Leos sida

Välkommen till min värld!

Pappa och jag på äventyr. Eller?

Kategori: Utflykter

Det har varit riktigt varmt ute idag så medan mamma gjorde lite ärenden så gick jag och pappa på en lång promenad. Han tog mig med till en äventyrslekplats vid en sjö och ville nog att jag skulle vara vaken och se alla spännande grejer men jag kände inte riktigt för det så jag sov. Länge. Vaknade knappt när han bytte blöjor på mig. Men jag är ju en ganska cool kille så jag hetsar inte upp mig i onödan.



571665-74

Bada eller inte bada...det är frågan

Kategori: Allmänt

Har funderat lite på det här med att bada. Man har ju legat i en bassäng i över nio månader och borde således ha fått tillräckligt med bad så det räcker och blir över för ett tag framåt. Men det verkar som om man ska bada ändå nu när man kommit ut i den "riktiga" världen. Särskilt hos mormor. Men jag är skeptisk...

571665-73

Jag blir så trött...

Kategori: Allmänt

...när vi är på stan så jag somnade trots en massa oljud. Blev dock hungrig när mamma och pappa gick på café. Det luktade ju så gott av alla bullar och kakor så jag ville ju också ha nåt i magen. Här sitter jag, nymatad och inlindad i en väldigt passande filt som mamma faktiskt sydde innan jag var född. Inte visste ju mamma och pappa att jag skulle bli en Leo...



571665-72

Klappa lilla magen...

Kategori: Allmänt

Vi lärde oss en ny låt idag. Så här roligt är det när mamma sjunger den!
571665-69

Mammor, pappa och en massa barn

Kategori: Allmänt

Mamma, pappa och jag har varit på en så kallad föräldragrupp idag. Där var det en massa bebisar och deras föräldrar (bara mammor faktiskt). Undrar om pappa kände sig utanför? Men han såg ganska glad ut ändå. Träffade en kille där som också heter Leo. Vi ska ses en gång till innan det blir sommaruppehåll och då ska vi göra gipsavgjutningar av våra händer och fötter. Låter spännande!

Lastgammal

Kategori: Högtidsdagar

Glömde ju... jag blir ju två månader i dag! Grattis till mig! Titta vad stor jag har blivit!


image49

Vem är du, vem är jag...

Kategori: Allmänt

Ni som läser den här bloggen får gärna lämna en hälsning då och då. Det är roligt för mig att veta vem som följer mig och mitt liv! Så känn pressen att lämna kommentarer!

Broder Pugh

Kategori: Besök

Idag hälsade mammas kompis Ida på tillsammans med sin son Pugh. Han var rolig! Han är lite större än jag och kan nästan sitta själv. Jag är faktiskt lite avis eftersom man ser allt så mycket bättre när man sitter... Sen så kan han greppa saker och ting. Vad jag längtar tills jag kan det! Nu är det liksom bara en lyckträff om jag råkar dänga till nåt eller greppa mammas hår. Ida var väldigt trevlig så jag skrattade flera gånger!

image47

Sportiga jag!

Kategori: Allmänt

Igår var vi hos farmor och farfar och inför besöket tänkte jag att jag skulle sporta lite så mamma tog på mig denna tjusiga sportdress (som jag fått av pappas faster). Träningen bestod av: armviftningar åt alla håll, bensparkar, antingen ett ben åt gången eller båda samtidigt, rullning från sida till sida och diverse jollrande. Tränade även magmusklerna då jag skrattar en hel del! 

image46571665-65
Här sitter jag hos farfar.

Världens bästa mamma!

Kategori: Allmänt

I morgon så är det något som kallas Mors dag. Konstigt att mamma bara firas en gång om året, hon är ju mamma hela tiden... Men eftersom vi ska bort i morgon så tänkte jag att jag skulle fira min mamma idag istället. Så jag gav henne en fin bukett och detta (pappa hjälpte till lite grann)  :

image45

Utvilad

Kategori: Allmänt

Mamma har varit extra glad nu på morgonen. Kan det bero på att jag sov från 23 till 06?

Ja dessa tanter...

Kategori: Allmänt

Vi har varit på café idag på mina tjejkusiners skola. Det var trevligt, även om jag sov hela tiden. Mormor träffade sina gamla kompisar från lärarutbildningen i Luleå och de var givetvis fascinerade av mig, som synes.image42

Vi har också varit på stan idag och där träffade vi pappas kusin Hanna, hon som bjudit oss på bröllop i sommar. Hon skulle bara veta hur tjusig jag kommer att vara då. Mamma har hittat en riktigt snygg outfit till mig. Har hört att det kommer att vara några tjejer där i min ålder som jag kan flörta med...

På kvällen besökte vi moster Martina som fyllde år. Hon sa att hon fyllde 27 men jag är skeptisk.

Mostrar, mormor, mamma och några till...

Kategori: Utflykter

Igår åkte jag och mamma upp till Skellefteå. Mammas moster är där på besök och mamma har tydligen inte träffat henne på jätte jätte jättelänge. Undrar om mammas moster är lika tjollrig som min moster? På vägen hit tyckte jag att det var onödigt att sova i bilen, som jag annars alltid gör, eftersom det var så mycket kul att titta på. Mamma stannade flera gånger för att titta till mig, trots att jag satt så beskedligt tyst i min stol. Hon verkar lite nervös...

När jag kom till Skellefteå skapade jag givetvis uppståndelse och alla ville hålla i mig. Det gör inte så mycket, alla försöker ju få mig att skratta så jag har ganska skoj!

På natten tror jag att mamma blev lite less på mig för hon lämnade ut mig till mormor som glatt tog hand om mig.

Här sitter jag hos mammas moster Kerstin.
image40

Mammas moster gav mig även denna tjusiga huvudbonad som hon har gjort själv!
image41

Min första plastikoperation (och förhoppningsvis min sista)

Kategori: Stora händelser

Denna morgon var jag lyckligt ovetande vad som skulle hända. Min mamma såg ovanligt trött ut efter ännu en natt fylld av mitt goda humör. Men redan vid åttatiden var jag påklädd för att gå ut, vilket gjorde mig lite förvånad. Vi brukar ju inte gå ut förrän vid lunchtid... Sen kom pappa hem och detta stärkte min känsla av att något inte var riktigt som det brukar. Vi åkte i väg och helt plötsligt vaknar jag av att någon okänd typ pillar med mitt öra! Det gjorde ONT! Som tur var höll pappa i mig och mamma fanns i närheten med mat så jag lugnade mig ganska snabbt. Nu så här efteråt vet jag inte riktigt vad som hände men mitt "trollöra" (som mamma och pappa kallade det) är nu bara ett helt vanligt öra. Men jag tror nog att jag har charmen kvar ändå, i alla fall om man ska tro sköterskorna på plastiken... Här är före- och efterbilderna.
571665-51image36

Skilda åsikter

Kategori: Allmänt

I natt fick jag en uppenbarelse! Jag blev för det första hungrig vid 02.30 så mamma gav mig mat. Men sen, istället för att somna om fick jag en otrolig livsglädje och kände att; OJ vad livet är skojigt! Så jag skrattade och jollrade och visade mig från min allra bästa sida. Men konstigt nog så fick jag ingen respons från mamma, som jag brukar få på dagarna. Nu gjorde hon allt för att jag skulle somna igen vilket jag inte alls kände för. Hon gav mig mer mat, vaggade mig, sjöng för mig, försökte få mig att rapa och bytte blöja. Visst, det var sköna grejer allt det där men jag var så glad att jag inte kände för att sova helt enkelt. Men till slut, ca 04.30, fick mamma nog av mitt joller och stoppade in en tutte i munnen och la ett av hennes linnen vid min näsa. Det luktade så gott att jag inte kunde låta bli att somna. Jag som hade så trevligt...

På gymmet

Kategori: Allmänt

Jag har börjat gå på gym. Måste ju börja bygga lite muskler nu inför sommaren då man ska hänga på stranden å sånt. Det är i alla fall superskoj! Det hänger saker ovanför mig som man kan titta på och under mig finns det saker att känna på. Har börjat slå till de där grejerna som hänger men jag har inte riktigt kontroll över mina händer än så ibland slår jag till mig själv. Då skrattar mamma, av nån anledning.

image31

Farbror Doktorn

Kategori: BVC

Idag har jag varit hos farbror Doktorn. Han lyssnade på mitt hjärta och mina lungor och sa att det lät jättebra! Sen så började han böja och bända på mig och trycka på de mest konstiga ställen och det tyckte jag inte om så då kissade jag på honom. HAHAHA! Där fick han! Jag väger i alla fall 4790g och är hela 57,8 cm lång! Doktorn tyckte att jag var jättefin, såklart!

Ikväll kommer mammas kompis Linnéa på besök. Det blir kul! Hon ska sova över till i morgon så hon lär nog vakna av min vackra sång i natt. Men hon är nog van eftersom hon har en liten tjej på två år hemma.

image30

Skön present

Kategori: Besök

Pappas kusin Andreas kom förbi ikväll och hade med sig en napp till mig. Fattar inte varför pappa blev så uppspelt över den. Napp som napp liksom...

image29

Skitväder...

Kategori: Allmänt

...har det varit idag så jag och mamma har bara varit inne och myst. Hon har börjat planera för mitt dop och jagar präster och kyrkor med blåslampa. Hon velar hit och dit mellan Byske kyrka och Landskyrkan i Skellefteå. Vi får väl se vad hon bestämmer sig för. För mig spelar det mindre roll, jag ska ju bara se söt ut i klänning och låta bli att gråta.
image27 
image28

Min allra första tid

Kategori: Allmänt

Ni som tittar in här kan jag tipsa att inläggen från min allra första tid finns under Arkiv och rubriken "Maj 2008" som finns till höger på denna sida. Klicka där och scrolla sen längst ner på sidan som kommer upp så kan ni läsa om när jag föddes och tiden på BB.

Storfrämmande

Kategori: Besök

Mina kusiner Moa, Hanna och Rasmus har varit här med sina föräldrar. Rasmus är en stor kille nu och kan stå själv. Tänk när jag också kan det! Det blir kul! Men jag har ändå inte varit riktigt nöjd idag trots det trevliga sällskapet. Jag tror att det beror på att jag är extra hungrig just nu. Tur att mamma och pappa förstår det och ger mig lite extra.
Tacka vet jagimage25Men mammas mat är ändå bäst!

17/5 Dagens aktiviteter

Kategori: Allmänt

Mina dagar ser på ett ungefär ut så här:
04.00 Vaknar, ammas
04.45 Somnar
08.00 Vaknar, ammas
10.30 Ammas, somnar
13.00 Vaknar, ammas
14.00 Somnar
16.00 Vaknar, ammas
19.00 Ammas, somnar
22.00 Vaknar, ammas
23.00 Somnar

Inte så varierande kanske men det funkar. Även mamma hinner ju vila emellanåt vilket är bra för då kan hon busa med mig sen när hon är utvilad!image24

16/5 Blivande filmstjärna

Kategori: Allmänt

Mamma och pappa gjorde en investering idag och köpte en videokamera så att de kan föreviga saker och ting. Har en känsla av att jag kommer att vara objektet för deras filmande. De har ju redan tagit en sisådär 500 bilder av mig, och jag är inte ens två månader...image23

12-15/5 A k a Lillprinsen

Kategori: Utflykter

Dessa dagar har jag och mamma varit i Järnäsklubb tillsammans med mormor, morfar och moster Martina. Mormor och moster har tjollrat med mig så mycket att jag knappt vet vad jag heter. De kallar mig "Lillprinsen" och andra gulliga namn så jag kan knappt hålla mig för skratt. Morfar tycker att de är lite tokiga och snackar lite killsnack med mig då och då. Men jag tycker ändå det är ganska skoj och extra roligt är det att härmas när de räcker ut tungan åt mig!image22

10/5 Nyekiperade

Kategori: Allmänt

Farmor och farfar bjöd oss på lunch idag och pappa passade på att köpa en ny kostym som han ska ha på mitt dop och på de två bröllop som vi är bjudna på i sommar. Han blev så tjusig. Mamma kommer nog inte att se så pjåkig ut hon heller i denna:
image21

8/5 BVC

Kategori: BVC

Sex veckor gammal är jag nu och mamma tog med mig till BVC för att väga mig. Tror att hon blev lite överraskad när vågen stannade på 4345g! Men jag tyckte att det hela var väldigt jobbigt och kissade därför ner hela vågen.

7/5 Magträning

Kategori: Allmänt

Det är så roligt när mamma och pappa busar med mig att jag inte kan låta bli att skratta! De lägger mig på mage ibland också men det är inte riktigt lika kul.image20

30/4 - 4/5 Valborg

Kategori: Utflykter

Min första Valborgsmässoafton firade vi i Järnäsklubb tillsammans med mormor och morfar. Det har varit så skönt att somna i vagnet till ljudet av vågskvalp. Mamma och mormor har varit på Häggströms och mamma hittade ett par jeans till hennes stora förtjusning. Det  har varit rena sommarvärmen ute och jag fick vara med om något väldigt spännande; korvgrillning ute. Jag har njutit av att bli ompysslad av mormor och jag längtar redan tillbaka!

27/4 1 månad gammal

Kategori: Högtidsdagar

Grattis till mig på 1-månadsdagen! Det firade vi med att bjuda hit pappas arbetskompis och hans familj. De har en liten kille som är två år och han tyckte att jag var väldigt intressant. image19image17

26/4 Släktträff

Kategori: Utflykter

Jag var dagens mittpunkt (igen) då vi besökte farmor och farfar. Där var även pappas morbror och hans fru, pappas mormor, pappas mormors bror och pappas andra farbror (han har tre). Jag fick en skojig mobil som ska hänga i min säng. Den snurrar och spelar musik samtidigt. Supernice! Jag fick också en bok om mitt första år som mamma ska fylla i. Här är vi, fyra generationer! Och alla tittar på mig!image16

25/4 Grillning

Kategori: Besök

Det har varit varmt och skönt ute idag och mamma och pappa grillade. De bjöd mammas kompis Maria på mat och jag fick två fina stenhjärtan av henne. Mamma fick en fin blomma och en korsordstidning.

23/4 Fotspår

Kategori: Allmänt

Mamma och pappa är då för lustiga! De skulle göra avtryck av mina händer och fötter och använde svart hobbyfärg. Det blev ganska kladdigt.
image37

22/4 Pappa är min pappa på papper

Kategori: Allmänt

Besök på BVC igen och nu väger jag 3850g och mäter 53,5 cm. Mamma och pappa har även varit på socialtjänsten och skrivit under för gemensam vårdnad för mig. Pappa har också bekräftat skriftligt att han är min pappa. Och det var så viktigt att två tanter kom in och tittade på när han skrev sitt namn. Konstigt. Sen åt mamma och pappa glass. Det såg inte så gott ut. Jag gillar mjölk i flytande form. På eftermiddagen planterade mamma penséer ute på balkongen och jag sov samtidigt beskedligt brevid.

20/4 Stor och liten apa

Kategori: Besök

Pappas kusin Kenneth var på besök idag och jag fick en gosig apa och pengar att handla nåt skojigt för! Presenterna var även från Kenneths pappa, mamma och storebror. På kvällen fick jag hicka kl. 22.30, precis som jag fick i magen. Lustigt!
image15
18/4
Mamma och jag gick en promenad till Strömpilens köpcentrum och mamma gick bananas på HM. Hon köpte klänningar och toppar och allt möjligt! Jag fick i och för sig en del grejer jag med. När vi kom hem fick jag sitta i babysittern för första gången. Det var så roligt att jag var tvungen att jollra lite! På kvällen besökte vi familjen Hedlund. Det var väldigt trevligt!
 

17/4 Zzzzzhopping...

Kategori: Allmänt

Mamma tog med mig en sväng på stan. Tycker det är lite tröttsamt att gå i affärer så jag sov hela tiden.

15/4 Små blöjor efterlyses!

Kategori: Allmänt

Pappas första dag på jobbet sen jag föddes och jag tror att han tyckte det kändes lite motigt att lämna mig. Mamma var nog också lite nervös för att vara ensam med mig. Men vad är det att vara nervös för? Jag som är så snäll!? Mamma och pappa har letat den sortens blöjor som vi hade på BB, de var extra små och passade mig perfekt. Men de finns ingenstans så pappa skrev ett vädjande brev till Pampers och snälla som de var så skulle de skicka upp några paket till mig! Vilken tur!
I Love

14/4 ZZZZZZZZ

Kategori: BVC

Natten till idag så trodde nog mamma att jag aldrig skulle vakna igen. Jag somnade kl 22 och vaknade inte förrän kl 05. Men man måste ju sova ordentligt innan man ska på BVC. Jag har gått upp till maffiga 3560g! Mamma pussar mig hela tiden och jag ler då och då för att hon inte ska sluta. Det är ju så mysigt!

11-13/4 Skellefteåvisit

Kategori: Utflykter

Hela familjen åkte till Skellefteå och hälsade på mormor och morfar. Jag har blivit gullad med så att jag nästan svimmade! Mormor säger hela tiden att jag är så fin och lägger mig på bordet när hon äter! Och hon hinner inte dricka kaffe för att jag är i närheten. Att jag kunde skapa sån uppståndelse visste jag inte. Har även fått träffa Maria Berglund, en kompis till min mamma. Hon gav mig en jättesnygg body som jag ska ha när jag blir lite större.
571665-58

      

10/4 Stulen

Kategori: Allmänt

Två veckor idag! Gud vad jag är stor! Pappa har varit lite upptagen efter att han upptäckt att någon snott hans lilla motorcykel. Han for runt och letade den och som tur var hittade han den. Nu kan han ägna sig åt mig istället!

7/4 Hembesök

Kategori: BVC

Katarina Björk besökte mig idag. Hon är distriktssköterska och jobbar på BVC. Hon klädde av mig alla kläder och la mig på en sån där våg igen. Nu har jag gått upp lite i vikt, efter att ha gått ner lite från början, och väger 3350g.

6/4 Pappa och jag

Kategori: Allmänt

Mamma lämnade mig med pappa för första gången sen vi kom hem. Det gick bra det också. Pappa skjutsade mig i vagnen och jag sov givetvis supergott!image38

5/4 Kusinerna på besök

Kategori: Besök

Mina kusiner Hanna, Moa och Rasmus med sina föräldrar har varit här idag. Jag fick en snygg sparkbyxa och mamma fick ett presentkort på HM. Morbror Jens hjälpte pappa att bära ner torktumlaren i förrådet så att vi kan ha skötbordet ovanpå tvättmaskinen. Det blev jättebra! Nu kan även mamma byta blöja på mig utan att gå av på mitten som hon gjorde tidigare när hon stod böjd över sängen. Här sitter jag hos min morbror.571665-62

4/4 Presenter!

Kategori: Allmänt

Idag fick jag återigen sova i den underbara vagnen på väg upp till Ålidhems C där mamma och pappa hämtade ut två paket som faktiskt var till mig! Ett från Matilda och Sara som är kompisar till mamma och ett från Birgitta som är pappas faster. De innehöll supertjusiga kläder till mig!
571665-61 Av Birgitta
571665-60 Av Sara och Matilda

3/4 Första badet

Kategori: Allmänt

En vecka gammal och det firades med att farmor och farfar kom och hälsade på med presenter både till mig och mamma. Jag fick kläder och mamma fick 1000:- som skulle gå till henne och inte till mig. Har en känsla av att hon med lätthet skulle kunna spendera dessa pengar på mig om hon inte blivit tillsagd. På kvällen fick jag mitt första bad i den nyinköpta badbaljan. Det var ganska härligt men jag tror att mamma och pappa var lite rädda för att bränna mig så vattnet var nästan lite väl kallt. Var tvungen att säga till så att de fattade!image6

2/4 Premiär!

Kategori: Allmänt

Idag fick jag åka i barnvagn för första gången. Det var riktigt skönt! Mamma och pappa handlade kläder till mig i storlek 44. Jaja det är inte storleken som räknas, jag är ändå en stor kille. Det tycker i alla fall mamma och pappa.
Vi åkte sen till sjukhuset för att ta prover, igen. Nu var värdena så bra att farbror doktorn skrev ut mig! Jippie!
Hemma väntade moster Laila och kusinerna Hanna och Rasmus. Jag fick en stol av Lailas pappa som han gjort själv.


Mamma höll på att glömma bort att min morfar faktiskt fyller år idag. Det är inte riktigt likt henne. Kanske har hon mycket att tänka på...

1/4 Uppvaktning

Kategori: Besök

Det var skönt att sova med mamma och pappa. Dessutom slipper man alla andra skrikiga bebisar på BB. Jag sov så gott att mamma var tvungen att väcka mig för att ge mig mat. Vi tog prover idag och värdena ser jättebra ut men vi måste tillbaka i morgon ändå. Suck. När vi kom hem från provtagningen möttes vi av mormor och morfar som lagat lunch. Dessutom fick jag en massa kläder, en kofta som mormor stickat bland annat och mamma blev uppvaktad eftersom hon fyllt 30. Pappa fick en stickad AIK-docka och tydligen ska även jag heja på Skellefteå AIK.
571665-57571665-56

31/3 Permis

Kategori: Allmänt

Idag fick jag permis från Barn 4 och fick åka hem med mamma och pappa för första gången! De var nog mer nervösa än jag. Jag fick träffa min hårige storebror Zorro men han verkade inte bry sig så mycket om mig. Vi ska tillbaka för att ta prover senare idag.

30/3 Barn 4

Kategori: Allmänt

Senaste dygnet har inte varit kul. Först så blev jag stucken med en massa nålar och sen blev jag tvungen att skiljas från min mamma och pappa då jag blev flyttad till Barn 4. De försökte sätta en droppnål på mig och höll på i typ en halvtimme men jag grät inte en enda gång. Kanske berodde det på den där goda sockerlösningen som jag fick samtidigt... men jag är nog rätt tuff också.
image2 Koppmatning var tredje timme.

29/3 2008 Besök på BB

Kategori: Allmänt

Natten till idag mådde jag inte så bra. Mitt blodsocker var tydligen lågt så jag fick lite extra mat av de snälla tanterna på avdelningen. Jag ska nu ammas och ges tillägg var tredje timme och då ska de också sticka mig med en nål för att mäta om värdena har gått upp. Maten säger jag ju inte nej till men nålarna kunde jag gärna vara utan.

Min mormor, morfar, moster och kusin Jesper har varit på besök idag. Jag fick en liten nallebjörn och moster har bakat massa fikabröd som mamma och pappa kan bjuda på då alla ska komma och titta på mig!
image71

28/3 Nöff nöff lilla lejon!

Kategori: Allmänt

Det är mammas födelsedag idag men jag tror inte hon bryr sig om det. Hon har bara ögon för mig! Jag tycker det är väldigt mysigt att ligga nära henne och jag sover allra bäst då. Pappa kom tidigt i morse för han längtade så mycket efter oss. Mamma och pappa kallar mig "Lillgrisen" för att jag låter som en liten gris när jag är hungrig. Så taskigt! Jag kan ju inte hjälpa att det är så gott och mysigt att äta! Jag har också fått ett namn idag, ett riktigt namn alltså. Mamma och pappa tyckte att Leo passade bra eftersom jag har en så tjusig kalufs! Innan jag föddes funderade de på Adam, men tydligen så var jag ingen Adam...
image70

27/3 2008 Hej världen!

Kategori: Allmänt

Klockan 18.18 börjar livet då jag pluppar ut på Umeå förlossningsavdelning. Mamma och pappa gråter ikapp och jag måste skrika lite grann för att de verkligen ska fatta att jag faktiskt har kommit till världen. Det var givetvis en pärs att födas men mamma klarade sig utan bedövning så jag är ganska pigg och alert nu. Mamma är också ganska pigg. Det tog ju bara sex timmar med riktigt ordentliga värkar.

Jag får ligga på mammas varma mage ett tag och jag börjar då känna ett behov av att få nåt i magen. Så jag åtgärdar snabbt problemet och söker mig uppåt. Sen får jag vara hos pappa ett tag och jag passar då på att bajsa på honom... Strax efteråt tar en annan tant mig och lägger mig naken på en våg. Huu så kallt! Men jag väger 3300 g. Sen sliter och drar  hon i mig och det verkar som att jag är 51 cm lång. Jag är tydligen "en stor kille"!


image1



Mamma pigg igen en timme efter att jag kommit till världen.

 
Första gången hos pappa!


Efter att mamma och pappa fått äta lite åker vi upp till ett ställe som kallas BB. Där får jag och mamma vila men pappa måste åka hem men jag tror att han tyckte det var ganska skönt och komma hem och vila...

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt