Leos sida

Välkommen till min värld!

Munspel

Kategori: Allmänt

Jag har kommit på ett roligt ljud man kan göra med hjälp av munnen och handen. Det är jätteskojigt! Hur som helst så kanske ni undrar hur det går med huset. Vi besiktade ju huset förra fredagen men mamma och pappa har ännu inte fått besiktningspapperen. Så något beslut har inte kunnat tas än. Säljarna verkar en aning desperata men mamma och pappa vill givetvis se besiktningsprotokollet innan de skriver kontrakt. Men det är alltså på gång. Jag ska hålla er uppdaterade, jag lovar. Ikväll kommer min bästa kompis Ingrid hit och ska äta middag. Hennes mamma och pappa följer också med men de är inte lika intressanta...

Blöjproblem

Kategori: Allmänt

Pappa: Hur gör du när du byter bajsblöja på Leo?
Mamma: Hurså?
Pappa: Jamen han hinner ju alltid dit med handen...
Mamma: Neej då. Visste inte du att mammor har fyra armar?
Pappa: Men allvarligt. Hur gööör du?

Hos Ida!

Kategori: Allmänt

Ikväll var vi och hälsade på pappas jobbarkompis Anders och hans familj. Jag fick träffa Ida, en tjej som pappa har berättat väldigt mycket om och hon var lika skojig i verkligheten som i pappas berättelser! Vi lekte och busade och sen fick jag jättegod mat. Lax! Mmmm! Pappa blev nästan lite chockad över att jag åt så mycket. Men bygger man muskler måste man äta.
 

Stora karln!

Kategori: Allmänt

Tjejer! Här kommer ett "spännarkort" på mig! Kolla in musklerna :) Notera även den nya sittstilen. Inte alla som kan vrida ut knäna så där!

10 månader!!

Kategori: Högtidsdagar

Idag fyller jag 10 månader! Har haft lite att göra så mamma har inte hunnit ta kort på mig, som hon brukar, men det kommer kanske ett i morgon. Farfar kom hit på förmiddagen och gick ut med mig i vagnen. Jag kände dock inte för att sova så länge som han hade tänkt men det var väldigt mysigt ändå! Sen har jag krupit runt här och pysslat med diverse. Klappat Zorro, dragit ut grejer från kylskåpet, ätit blomjord och en massa annat. Förresten, pappa har tillslut gett efter för mammas önskan och köpt en platt TV. Vilken stor bild! Nu ser jag alla människor därinne jättetydligt! Bra va?!
 

Tut tut, här kommer jag!

Kategori: Allmänt

Se upp (eller snarare ner) för nu går det undan!

Ingen soffpotatis

Kategori: Allmänt

Jag kan dra mig upp till bordskanten på soffbordet nu. Och det är inte alls ansträngande...

Helgen som gick

Kategori: Allmänt

Fredag: Vi åkte upp till Skellefteå och Kåge för att besikta huset. Det var väldigt spännande för mamma och pappa. Jag brydde mig inte nämnvärt och stannade hos mormor och morfar där även Rasmus hälsade på. Han tyckte det var lite tråkigt när vi skulle åka hem så jag fick en puss så att jag skulle förstå att jag måste komma tillbaka snart. Här följer förresten lite bilder på huset. (Klicka på bilderna så blir de större)

      


På fredagkväll kom Matilda från Övik och Sara från Piteå för att hälsa på. Det var ju längesen vi sågs nu och Sara har ju hunnit skaffa en bebis i magen! De busade med mig och jag fick även en jättefin bok av dem. Tack så mycket! Den kommer jag att läsa ofta!
Lördag: Mamma och de andra tjejerna drog på stan medan pappa och jag tog det lugnt hemma. Även på kvällen fick jag och pappa stanna hemma medan de andra gick på restaurang Garaget och åt. Tydligen så var det väldigt gott för de däckade i soffan allihop när de kom hem. Tänk, nästa gång vi ses så kanske vi bor i ett hus och Sara har fått en liten bebis!
 

Mmmm...

Kategori: Allmänt

Jag gillar välling. Syns det tycker ni?


Inspiration

Kategori: Allmänt

Mamma har alltid gillat det lite orientaliska stuket på inredning. Mörka mustiga färger, guld, brons, trä, jordfärger. Här är lite bilder på vad hon inspireras av.

        "Kyssen" Gustav Klimt                   
 
                                                                                        Alloc Valnöt

 Lampor från Dome (bild från Lulu Carters blogg)          
 
          Buddha

www.ellos.se
 www.minh.se

Calicca

Andra härliga inredningsbutiker:
http://www.sthlmoriental.se
www.bohem.se
http://butikraja.com
http://indiskamobler.nu

VARNING!

Kategori: Allmänt

Gnugga er aldrig i ansiktet när det finns en sked med mat i närheten...

Dagens outfit

Kategori: Allmänt

På andra bloggar verkar det vara väldigt populärt att visa vad man har på sig för dagen. Här är mitt bidrag.
Tröja från Småfolk, byxor från Moonkids, Mockasiner från HM, blöja från Pampers.

Inredningsbesatt

Kategori: Allmänt

Mamma har ett problem. Hon vill göra så mycket och har så många idéer så man blir alldeles trött. Men en av de bättre idéerna är i alla fall att göra en väggmålning i mitt rum inspirerad från denna tavla målad av Ingela Peterson Arrhenius. Jag tycker den är jättefin med många fina färger. Sen har hon en massa andra saker hon vill göra men vi får väl se vad det blir av dem. Hon lär ju hålla på ett tag med den här målningen skulle jag tro... Kan ju tillägga att målningen ska vara i mitt rum i det eventuella huset. Inte här i lägenheten...


102134-54

Dagens...

Kategori: Allmänt

 
...inköp. Sparbössa från Cult Design. Nu ska det sparas!

 ...grimas
 ...långhårigaste

...besök. Maria och Markus kom förbi och myste med oss!

...tips! Om ni vill prenumerera på bloggen och därmed få veta när det kommer nåt nytt här så klicka här >> Prenumerera på bloggen här .

En liten smygtitt...

Kategori: Allmänt

...på det som kanske (om allt går vägen) blir mitt framtida hem! Det är ett helt bra ställe som mamma och pappa har hittat. Inne på ena toan finns världens största badbalja där jag förmodligen kommer att spendera en och annan timme. Gården har en sandlåda och lekstuga. Dessutom finns en jättestor lekpark och hockeyplan på baksidan av huset. Det är supernära till dagis och skola (vad nu det är för nåt) och skogen är bara ett stenkast bort. Perfekt! Mamma har redan börjat kolla på kök (ja jag vet hon är alltid så där tidigt ute). Vi håller i alla fall tummarna att allt går i lås!
 

Dagens aktiviteter

Kategori: Allmänt

 Mamma har pysslat och sytt små "lekkuddar". (Tyget är köpt på Sri Lanka, men jag tror mamma är sugen på att göra överdrag i nåt annat roligt tyg senare)

 "Fyndat" på Tradera.

Och jag har i vanlig ordning spelat apa.

Jag kan peka jag!

Kategori: Allmänt

Jag fick just mamma att fälla några tårar... Jag sov så länge ute i vagnen så mamma fick gå ner och hämta mig. När jag fick av mig alla kläderna i hallen tittar jag upp på den där intressanta lampan, ni vet. Sen sträckte jag ut mitt lilla pekfinger och utbrast "dä". Låter kanske inte så märkvärdigt, men mamma blev i alla fall rörd till tårar.

Lika och olika

Kategori: Allmänt

Nu är jag utan feber och därmed mycket piggare och rörligare! Mamma tittade i sitt album från när hon var liten och precis som jag så fick hon sin första tand i nedre käken, nio månader gammal! Vi har nog ganska mycket gemensamt. Vi är ju båda födda i vädurens stjärntecken och detta är karaktäristiskt för dem:

Iver:  Haha nu ser inte mamma. Måste skynda mig att göra allt jag inte får!
Kamplust: Kom igen då! Försök få mig att inte pilla i eluttagen!
Tävlare: Vem kryper snabbare? Du eller jag?
Hetsigt humör: Jag har inte tid (eller lust) att ligga på ett skötbord. SKYNDA ER!!!
Brådska inför livet: Se ovanstående
Svårt att slå sig till ro: Där finns nåt jag vill pilla på, och där, och där, och där....
Söka utmaningar: Jag vet hur man gör när man står, har inte fått kroppen att lyda än bara.
Mod: Det är inte alls läskigt när mamma eller pappa skräms. Jag skrattar ju...med darrande underläpp.
Impulsivitet: HA! Där är en svans. Den drar jag i så ser vi vad som händer.
Energi: Ska vi bada? Busa? Gunga? Hoppa? Dansa? Skratta? Kom igen mamma, VAKNA!!!

Koll på boll!

Kategori: Allmänt

Jag tycker det är superskoj med bollar! Allra roligast är det när någon rullar dem mot mig så att jag får fånga dem. Har även kommit på hur jag ska rulla iväg den igen. Pappa tycker att jag ska gilla puckar istället. Vet inte varför. Han är förresten på en utbildning med jobbet ikväll för att lära sig saker om bandvagnar. Vaddå bandvagnar? Han kan få meka med min barnvagn när han vill.

Tänder på gång!

Kategori: Allmänt

Nu går utvecklingen snabbt! Jag har fått min första tand! Mamma brukar känna efter varje dag och idag så kände hon en liten liten vass kant i underkäken! Tyckte däremot inte att det var så värst skoj att bli undersökt och protesterade därför högljutt! Mormor och morfar åkte till Luleå igår och kom hem idag och jag blev riktigt lycklig av att se dem igen! De är ju så busiga och mysiga! 

Nu är vi förresten tillbaka i Umeå och nu har jag feber...Mamma säger att det kan bero på tänderna. Låter lite konstigt tycker jag men kanske är det så. Trist är det i alla fall! Här är lite bilder från gårdagen då vi hälsade på mina kusiner! Rasmus blev nog lite sur på mig för jag ville hela tiden ha hans leksaker... Men han får låna mina när han kommer och hälsar på mig nästa gång...




Moster Laila busar med mig!
 

Skärpning!

Kategori: Allmänt

11 stycken som har varit in på sidan och bara 1 som kommenterat. Dåååååligt! Nån slags uppmuntran måste man ju få för att fortsätta orka skriva...

Framsteg!

Kategori: Allmänt

Hahahaha!!! Jag har gjort något alldeles fantastiskt! Jag drog mig upp till stående i morse! Utan hjälp och allting! Mormor och morfar blev så impade att de var tvungna att föreviga stunden (jag sover inne hos dem när vi hälsar på). Och jag måste ju hålla med om att det var en stor stund för oss alla. Snart kan jag nog stå själv och kanske gå litegrann. Mamma och pappa hade en liten dröm att åka utomlands med mig innan jag började gå (det är tydligen lugnare så...fattar inte varför) Men de kan ju glömma det nu för snart kommer jag!! Hahahahaha!!

Husvisningar och nattsudderi

Kategori: Allmänt

Vi befinner oss nu i Skellefteå hos mormor och morfar. Eftersom vi har planer på att flytta hit så jagar mamma och pappa hus, som ni har läst tidigare. Igår var vi och tittade på ett men jag tror inte att mamma och pappa tyckte att det var så fint. Även idag har de tittat på två hus och jag tror att de föll för det ena. Vi får väl se vad som händer framöver. De har ju inte haft så tur när det gäller budgivningar och sånt men vi håller tummarna (vad nu det innebär). Pappa har även varit på anställningsintervju på Skellefteå kraft och jag tror att han var ganska nöjd när han kom därifrån.

Själv så har jag vänt på dygnet. Tycker att det är så trevligt att vara uppe när det är mycket folk runt omkring mig som kan roa mig!

Nej! :)

Kategori: Allmänt

Jag har ju kommit på att det är ganska skojigt att äta gröt och sen spruta ut den över hela bordet. Av någon anledning så tycker inte mamma och pappa att det är lika roligt och säger NEJ! Men nu har jag kommit på hur jag ska göra för att charma dem även när jag är olydig. När de säger "nej" lägger jag huvet på sned, skakar på huvet och ler mitt allra sötaste léende. Tyvärr så är de obevekliga och har inte skrattat en enda gång. Men jag bearbetar dem, sakta men säkert.

Fikaträff

Kategori: Allmänt

Idag träffades föräldragruppen igen för att fika, som vi gör första onsdagen i varje månad. Den här gången var det inte lika många som sist men det var väldigt trevligt ändå! Det var jag, Ingrid och Leo (jo han har samma snygga namn som jag) och för första gången fick vi träffa Leos pappa! Vi ungar kröp omkring på kafégolvet och roade oss med diverse grejer. Jag mekade lite med barnvagnen medan Ingrid ville gå iväg på ICA. Hon blev dock stoppad av pappa Erik. Osis. Hur som helst så ser vi fram emot nästa träff! Tack för idag, Leo och Ingrid
  

Just Nu!

Kategori: Allmänt

Att lyssna på:  Musik i allmänhet. Mammas och pappas trallande i synnerhet.
Roligast:  Att bli kittlad på magen, under fötterna, på halsen, i nacken. ÖVERALLT!
Favoritlek:  Tittut, rida på pappas axlar, dansa, rulla och fånga bollar.

Godaste maten:  Fortfarande gröt!
Bästa stunden på dagen:  På morgonen då jag är utvilad och extra busig
Jobbigast:  Att vara snuvig.

Största utmaningen: Att komma åt alla sladdar, uttag och knappar utan att mamma eller pappa ser.

Ljud:  mamma, pappa, dede, iiiiihh, "prutta med munnen"

Bedrift:  Att dra sig upp till knästående

Gillar inte:  Sodastreamern...låter så otäckt.

Mest intressant:  Storebror Zorro och lampan i hallen. 

Favoritbok:  Djurböcker
Bästa kompis: Ingrid
Egenhet: krafsar mig på örat när jag ska få mat.
 Väldigt intressant...

Fotopromenad

Kategori: Allmänt

Vi gick efter älven idag och mamma hade kameran med sig, som vanligt. I en liten bäck hittade hon detta hjärta av is som hon tyckte var väldigt vackert. Måste nog hålla med henne...



Försenat tack...

Kategori: Allmänt

Har inte riktigt tackat för alla fina julklappar som jag fått! Så här kommer ett stort TACK i efterskott! Jag har tydligen varit en snäll pojke eftersom jag fått så mycket fint!
 

Badäventyr

Kategori: Utflykter

Jag och Ingrid har varit på ett väldigt spännande ställe; äventyrsbadet i Holmsund! Våra mammor och pappor följde förstås med oss och vi busade en hel del i barnbassängen som var full av roliga djur som sprutade vatten! Papporna provade på att åka en stor vattenrutschbana medan vi och mammorna satt och chillade i bubbelpoolen. Vi badade en hel timme innan det var dags för lunch. Sen var vi så trötta att vi bestämde oss för att åka hem. Men det blir nog fler besök till Holmsund! Tack Ingrid, Sara och Erik för en trevlig dag!
(De suddiga korten beror på att kameran var jättekall och immade igen i det varma badhuset...)
 

Hos familjen Eriksson/Burman

Kategori: Allmänt

Idag har det varit jättekallt så vad passar då bättre än att få komma och mysa hos Sara, Erik och Ingrid! Ingrid är ju en så duktig tjej som kan stå och gå och även prata litegrann! Vi hade jättetrevligt och jag blev så inspirerad av hennes spatserande att jag började dra mig upp alldeles på egen hand. Vi jammade lite på Ingrids gitarr och fick även låna pappa Eriks gitarr! Våra mammor och pappor tyckte givetvis att vi spelade jättefint! I morgon ska jag och Ingrid få åka till Storsjöhallens äventyrsbad! Det ska bli superskoj!


 

Året som gick

Kategori: Allmänt

 
Jag kom till världen...                              och hamnade i tidningen!
 
  
Fick träffa alla mina tremeningar          och fick även många nya kompisar. 

  
Började gå på gym...                                   och upptäckte nya kroppsdelar

 
Döptes                                                      ...och gifte mig. Nästan.


Besökte Storforsen                                ...men badade på helt andra ställen.


Började äta riktig mat                   och insåg att allt inte var lika gott som gröt.

 
Träffade tjejer                             och kom fram till att jag hellre pussar mig själv.

Året har alltså varit väldigt händelserikt och jag gissar att 2009 har fler upptäckter att bjuda på!

Piggare kan ingen vara!

Kategori: Besök

Min första feber besegrade jag lätt! Jag är ju världens tuffaste kille så jag hade bara feber ett dygn sen blev jag piggare än innan jag blev sjuk! Martin och Madeleine, som åkt upp från Stockholm för att fira nyår här, kom och hälsade på idag. De hade med sig en present till mig; en body och coola hängselbyxor! Jag skulle egentligen sova men ville hellre vara med dem eftersom de är så himla trevliga. Jag flörtade med Madde så att Martin nästan blev lite svartis men han fick del av min charm han också.
 

Nyårslöften

Kategori: Allmänt

Man ska tydligen lova en massa saker på nyårsafton inför det nya året så här kommer mina löften.

Jag lovar att:

  • vara mycket busigare än förra året
  • lära mig gå och därmed nå högre höjder
  • inte dra Zorro i svansen (så ofta)
  • ge mamma och pappa massor av pussar
  • riva ner åtminstone en blomkruka
  • vara ännu mer rörlig på skötbordet
  • växa mig stor och stark
  • få mina första tänder


Gott nytt år!

Kategori: Allmänt

Igår var det något som kallas nyårsafton! Vi lämnade Skellefteå och begav oss än en gång till Vännäsby där min faster och hennes familj hälsade på. Det var jätteskoj att få träffa mina kusiner igen som jag inte sett sen mitt dop. Jag fick en jättefin leksak av dem till julklapp och fick även några av deras leksaker som de inte använder längre! Snälla kusiner jag har va!?
  
Mina kusiner Sofia och Jakob

 Min faster Ann-Kristin

Efter middagen åkte vi hem och jag tror att både mamma och pappa längtade hem litegrann efter att ha varit på språng sen julafton. Tyckte också att det var skönt att komma tillbaka till min säng där jag slocknade ganska omedelbart trots att det smällde och levde om utanför fönstret. Men natten blev inte så lugn som jag trott och jag vaknade vid halvfyra och var jättevarm! Mamma sa att jag hade feber och det visade sig vara riktigt. 37,9 hade jag och jag fick till och med lite feberkramp. Otäckt. Men det gick över snabbt. Jag fick alvedon och mamma baddade min panna med en kall handduk. Då somnade jag igen. Idag har jag fortfarande lite feber men är ändå ganska pigg och glad. Så det nya året hade kanske kunnat starta lite bättre men jag har i alla fall haft ett fantastiskt 2008. Mamma och pappa tycker att det har varit det bästa året i deras liv eftersom jag föddes!