Leos sida

Välkommen till min värld!

Lea, Leo och Ella

Kategori: Allmänt

Idag besökte vi min kompis Ella som blivit storasyster till Lea. Hon var jätteliten! Mamma sa att jag också har varit så där liten men det har jag väldigt svårt att tro. Jag tyckte dock att Ella var lite roligare att leka med och försökte därför charma henne så gott jag kunde. När vi skulle åka hem så fick jag flera pussar så charmen funkar tydligen!  När vi kom hem hade jag lite gympa och sen skrattade jag åt mormor i säkert en halvtimme. Hon är för tokig!Kom igen, bara en puss till!Å böj och sträck och kniiip!

Baddare på att bada!

Kategori: Utflykter

Idag har jag, mamma, mormor, faster Laila och mina kusiner Rasmus och Hannah varit på badhuset. Det var väldigt spännande och väldigt roligt! Det var många barn där men istället för att titta på dem så tittade jag på takfläktarna som var väldigt intressanta. Blev helt slut efter två timmar på badet och somnade i stort sett direkt mamma satte mig i bilstolen.

 
Försöker fånga vattenstrålen, utan större framgång.


Tittut i grottan!

Julafton nr 2

Kategori: Fest

Idag har vi haft ännu en julafton och jag har även hunnit fylla nio månader! Tänk, nio månader i magen och nio månader ute i stora världen! Så egentligen är jag alltså 1 ½ år redan! I alla fall så samlades hela Marklunds familjen hos mormor och morfar och ni ska veta att det blir livat när Marklundarna sätter igång och särskilt min morbror Jens. Han är nog aldrig tyst tror jag...

Jag och Rasmus busade lite med varandra men han var ganska upptagen med att säga "hohoho" till alla prydnadstomtar han såg. Jag fick även träffa två riktiga tomtar och de gav mig en massa paket. Det var väldigt trevligt! Den minsta tomten fick jag även en kram av! I vanlig ordning (eller vad vet jag, det är min första julafton) skulle det tas en familjebild. Mamma riggade kameran och det tog några försök innan alla såg någorlunda vettiga ut! Nu är jag helt slut och kommer säkert att sova gott hela natten! Snart blir det julafton nr 3 tillsammans med min faster, farbror och kusiner som kommer upp från Stockholm på måndag. Puh! Hoppas att ni också har haft en trevlig jul!Fr v övre raden: Pappa, kusin Jesper, morfar, morbror Jens, kusin Jonas
Fr v nedre raden: Kusin Moa, moster Martina, mormor, moster Laila med kusin Rasmus i knät, mamma och kusin Hanna!

Julafton nr 1

Kategori: Allmänt

Min första julafton spenderades alltså i Vännäsby hos farmor och farfar där även pappas faster Birgitta var på besök. Vi anlände dagen innan och jag fick min första julklapp redan då som var en resesäng. Jag hade lite svårt att somna i den nya sängen men efter mycket vyssjande från mamma så gick det.

Jag brukar ju oftast vakna vid sextiden på morgonen och äta välling och sen somna om till nio men julaftonsmorgonen var så spännande att jag åt välling och ville sedan vara uppe. Så morgonpigga farfar fick njuta av mitt sällskap hela morgonen! Senare på dagen gick vi ut för att åka pulka men jag var så trött så jag somnade, sittandes, i pulkan. På kvällen var det dags för paketöppning och nästan alla paket var till mig!!! Jag fick bland annat: böcker, kläder, CD-skiva med barnvisor, ett tåg i trä och en massa annat! Nu väntar julafton nummer 2 i Skellefteå!
 

Julafton!

Kategori: Stora händelser

 
 

GOD JUL!

Kategori: Allmänt

Nu drar vi snart iväg till farmor och farfar i Vännäsby! Där stannar vi till juldagen eller annandagen då det bär av upp till Skellefteå. Det kommer kanske inte att bli lika många inlägg nu framöver så ni får hålla till godo med de gamla arkiverade. Passar därför på att önska alla mina trogna läsare en GOD JUL!

Bus i snön!

Kategori: Allmänt

Det har kommit jättemycket snö nu och idag gick jag och mamma ut för att bekanta oss med allt det vita. Pappa kom förbi på sin lunch med en pulka till mig så nu fick jag prova den för första gången! Det var jättespännande! Mamma drog mig på en lång tur som slutade i en lekpark inte långt från oss. Där fick jag rulla runt i snön och busa tills det var dags för lunch.

Vinterpromenad

Kategori: Allmänt

Idag var jag och mamma på en promenad längs älven och naturen visade sig från sin allra bästa sida så mamma gick bananas med kameran som ni ser här nedanför. Vi satte oss på en liten rastplats och tittade på solen, älven, träden och allt annat som fanns runt omkring. Det var väldigt fint och mysigt! Pappa har jobbat som en galning förra veckan och även idag eftersom han har jour och har haft det sen i torsdags. Tur att han blir ledig snart så att han har tid att busa med mig!

Vackra vinter!

Kategori: Allmänt

Grundlig undersökning

Kategori: Allmänt

Mamma och pappa släpade med mig på lite ärenden idag. Det skulle inhandlas julklappar men jag fick inte veta till vem... Det blev även lite andra inköp. Mamma köpte ny vinterjacka och nya täckbyxor så att hon kan vara ute och busa med mig utan att frysa! Bra va?! Pappa gav nästan upp i jakten på en ny mössa. Han höll hela tiden på att klaga på sina öron som han tyckte "stod ut" för mycket. Han är helknasig! Han är ju världens finaste pappa ju! När vi kom hem fick jag äntligen undersöka det där trädet som mamma och pappa har släpat in. Det som var mest spännande var ljusen och jag ville smaka på dem men då sa mamma och pappa nej. De säger alltid nej nu för tiden. Förstår inte varför...


På bar gärning

Kategori: Allmänt

Jag har börjat nå längre och längre och idag hittade jag en skål på rumsbordet med en massa grejer som hade väldigt fint papper. Men än en gång var mamma snabbare än jag. Hon hann även ta ett kort (typiskt mamma) innan hon tog av mig den roliga skålen. Måste komma på ett sätt så att mamma inte upptäcker mig...

Ni får även ett till bildbevis på det fantastiska huset här i närheten! Och jo, det ser ut så där året runt.

Förresten, mamma och pappa har tagit in ett träd och hängt en massa glittriga grejer i det. Helt skumt. Det där måste jag undersöka närmare i morgon. Kanske dra lite i grejerna som hänger... Klicka på bilden så blir den större!

På egen hand

Kategori: Allmänt

Mamma lät mig äta frukost själv idag. Åtminstone till en början. Hon tyckte nog inte att jag fick i mig tillräckligt och tog därför över det hela. Taskigt tycker jag. Jag klarade ju det galant!

Swisch!!!

Kategori: Allmänt

Så fort går det när jag är i farten! Ni skulle se mig, jag är som värsta kobran som ålar sig fram som en tyst, farlig typ. När mamma inte ser så hugger jag tag i sladdar och annat som finns tillgängligt i min höjd. Hon säger "nej" men jag ler och flörtar så mycket jag bara kan. Men hon är tyvärr obeveklig. Idag hann jag även ner med handen i Zorros matskål. Hann dock inte smaka nåt... Mamma är för snabb helt enkelt. Trist.

Tanter, flickor, kvinnor... Dessa tokfior!

Kategori: Allmänt

Idag var jag och mamma på stan. Det är alltid väldigt fascinerande att vara på stan. Alla (läs tanter) tittar på en och ska vinka och gulla med en så man har då aldrig ro att sova. Kassörska på affär: "Du måste vara den sötaste bebisen jag någonsin sett". Jaha. På bussen får man inte heller vara ifred. Tonårstjej: "Guuuud va söt han är". Jaja, säg nåt jag inte har hört förr liksom... Blir lite less faktiskt.

Mitt första Luciatåg

Kategori: Utflykter

Idag tog mamma och pappa  med mig på Öppna förskolan där det skulle vara något som kallas Luciatåg. Än en gång fick jag ta på mig pepparkaksutstyrseln men vägrade dock ha på mig mössan. På förskolan var det en massa barn som var utklädda till tomtar, lucior, pepparkaksgubbar och gummor. Vi sjöng fina julsånger och fikade sen tillsammans. Väldigt mysigt var det!

Senare idag fick jag hjälpa mamma att diska men det blev inte så mycket gjort eftersom jag gillar att plaska väldigt mycket så mamma hade fullt sjå med att torka upp efter mig. Roligt var det i alla fall!Mys i badrocken

Konst (igt)

Kategori: Allmänt

På vårt kvarter finns det ett hus som är lite...annorlunda. Eller snarare är det kanske de som bor där som är lite annorlunda. Som trädgårdsdekorationer kan bland annat nämnas: en ugn, gamla t-shirtar, mjukdjur, plasthinkar, armeringsjärn, inomhuslampor, cykelhjul, stolar, dockor, leksaker, och en massa annat. Det är alltså inte skräpigt utan dekorerat med dessa saker. Det är i alla fall väldigt fascinerande att gå förbi detta hus som förändras från dag till dag. Här kommer några bilder som visar en bråkdel av allt "krimskrams" som finns där.

Stjärnor både här och där

Kategori: Utflykter

Vi har ju som sagt varit på julbord och julshow idag på Strömbäcks folkhögskola. Även jag fick smaka på olika saker från julbordet och tyckte faktiskt att det var helt okej! Julshowen var fantastiskt bra! Många fina sånger och alla sjöng jättefint. Jag var dock mest intresserad av alla lampor som blinkade. Nils, pappas kusin, fick äran att avsluta hela showen och sjöng solo så att mamma började gråta. Som vanligt. På vägen hem såg mamma fem stjärnfall och blev väldigt exalterad över det. Pappa såg som vanligt ingenting. Vi fick inte ta några kort på showen så ni får hålla till godo med ett på mamma och mig.

Korinter till ögon och hattarna på sne...

Kategori: Allmänt

Idag är det något som kallas Lucia. Vet inte riktigt vad det är men jag och mamma tittade på TV och där såg vi en flicka med ljus i håret som sjöng jättefint. Jag blev alldeles stilla och lyssnade väldigt intensivt. Vi ska äta julbord och se en julshow idag där pappas kusin Nils är med. Det ska bli jättespännande! Passar på att önska er alla en trevlig helg!

Målande beskrivning

Kategori: Allmänt

Som barn är alla konstnärer.
Svårigheten ligger i att förbli barn som vuxen.

Pablo Picasso

Blivande polare

Kategori: Allmänt

Har ju inte berättat att jag kommer att få två nya kompisar nästa år. Pappas kusin Hanna har en bebis i magen och det har även mammas kompis Sara! Det ska bli jätteskojigt för då är ju jag en stor kille när de bebisarna kommer till världen så då kan jag typ lära dem allt om livet och andra stora frågor som jag har lärt mig under mitt första år! Bra va?! Jag kan exempelvis lära dem att om man lutar huvet på sned så tycker alla att man är jättesöt och så får inte mamma med en på kort!

På stående fot

Kategori: Stora händelser

Jag kan stå med stöd nu! Tänkte bara säga det.

Kläderna gör mannen?

Kategori: Allmänt

Jag och pappa har nästan likadana mössor. Jag är dock mycket snyggare i min. Eller hur?! På pappas mössa står det "Polstjärnan". Mamma upplyste honom om att "Polstjärnan" är Sveriges nordligaste gayklubb (vad nu det är för något). Tror inte pappa kommer att ha den där mössan nåt mer...

Grattis!

Kategori: Allmänt

Har ju glömt att gratulera min kompis Ella som blivit storasyster! Den 18 november föddes Lea och hon vägde 3575 g och var 48 cm lång! Har inte träffat henne än men vi kommer säkert att ha skoj tillsammans. Leo och Lea, vilket radarpar!


Bilden tagen av Linnéa Oreskovic.

Helgen som gått

Kategori: Besök

I helgen har ju mormor och morfar varit här! Det var hur kul som helst! De tyckte att jag blivit jättestor och tung men jag har bara kraftig benstomme. Så det så! På fredagen gick mamma och pappa på bio och såg "Låt den rätte komma in" medan jag var hemma med mormor och morfar. Mamma och pappa tyckte att filmen var bra men längtade bara hem till mig, vilket inte är så konstigt eftersom jag är världens finaste bebis!

På lördagen gick vi på julmarknad på Gammlia. Jag sov hela tiden och missade därför alla tokiga människor som tydligen bara var där för att äta korv och dricka glögg. Mamma och pappa fick en fin ljuslykta av mormor och morfar! Jag har förresten också fått en grej av dem; en ny och fin åkpåse.

Nu är det mammas tur att vara förkyld så hon har inte varit så pigg idag. Har mest legat i soffan medans jag har busat med pappa. Jag har fått en ny leksak; en gammal mobiltelefon! Det var väldigt spännande att trycka på alla knappar men jag skulle ändå ha haft tag i den där grejen som kallas fjärrkontroll. Den är roligast av allt! Det var i alla fall väldigt roligt att mormor och morfar kom och hälsade på! Hoppas vi ses snart igen!

 

Hjälmfrisyr

Kategori: Allmänt

Mamma kallar mig Lord Helmet på grund av min frilla. Det ska tydligen vara roligt men jag fattar då inte det skojiga i det. Pappa har varit sjuk i några dagar nu så mamma har haft fullt upp med mig. Tror att hon blev lite lite less på mig idag när jag inte ville sova så hon for på stan. Pappa var lite piggare så han var hemma med mig och det var mysigt trots att han var ganska trött.

I morgon kommer mormor och morfar och hälsar på. Det kommer att bli jätteroligt! Det var ju så längesen vi sågs nu. De ska gå och lyssna på en kille som heter Peter Jöback på lördag. Mormor fick det som födelsedagspresent av mamma och hennes syskon. Har dock en känsla av att mormor längtar mer efter att träffa mig än att höra på den där Peter...

Föräldrafika och bebisträff

Kategori: Utflykter

Första onsdagen i varje månad träffas de som kan och vill från föräldragruppen för att fika tillsammans. Den här gången var vår första eftersom vi var i Skellefteå sist. Jag fick träffa alla polare igen och vad alla har blivit stora och duktiga! Nästan alla kryper eller masar och Ingrid kan stå alldeles själv! Vilken tjej! Mamma höll på att göra en ofrivillig springnota. Kassörskan glömde nämligen att ta betalt. Hon blev nog distraherad av snygga jag! Hur som helst så längtar jag tills nästa gång vi ska ses allihop! Det var jätteskoj!
   
Alexander känner efter om min näsa sitter fast.

Det ska börjas i tid!

Kategori: Utflykter

I fredags var jag, mamma och pappa på öppna förskolan och där var det jättemånga barn. De flesta var äldre än jag men det fanns ändå några i min ålder bland annat en söt liten tjej från Kina. Jag var bara tvungen att känna på henne lite grann och hon var väldigt intresserad av mig med. Även om det inte ser ut så på bilden...


Idag var jag och mamma på gympa. Vi var inte så många och jag var ensam kille. Där fanns en liten flicka som jag tyckte var väldigt fin och jag blev så förtjust att jag masade riktigt nära henne och la mitt huvud mot hennes...bara så att hon skulle förstå att jag var en snäll pojke. Trots att jag tagit hennes napp...flera gånger.

Baka liten kaka

Kategori: Allmänt

Nu innan jul ska det tydligen bakas en hel massa grejer. Jag får tyvärr inte smaka nånting, men det ser onekligen väldigt gott ut. Här kommer ett recept på en saffranskaka som mamma brukar göra.

  •  7 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 2 krm salt
  • 5 tsk bakpulver 
    Blanda ovanstående.
  • Tillsätt 125g smör i bitar.
  • Blanda och tillsätt 0,5g saffran och 3 dl filmjölk
  • Tillsätt 1 ½ dl vatten och 1 ägg
  • Tillsätt 2 dl russin

Grädda i 20x30 cm form i 175*, 35 minuter.