 
Jag fick en ny frisyr tack vare mormor som är jätteduktig på att klippa. Pappa och morbror tyckte dock att jag skulle ha behållit hockeyfrillan.

 
Jag fick än en gång prova att åka båt. Eftersom jag är en väldigt lugn typ så somnade jag i mammas famn.


Jag har lekt på stranden och faktiskt doppat mig också.


Jag har lekt fiskmås.


Önskar er en fortsatt skön sommar!