Leos sida

Välkommen till min värld!

Omslagstävling

Kategori: Allmänt

Nu är det bara en dag kvar på tävlingen så ni som inte har röstat på snygg-jag måste ju göra det nu!
Gå in här och gör det. NU!

Mammas dag!

Kategori: Allmänt

Igår var det Mors dag och det ska ju givetvis firas! Mamma blev uppvaktad med skönsång av mig och pappa (ja må hon leva!) och tårta på säng och med ett meddelande och en bild:

Vill bara säga att du är världens bästa mamma och att jag älskar dig! Om du vill kanske du vill följa med mig och pappa till Piteå på äventyrsbadet idag?(vi kan ta det en annan gång också om du vill).

En miljon pussar till dig.

LeoSjälvklart åkte vi till Äventyrsbadet och vilken dag det blev! Vi hade bara med oss den lilla kameran, därav den dåliga kvaliten på bilderna. Men vad gör väl det när man får bada? Att åka vattenrutschkana med mamma och pappa slog ju alla rekord i rolighet! Kunde knappt prata för att jag var så till mig. Ville aldrig sluta och vi var nästan sist därifrån. Mamma fick vara lite för sig själv emellanåt och bubbla, ångbasta och slappa. Jag somnade i bilen på vägen hem och gick nästan inte att väcka i morse... Det tar på krafterna att bada.Stunder då jag är världens snällaste, mysigaste och finaste!

Kategori: Allmänt

Måste ju uppväga det lite "dåliga" beteendet med något bra! Så här kommer saker jag gör (oftare än jag gör de dåliga faktiskt)

* Pussar mamma så att hon ska orka upp ur sängen på vardagsmornarna.
* Stryker på kinden och säger "älska"
* Kramas jättehårt när jag blir glad
* Hjälper pappa med diverse sysslor på gården (vattna blommor och gräsfrön mm)
* Säger "myyyyysa" och vill att mamma eller pappa ska ligga under filten/täcket med mig.
* Äter mer mat än mamma
* Ger slängpussar när mamma eller pappa åker hemifrån.
* Pussar godnatt
* Sjunger jättefint! (Imse vimse, bäbä, en kulen natt, klappa lilla magen, huvud axlar knä och tå, tänk om jag hade en liten liten apa, Blinka lilla, Ekorrn satt i granen)
* Försöker slå kullerbytta själv

Stunder då mamma gärna skulle vilja vara på spa

Kategori: Allmänt

Ibland har jag sämre dagar och stunder. Då jag inte är den där charmige, pussiga, älskvärda lilla sötnosen. Alla har vi dåliga dagar men alla kanske inte utagerar dem som vi barn gör. Ibland gör jag så här:

* Vägrar ligga still på skötbordet. Vill hellre pilla på vattenkranen, slita ner alla kläder och sparka mamma i solar plexus.

* Slänger allt på golvet

* River sönder böcker och ger dem till mamma och säger "laga".

* Spottar ut mat eller dryck på golvet, i haklappen eller på bordet.

* River mamma eller pappa i ansiktet om jag blir riktigt riktigt arg. Men det har jag faktiskt slutat med.

* Skriker

* Sliter ut allt ur lådor och skåp för att tre sekunder senare hitta något annat att göra

Men jag vet att mamma och pappa älskar mig ändå för de pussar och kramar mig hela tiden. Men ni som kommer och hälsar på kanske förstår varför det är lite stökigt hemma ibland...

Grattis i efterskott!

Kategori: Allmänt

Min moster fyllde år i söndags! Jag gratulerar förstås med stora kramar och blöta pussar! Undrar hur gammal hon blir för hon säger alltid att hon är 27 år...

Skrivkunnig

Kategori: Allmänt

Jag har ju lärt mig skriva också! Titta! Visst ser ni att det står Leo? Blir helt överlycklig varje gång jag har "skrivit" Leo och pekar på krusidullerna och ropar "stå Leo"! Jag ljudar även medan jag skriver: "LLLLeeeeoooo" och titta vad fint jag håller i kritan. Pennfattning direkt, nästan i alla fall. Inte dåligt va?!

Markus och Maria

Kategori: Utflykter

I helgen åkte vi till Umeå för att hälsa på Markus och Maria som ganska nyligen har köpt ett hus i Djäkneböle. Där levde jag som en prins. Av Maria fick jag en massa godsaker (chips, saft, kakor och våfflor). Svårt att tro att hon är tandläkare :) Markus lät mig hjälpa till på gården. Jag fick även pyssla hur mycket jag ville med en gräsklippare vilket gjorde mig överlycklig. Åkgräsklipparen satte jag mig på det första jag gjorde men blev mycket skeptisk efter att ha fått höra den starta...

Något tråkigt hände dock under helgen. Vi gick på stan på lördagen (det var Kulturnatta i Umeå) så det var massor av folk och under vår stadsvandring tappar jag min snutte... Mamma och pappa trodde att jag skulle ha svårt att somna utan den men det gick hur bra som helst. Frågade inte ens efter den. Men sen, på söndagen, när vi kom hem till Kåge så ville jag ha den. Istället fick jag en annan "snutte" som jag genast fnös åt och kastade iväg. Nu har mamma köpt en ny, av samma kvalitet som den borttappade (som jag haft sen jag föddes) och den kallar vi nu "Labansnutten" eftersom det är spöket Laban på den. Det gick jättebra att ha den snutten istället. Tror att mamma har haft mer ångest än jag över snutten...Jag gillar våfflor. Syns det?

Förskolans dag

Kategori: Allmänt

Idag var det något som kallas Förskolans dag. Dagen till ära hade Lilian gjort hattar åt oss och det tyckte ju jag var lagom kul, som synes. Men dagen i övrigt var riktigt skojig och så fick vi glass :)


Här är hela gänget som är hos min dagmamma. Från vänster: Alexander, jag, Emmy (som jag är lite kär i) Anton i bakgrunden och Vera.Ordförråd

Kategori: Allmänt

Idag badade jag och mamma i vårt häftiga badkar som kan göra bubblor. Mamma försökte förgäves ha biologilektion med mig och lärde mig att pappa och Leo har snopp men inte mamma. När vi sen skulle tvåla in oss så klarade jag av det galant själv men när mamma skulle skölja av mig tvålen stenvägrade jag. Mamma förklarade varför man måste skölja av sig och då var jag tvungen att distrahera henne lite så jag la händerna på hennes kinder och sa: "Dumhete". Mamma kom alldeles av sig och jag fick fortsätta att plaska ett tag till. :)

Omslagspojke!

Kategori: Allmänt

Det kan jag bli om ni går in och röstar på mig här! Tidningen "Vi föräldrar" har en tävling där första pris är en fotografering och ett omslag. Så rösta nu!

Pappa gjort fiiint

Kategori: Allmänt

Det säger jag nu så fort jag ser pappas bil. Och man måste ju säga att han har gjort ett riktigt bra jobb med vad som först såg ut som nåt färdigt för skroten. Nu kan han köra sin cross på flaket istället för att behöva ha en släp varenda gång. Nu lär han ju inte hinna köra så mycket med alla projekt som planeras men... Bra blev det i alla fall. Och på tal om före och efter, svårt att tro att bilden längst ner är tagen för endast åtta veckor sedan...


Vatten!

Kategori: Allmänt

Det finns nog inget roligare! Har upptäckt en fantastisk pöl mellan oss och lekparken där jag kan fördriva en hel del tid med att stå och ösa vatten från pölen och ut på gräsmattan. Idag satte jag mig på huk och mamma ropade: Men nu blir du ju blöt i stjärten! Näää säger jag för jag kände då ingenting. Det kan ju bero på att jag har lite uppsugningsmaterial där bak. Pappa tyckte att jag skulle sitta kvar så kanske jag kunde absorbera hela pölen med blöjan men jag öser hellre bort den, milliliter för milliliter.

Ännu en underbar dag

Kategori: Allmänt

Och vi har förstås tillbringat tiden utomhus. Mamma och pappa går i skift mellan mig och sysslorna. Mamma planterar och pysslar som en tok i trädgården och har även hunnit med att torka alla fönster och gjuta betongklot (!). Pappa fixar till bilen han köpte i vintras. Själv så passar jag på att gå i pölar med vatten upp till knäna för att det är så roligt att ösa vatten med en liten liten kopp. Bild på det kommer i morgon. Här nedan får ni även ett smakprov på min fantastiska sångröst :)


Ett av mammas miljontals projekt som äntligen är färdigt.

Lite roar de små

Kategori: Allmänt

Eller hur man nu brukar säga. Men så här stod jag i alla fall i drygt en halvtimme igår. Hällde vatten i tallrikar, fram och tillbaka i burkar och glas. Efteråt hade något konstigt hänt med mina händer...helt skumt.

Vaaaarmt!

Kategori: Allmänt

Idag har det minst sagt varit växlande väder. På förmiddagen åkte vi in till stan för att inhandla lite grejer till trädgården (jord, fogsand och annat tjafs) och då regnade det för fullt. Men när jag vaknade efter min sovstund så sken solen och det var nästan 20 grader på altanen. Det resulterade i att middagen (stinkande fisk) intogs på altanen (premiär!) och att jag fick min första pinnglass för året! Härligt är ordet!

Helgen

Kategori: Allmänt

Helgen har bjudit på kalasväder och vi har tagit tillfället i akt och vandrat i skogen. Där såg vi både spindlar, myror, humlor och flugor. Vi lekte kurragömma och så klättrade jag och pappa upp på värsta höga berget. Eller det var kanske en stor sten men för mig hade det lika gärna kunnat vara Mount Everest.Jag och min nya snygga jacka!


På fredagen åt vi surströmming hos mormor och morfar. Även jag, ska tilläggas!

Ny design

Kategori: Allmänt

Bra eller dåligt?

Översättning

Kategori: Allmänt

Eftersom det uppstått en del oklarheter om vad jag säger i nedanstående video så kommer här en förklaring: Jag säger "Bä bä lita lamm" och inget annat.

Grimasernas mästare?

Kategori: Allmänt

Jag höll precis på att byta blöja på dockan när mamma halar fram kameran. Klart som tusan att man måste spela lite apa då.

Det är vår i luften

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma med pappa eftersom Lilian hade stängt. Vi åkte in till stan och storhandlade och det är något som pappa tydligen inte ska göra om i första taget...av nån anledning.


Vårtecken:

Vårlökarna som mamma planterade i höstas har börjat spira.


Och jag tyckte att det blev lite varmt i vagnen och tänkte ta lite luft men... Eller jag vet egentligen inte vad jag tänkte men pappa hittade mig i alla fall sovandes så här. Jag hade inte legat så där nån längre stund men det ser ju inte vidare bekvämt ut.

Oj

Kategori: Allmänt

Vad länge sen jag skrev nu. En förklaring är att det har varit en sjuuuukt stressig vecka för mamma så att hon har varit helt död på kvällarna. Men nu har hon fått vila upp sig medan jag och pappa har varit hos farmor och farfar i Vännäsby.

Vi har en del musikinstrument här hemma, bland annat ett litet elpiano och en blockflöjt. Jag brukar spela på pianot samtidigt som jag sjunger. Blockflöjten blåser jag i och petar lite på måfå på hålen. Innan vi åkte till Vännäsby utspelade sig följande:

Jag ger mamma blockflöjten och säger: Spela.
Mamma börjar spela. Jag sjunger "bä bä bita lamm..."
Mamma: Jag kan inte mer.
Leo: Joo, prova.
Mamma spelar men inte så fint...
Mamma: Men jag kan inte.
Leo: Mamma kan.
Mamma spelar "Blinka lilla stjärna" istället, som hon kan.
Leo: Nää. Och tar flöjten själv.